Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(28.12.ADANA Valiliği, 3 yıl önce helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına, hatıra ormanı oluşturdu.)

(28.12.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////////

Yazıcıoğlu anısına hatıra ormanı

ADANA Valiliği, 3 yıl önce helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına, hatıra ormanı oluşturdu.

Merkez Karaisalı İlçesi'nde Kızıldağ yol sapağında düzenlenen ağaç dikim törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Halis Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, orman dikmek kadar korumanın da önemli olduğunu söyledi. Kurulan hatıra ormanının merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırlanması için önemli olduğunu belirten Coş, "Buradaki amacımız, ağaç dikmek kadar rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu yad etmektir. 'Dürüst politikacı' tanımını hak ederek yıllarca taşıyan, rahmetli Muhsin Bey'i yad etmek, onun genç nesiller tarafından da bilinmesi hatırlanması için bu koruluğu teşkil ediyoruz" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ise 50 dekarlık alana fıstık çamı, servi ve akasyadan oluşan 3 bin fidan dikileceğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar, hatıra ormanında ağaç dikti.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(28.12.2012/FOTOĞRAF)

///////////////

Esnaf Gazipaşa Bulvarı için harekete geçti

ADANA'nın merkezi yerlerinden Gazipaşa Bulvarı'nda faaliyet gösteren esnaflar Toros Caddesi Geliştirme ve Koruma Derneği'ni (CaddeToros) kurmak için çalışma başlattı. Esnaf adına konuşan

Hakan Çömelek, denrek kurmak için dilekçelerini vererek, çalışmalara başladıklarını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde esnaflarla birlikte bir toplantı düzenleyen Çömelek "Gazipaşa Bulvarı'nde işyerleri bulunan tüm arkadaşlarımızın görüşlerini aldıktan sonra toplantılar düzenledik. Toplantılar sonrasında derneğin kurulması kararını alarak dilekçemizi Adana Valiliği'ne ilettik" dedi.

Civelek caddenin fiziki gelişiminin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de üreteceklerini kaydetti.

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(28.12.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////

Kız Meslek Lisesi'nde yeni bölüm

MERSİN Kız Meslek Lisesi bünyesinde 'Saç Bakım Hizmetleri ve Cilt Bakım Bölümü' açıldı. Okul Müdürü Perihan Leventoğlu, önemli bir atılım gerçekleştirdiklerini belirtenrek "Böyle bir dalda Mersin'de ilk olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Okuldaki yeni bölümün açılışı nedeniyle tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün de katıldığı törende konuşan Mersin Kız Meslek Lisesi Müdürü Perihan Leventoğlu, "Saç ve cilt bakımı sektörü her gün gelişen ve kalifiye elemanlara sürekli ihtiyaç duyan bir sektör. Gözde bir sektör olduğundan diğer dallardan saç bakımı ve güzellik dalına yönelmeler oldukça fazla. Bizim hedefimiz bu dalda mesleki yeterliliğe sahip, bir güzellik uzmanının bilmesi gereken her şeyi bilen, kalifiye elemanlar yetiştirip sektörün hizmetine sunmak ve üniversitelerin ilgili bölümlerine de temelden yetişmiş öğrenci vermek" diye konuştu.

Bölümün açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, "Meslek liselerimiz ara eleman yetiştirmekte alt yapı görevi görüyor. Bu liselerden yetişen öğrenciler sektörlerinde kalifiye eleman eksikliğini gideriyor. Gençlerimizin meslek öğrenmesi hem kendileri adına bir artı olmakta hem de şehrimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda yaptıkları çalışmalardan ötürü Mersin Kız Meslek Lisesi yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Açılışın ardından katılımcılar bölümü gezdi.

MERSİN,(DHA)

(28.12.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////

Yeni yıl konserinde salona sığmadılar

ÇUKUROVA Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) tarafından gerçekleştirilen yeni yıl konserinde davetliler salona sığmadı. Hilton Oteli balo salonundaki etkinliği izlemeye gelen davetlilerin bir bölümü yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Artun Hoinic şefliğinde sahne alan orkestranın solistliğini piyanist Emir Ersoy yaptı. Yaklaşık iki buçuk saat süren konserde dansçılar Su Gizem Akalan, Mert Taş, Beste Osmanbaşoğlu ve Umut Başıbüyük salsa gösterisi sundu. Kübalı sanatçı Aleixi Rivera Contrevas ve Banu Kunt ise yerli ve yabancı şarkılar seslendirdi. Yaklaşık iki buçuk saat süren konseri, bir bölümü ayakta olmak üzere yaklaşık bin 250 kişi izledi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(28.12.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nda Vali Tapsız dönemi

İPEKYOLU Kalkınma Ajansı Başkanı Gaziantep Valisi Erdal Ata, görevini Kilis Valisi Süleyman Tapsız'a devretti. Görev devir-teslimi kurumun aralık ayı yönetim kurulu toplantısında yapıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın da hazır bulunduğu törende konuşan Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, kalkınma ajanslarının kuruluş amacına değindi. Tapsız, şöyle konuştu:

"Ajansların amacı, kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek, kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak, yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle ulusal kalkınma planı ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla bölgesel kalkınmanın uyumlu hale getirmek. Hem bölge için, hem bölgeler arası gelişmişlik seviyesini en aza indirmek ve azaltmak. Bu amaçlarla kalkınma ajansları kuruldu" dedi.

YARDIMLAR NÜFUSLA ORANTILI ŞEKİLLENİYOR

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın mali destek programları hakkında da bilgi veren Tapsız, şöyle devam etti:

"2010 yılında toplam olarak 15 milyon 500 bin TL mali destekte bulunmuş. Ama bir o kadar da paydaş kurumlar katkı sağladığı için bunu ikiyle çarpmamız gerekiyor. 30 milyon TL'nin üzerinde bir yardım diyebiliriz. 2011 yılına baktığımızda 20 milyon 500 bin TL mali destekte bulunmuş ajansımız. Bunu da yine ikiyle çarparsak 41 milyon gibi bir rakama ulaşmış oluyoruz. İllerin yararlanma durumuna baktığımızda Gaziantep'in yüzde 58'lik payla birinci sırada yer aldığını görüyoruz. Adıyaman yüzde 26'lık, Kilis'te yüzde 16'lık pay almış. Teknik destek programına baktığımızda da burada yine yüzde 42 Gaziantep, yüzde 38 Kilis, yüzde 20 de Adıyaman destek almış. Yardımlar nüfusla orantılı şekilleniyor."

GİRİŞİMCİLER FAYDALANACAK

2013 yılı için de 19 milyon TL'lik mali destek çağrısına çıkıldığını hatırlatan Tapsız, programların detayları hakkında şu bilgileri verdi: "Özel sektöre yönelik programlar var. 'Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı' sadece Adıyaman ve Kilis'e uygulanacak. Bütçesi de 2 milyon. 'Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı' 3 ilimizi kapsıyor. Bütçesi 6.5 milyon olacak. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı da 3 ilimizi kapsıyor. Bütçesi 2.5 milyon. 6 milyon bütçeli 'Turizm Altyapısı Mali Destek Programı' da 3 ilimizde uygulanacak. Biz bu programlardan hem kamu hem de özel sektördeki firmalarımızın, girişimcilerimizin faydalanmasını arzu ediyoruz."

BİRÇOK FAALİYETE DESTEK VERDİK

Yönetim kurulu başkanlığını Tapsız'a devreden Gaziantep Valisi Erdal Ata da genellikle kamunun yaptığı bir takım projelerin desteklendiğini belirterek, "İlin tanıtımına yönelik birçok faaliyetlere ajansımız destek oldu. Ama 2013 yılında ciddi bir kaynak çeşitli projeler için ayrıldı. O projeler desteklenecek. İnanıyorum ki, 2013 yılında uygulanacak projelerle bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılığı kısmi de olsa azaltılmaya gayret edilecek" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(28.12.2012)

//////////////

Savunma kahramanlarına vefa

GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Şehitkamil Belediyesi işbirliğinde Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 25 Aralık Anma Gecesi düzenlendi. Gecede, Antep savunmasında yararlılık gösteren kahramanların günümüzde yaşayan yakınlarına onur ödülü verildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Mehmet Aslan, Gazianteplilerin Fransız işgali sırasında sergilediği direnişin, üzerine karanlık çökmüş olan ülkeye meşale olduğunu vurguladı. Kurtuluş savaşında Antep'i savunanların yaktığı meşaleyi devraldıklarını belirten Aslan, "Ne mutlu ki bu topraklar için can veren atalarımız var. Ama 'ne mutlu' demek yetmez. Önemli olan onlara layık olmaktır. Bugün bu ülkenin ekonomik kalkınmasına yine meşale olmak amacıyla, bu ülkenin barış ve kardeşliğine model oluşturmak amacıyla, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne meşale olmak üzere çabalıyoruz. İnanıyoruz ki bunu başaracağız" dedi.

Gaziantep Valisi Vali Erdal Ata ise Anteplilerin Fransızlara karşı 6 bin 317 şehit vererek ortaya koyduğu müthiş direnişin, Anadolu insanına inanç olduğunu ve milli mücadelenin başlangıcına öncülük ettiğini ifade etti. Vali Ata, "Gaziantep savunması, Türk milletinin kurtuluş mücadelesi olmuştur. Vatanımız her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Bugün mutlu ve müreffeh bir yaşam sürüyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamamız gerekiyor" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'in de birer konuşma yaptığı gecede daha sonra Antep savunmasında yararlılık gösteren 23 kahramanın günümüzde yaşayan yakınlarına Vali Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ile Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Nejat Koçer tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı THM Korusu Antep Türkülerinden oluşan bir konser verdi. Gecede ayrıca 'Fotoğraflarla Gaziantep Savunması' konulu bir fotoğraf sergisi de açıldı.

GAZİANTEP, (DHA)

(28.12.2012)

/////////

5 Ocak'ta Emel Sayın konseri

ADANA'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında ünlü sanatçı Emel Sayın konser verecek. Emel Sayın konseri 5 Ocak'ta gündüz yapılacak resmi törenlerin ardından saat 20.00'de TÜYAP Fuar alanında gerçekleşecek. Konser öncesi Isparta Erenler Mehteran Takımı bir gösteri sunacak. Hafta boyunca da çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Adana Valiliği Dha Yerel Haberler

title