Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(25.9.HATAY Valisi M.Celalettin Lekesiz, kaymakamlar toplantısına katılmak üzere geldiği Yayladağı ilçesinde toplantı öncesinde, esnafı ziyaret ederek sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi.)

(25.9.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Vali Lekesiz, Yayladağı esnafını dinledi

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, kaymakamlar toplantısına katılmak üzere geldiği Yayladağı ilçesinde toplantı öncesinde, esnafı ziyaret ederek sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Vali Lekesiz, yaklaşık 3 saat Atatürk Caddesi üzerinde bulunan işyerlerinin sahipleriyle görüştü. Lekesiz görüştüğü vatandaşlara başta sağlık, eğitim, tarım olmak üzere çeşitli konularda yaşadıkları sorunlar ya da talepleri olup olmadığını sordu. Lekesiz, "Yayladağı bizim gözbebeği ilçelerimizden birisidir. Yayladağı'nı geleceğe daha iyi hazırlamak için kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ilçede yürütülen çalışmalar devam edecektir. Tüm ilçe esnafımıza bölgeye sağladıkları katkılar için teşekkür ederim" dedi.

HATAY,(DHA)

(25.9.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Diplomalı cankurtaranlar

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan cankurtaranlık kursunu 12 kişi tamamlayarak belgelerini aldı. Kursiyerlere belge verilmesi amacıyla düzenlenen törene; Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcısı Ahmet Eroğlu, kurs öğretmeni Nazif Çelik, Şoray-1 Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öngü ve kursiyerler katıldı. Teorik ve pratik olmak üzere toplam 64 saat eğitim alan kursiyerlere, yüzme, suda can kurtarma teknikleri ve ilk yardım bilgileri verildi.

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, "Mezitli gibi sahil kenti olan bir yerde cankurtaran kursunun gerçekleşmesi bölge halkı için önemlidir. Denizlerde, havuzlarda belgeli cankurtaran olması gerekiyordu. Bu önemli çalışmayı Halk Eğitim düzeyinde ilk olarak Mezitli'de gerçekleştirdik. Bundan böyle denizde ve havuzlarda belgeli cankurtaranlarımız olacaktır" dedi.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Usta da 3 yıldır devam eden cankurtaran kurslarına 320 kişinin katıldığını 222 kişinin ise belge almaya hak kazandığını söyledi. Cankurtaran belgesi alan kursiyerlerin büyük bölümünün iş bulduğunu da vurgulayan Mehmet Usta, "222 kursiyerden 160'ı iş buldu. Kursumuz Türkiye'ye örnek oldu. Türkiye'nin değişik yerlerinden, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerden, gelecek sene açacağımız kursa katılmak için başvuru yapmak isteyenler şimdiden sıraya girdi" diye konuştu.

Gülhan DEMİRCİ / MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(25.9.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Dr. Arslan'ın adı toplantı salonuna verildi

GAZİANTEP'te görev yaptığı hastanede bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın adı Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi toplantı salonuna verildi. 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu görevi başında yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan'ın anısını yaşatmak amacıyla Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi tarafından toplantı salonuna 'Şehit Dr.Ersin Arslan Toplantı Salonu' adı verildi. Salonun açılışına Arslan'ın ailesi, meslektaşları ve sağlık çalışanları katıldı. Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Kemal Kazak, yaptığı konuşmada

"Şehit Dr. Ersin Arslan, hastalarına yaptığı iyilikler, saygılı tutum ve davranışı, mesleğindeki başarılarıyla örnek bir kişiydi" dedi. Kazak, Arslan ailesine Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Daha önce de Sağlık Bakanlığı tarafından doktorun görev yaptığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin adı da Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi olarak değiştirilmişti.

GAZİANTEP,(DHA)

(25.9.2012)

/////////////////

SGK çalışanlarına eğitim

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, SGK çalışanlarını çeşitli eğitim programları ile motive etmek istediklerini söyledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir'in makamında ziyaret ettiği Müdür Uzun, kurum bünyesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. SGK'nın son reformlarla kendini yenilediğini, vatandaşa 7/24 anlayışı ile hizmet vermeye başladığını anlatan Uzun "Şimdi sıra vefakar ve fedakar SGK elemanlarını çeşitli eğitim programları ile motive etmek ve kendilerini yenilemelerine imkan hazırlamakta. Bunu da Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile işbirliği yaparak, onların hocalarından yararlanarak yapmaya çalışacağız" dedi.

İl Müdürü Mehmet Uzun'u Ankara'daki bürokrasi hayatından tanıdığını ifade eden Rektör Özdemir ise "Mehmet Uzun'u Ankara'da başarılı bir hemşehrimiz olarak tanıyorum. Şimdi ise kendi doğduğu ve yetiştiği memleketi olan Gaziantep'e İl Müdürü olarak geldi. Çok hayırlı işler yapacağına ve başarılı olacağından şüphem yok. Kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu. Rektör Özdemir, İl Müdürüne Üniversitedeki son durum, kontenjanlar ve yeni açılan bölümlerle ilgili bilgi verdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(25.9.2012)

////////

GAFSAD'da etkinlik zamanı

GAZİANTEP Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD), 2012 yılı etkinlik dönemini kursiyerlerinin sergisiyle açtı. Kasım ayında 25'inci yılını kutlayacak olan GAFSAD'ın bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapacağını beilrten GAFSAD Başkanı Ahmet Yardı, "Dernek olarak 25 yıldır Gaziantep'te fotoğraf sanatına katkılarımız oldu. Fotoğraf eğitimi, söyleşiler, fotoğraf gezileri, sergiler düzenledik. GAFSAD ülkemizde ilk fotomaraton düzenleyen dernektir. Amacımız Gaziantep'te sanata katkı yapıp, fotoğrafı şehrimize sevdirmektir" dedi. Yardı, GAFSAD olarak her salı sinema sanatından örnekler sunduklarını, cuma günleri fotoğraf gösterileri düzenlediklerini, cumartesi fotoğraf eğitimi, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ise fotoğraf atölyeleri gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

GAZİANTEP, (DHA)

(25.9.2012)

////////////

Emniyet Müdürü'ne İslahiye'de brifing

GAZİANTEP İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, il dışında ilk ziyaretini İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu tarafından karşılandı. Emniyet Müdürlüğündeki birimleri gezen Aydın, Mobese'yi daha etkin hale getirmek istediklerini söyledi. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu'dan birifing alan Aydın, "Göreve başlayalı henüz 5 gün oldu. İlk ilçe ziyaretimi İslahiye'ye gerçekleştirdim. İslahiye hassas ve bizim için önemli bir yeri var. Güvenlik itibarıyla bölge için de ayrı bir önem taşıyor. Bu bağlamda ziyaretimizde eksikleri, ihtiyaçları yerinde tespit etmek ve ona göre çalışma programı belirlemek istedik" dedi. İlçe Emniyet Müdürlüğündeki incelemelerinin ardından Emniyet Müdürü Aydın, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Aydın, Suriyeliler'in barındığı çadır kenti de ziyaret etti.

Kadir ÇELİK / İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(25.9.2012)

//////////////

Hatay PMYO'da açılış töreni

HATAY Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı törenle başladı. Hatay PMYO brifing salonundaki törene Vali Vekili Mustafa Akdoğan, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, bazı daire müdürleri ile polis okulu öğrencileri katıldı. Törende konuşan Hatay PMYO Müdür Vekili Halil Çevik, okul hakkında bilgiler verdi. Şu anda 515 öğrencileri olduğu belirten Müdür Çevik "Bugün kadar bu o ocaktan toplam 227 bayan 2 bin 291 erkek personel polis memuru rütbesi ile mezun olmuş ve ülkemizin çeşitli illerinde görev yapmaktadırlar" dedi.

HATAY,(DHA)

(25.9.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Asi'nin kızları İskenderun'da eğlendi

HATAY Kadın Girişimciler Derneği'nin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürüttüğü Asi'nin Kızları Okuldan Hayata adlı proje kapsamında Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Meslek Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler hafta sonunu İskenderun'da geçirdi. Proje kapsamında öğrenciler, dernek üyeleri ve öğretmenleri eşliğinde İssos Otel'de düzenlenen programa katıldı. Öğrenciler, gün boyunca gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Dernek Başkanı Dilek Karadeniz çocukların içinde ilk kez İskenderun'u görenler olduğuna dikkat çekerek, "Projenin doğruluğuna ve önemine bir kez daha inanmış durumdayız. Çocuklarımızın ifade ettiği gibi proje başladığından bu yana kızlarımızın notları yükseldi, vizyonları farklılaştı. Onlarla birlikte olmak bizleri çok mutlu ediyor aynı mutluluğu onların gözlerin de görüyoruz" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(25.9.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Azerbaycanlı şair adına park

MERSİN'in Tarsus ilçesinde Belediye tarafından Bağlar Mahallesi'nde yaptırılan ve Azerbaycan'ın kahramanlık şairi Ahmet Cavad'ın adı verilen park törenle açıldı. 'Çırpınırdı Karadeniz' şiirinin yazarı olan Ahmet Cavad adına düzenlenen parkın açılışına yurt dışından ve Azerbaycan'dan çok sayıda konuk da katıldı. Yerel sanatçı Bahri Şenbaş'ın verdiği konser ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan tören, Azerbaycanlı sanatçı Şemistan Alizamanlı verdiği konser ile devam etti. Şemistan Alizamanlı konserde 'Çırpınırdı Karadeniz' parçasını seslendirdi. Törende konuşan Ahmet Cavad'ın torunu Anar Akhundzade, çok duygulandığını belirterek, "Tarsus Belediye Başkanı ve halkına buranın açılışında emeği geçen herkese Cavad ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Bu yıl Türksoy tarafından Ahmet Cavad yılı ilan edilmişti ve Mayıs ayında da muhteşem bir kutlama yapılmıştı. Ahmet Cavad'ın mezarı yoktur ama bu parkın açılışı Ankara'daki ve Azerbaycan'daki kutlamalarla Ahmet Cavad ebediyen yaşayacaktır" dedi. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da "Türk dünyasına ve Türklüğe çok büyük hizmetleri olan Kurtuluş Savaşı'nda bizzat hem Azerbaycan'da yardım toplayıp Türkiye'ye ulaştıran hem de bizzat Türk ordusunda görev alarak cephelerde savaşan ve Anadolu'nun kurtuluşunda çok önemli bir rol üstlenen Ahmet Cavad babamızı tazimle, minnetle, şükranla anıyorum" diye konuştu.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

(25.9.2012)

///////

DOĞAKA'ya 2012 başvuruları başladı

DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Proje Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, 2012 Yılı Eylül-Ekim Dönemi Teknik Destek Programı başvurularının başladığını açıkladı. Son başvuru tarihinin 5 Kasım olduğunu belirten Kadıoğlu, programın; 14 iş günü ve 15 bin lirayı aşmayan eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, uluslararası ilişkiler kurma ve lobi faaliyetlerine teknik destek sağlayacağını söyledi. Programın amacı hakkında da bilgi veren Kadoğlu, şöyle devam etti:

"TR63 bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarının çözümüne yönelik geçici süreli uzman görevlendirilmesi veya danışmanlık hizmeti verilmesi suretiyle bölgesel kalkınmaya katkı sağlanmasıdır. Teknik destek programı kapsamında sadece görevlendirilen uzman eğitim ücreti, konaklama ve seyahat masrafları karşılanabilecektir. Başvuru sahibi başvuru konusu faaliyetin gerçekleştirilmesi için eğitim yeri, materyali ve ikram giderlerini karşılayacaktır. 2012 yılı Teknik Destek programı için toplam 500 bin lira bütçe tahsis edilmiştir. Teknik Destek programı uygun başvuru sahipleri; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, kooperatifler ve üst kurulları, küçük sanayi siteleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleridir."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(25.9.2012

//////////////

'Şahdiz' okuyucu ile buluştu

YAZAR Kemal Derin'in "Şahdiz/Aşkın Hünkarı Hacı Bektaş Veli" adlı romanı okuyucu ile buluştu.

Demir romanını Hacı Bektaş'ın yolunu izleyerek 5 yılda tamamladığını söyledi. Destek Yayınları'ndan çıkan kitabını değerlendiren Kemal Derin, romanının öyküsünü hazırlama fikrinin 2007 yılında Nevada'nın Reno şehrinde bir sohbet sırasında ortaya çıktığını söyledi. Kitabı 2008 yılının Nisan ayından itibaren yazmaya başladığını belirten Derin, "Hacı Bektaş Veli'nin 800'üncü doğum yılına, 2009'a yetiştirmeye çalıştım. Zira 1209 yılının üzerinden tam 800 yıl geçmişti. UNESCO 2009 yılını 'Hacı Bektaş Veli Yılı' ilan etmişti. Dolayısıyla 2009'da yayınlanması bir armağan niteliği taşıyacaktı. Ancak yola çıktıktan sonra; menzile varmanın ne kadar zor olduğunu fark ettim; ihtiyaç duyduğum kaynaklara çabuk ulaşmam mümkün olmadı" dedi. Yazar Kemal Derin, romanı hazırlarken Hacı Bektaş'ın yolunu izleyerek Nişabur, Yezd, İsfahan, Şahdiz, Şiraz, Kazvin, Alamut, Laleş, Şam, Masyaf, Adana, Afşin, Amasya, Haraşna ve Hacıbektaş'ı dolaştığını, gittiği her yerde Hacı Bektaş'ın izlerini sürdüğünü sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

///////////

Erzin'e İsos termal sağlık merkezi

HATAY'ın Erzin ilçesine İsos termal sağlık merkezi kurulacak. Erzin'in Başlamış köyü içmeler mevkiinin kuzeyinde planlanan yatırım, Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma ve Değerlendirme Vakfı Başkanı Mehmet Ali Doğan başkanlığında Doğan Gurup tarafından bölgedeki işadamlarının da ortaklığıyla gerçekleştirilecek. Amanos dağlarının batı eteklerinde çam ormanlarının içerisinde 140 dönüm arazi üzerinde yapımı planlanan Erzin İsos Termal Sağlık Merkezi 55 bin 248 metrekare

kapalı alana sahip olacak. Üç etap halinde tamamlanması planlanan projenin birinci ayağında 90 adet stüdyo daire, 250 adet 2+1 daire, 196 adet 1+ 1 daire ve 155 adet otel odası yer alacak. Erzin İsos Termal Sağlık Turizm A. Ş. Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ahmet Erden, devre mülk sistemiyle hayata geçirecekleri projenin, bin 500 yatak kapasiteli olacağını ve 8 ayda tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)

(25 .9.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Lekesiz Yayladağı Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title