Haberler

Dpü, Yunus Emre Enstitüsü ile İşbirliği Yaptı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşma Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşti.

Protokol öncesi bir açıklama yapan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, "Yunus Emre Vakfı'na bağlı olarak kurulan Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünün, Türk tarihinin, Türk dilinin ve edebiyatının daha iyi tanıtılması ve öğretilmesi amacıyla araştırmalar yapmaktadır.Farklı kurumlarla işbirliği yaparak bilimsel çalışmaları desteklemek ve ortaya çıkan sonuçları, çeşitli yayınlar vasıtasıyla kamuoyuna duyurmak için faaliyetler yürütmekteyiz. Enstitümüz Türk dili, Türk tarihi, Türk kültürü, Türk sanatı ve müziği alanlarında akademisyen ve araştırmacılar yetişmesine katkı sağlamayı planlamaktadır. Sertifika programlarıyla eğitim-öğretim uygulamalarını gerçekleştirmeyi de hedeflemektedir. Biz kültür üretmiyoruz var olan kültürü gösteriyoruz.Yunus Emre Enstitüsü yurt dışında çeşitli ülkelerde açacağı Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri ile Türkiye'nin, Türk dilinin, kültürünün, sanatının ve tarihinin tanıtılması adına çalışmalar yapacaktır. Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde bilimsel projeler, kültürel etkinlikler ve kurslar aracılığıyla bir taraftan Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanırken, diğer taraftan Türkiye ile diğer ülkeler arasında dostluk pekiştirilecektir.Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri bünyesinde yürütülecek olan Türkçe dil kursları sayesinde hem yabancı dil olarak Türkçe öğrenmek isteyenlere Türkçe öğrenim imkanı sağlanmış olacak hem de ilgili ülkelerdeki Türk vatandaşlarının, dillerini daha yakından tanımaları temin edilerek, Türkiye ile kültürel bağlarının devamı sağlanacaktır. Türk kültürü ve mirasının tanıtılması amacıyla işbirliği yaptığımız Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan olmak üzere Üniversite Yönetimi ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Türk kültürünün, dilinin, tarihinin dünyada tanıtılması ve yayılması için Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte iş birliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'yi dünyada hak ettiği yere getirmek adına üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamlı işbirliğinin Üniversitemiz ve Yunus Emre Enstitüsü adına hayırlar getirmesini diliyor ve bize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmza töreninin ardından Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'a Mukaddes Emanetler kitabını; Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ise Prof. Dr. Hayati Develi'ye anı tabağı ve altın anahtar plaketini takdim etti.

İşbirliği protokolüne Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç, Prof. Dr. Kaan Erarslan, Mühendislik Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İskender Işık, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yatdımcısı Atilla Batur, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güneş, Genl Sekreter Vekili Oğuz Yoşumaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Miktat Bektaş katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunus Emre Türk Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title