Haberler

Demirtaş: "Şehrin Kentlenmeye İhtiyacı Var"

Yabancılar Pazarı'nda esnafla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kentin geleceğinin değişmesinden önce zihinler değişmeli.

Yabancılar Pazarı'nda esnafla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kentin geleceğinin değişmesinden önce zihinler değişmeli. Şehrin çekişmeye değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu şehri ortak akıl etrafında birlikte planlamalıyız" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, Yabancılar Pazarı Cami Dernek Başkanı Bahadır Bayram, Yabancılar Pazarı Dernek Başkanı Ali Akyüz, Oda Başkanı Olcay İnanç ve pazarı esnafı ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Samimi bir ortamda geçen kahvaltı programı söz alan Ali Akyüz, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın her fırsatta kendi yanlarında olduğunu ifade etti. Her konuda imkanlar nispetinde yanlarında gördükleri Başkan Demirtaş'a teşekkür eden Akyüz, "Biz, Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş'la etle tırnak gibiyiz" dedi.

MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç ise, "Yabancılar Pazarı esnafı ile birlik ve beraberliğimiz maksimum seviyededir. Allah beraberliğimiz daim etsin" ifadelerini kullandı.

"HALK SORGULAMALI"

Esnafların bu ülkenin ekonomik anlamda dinamosu olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye olarak esnafların dertlerini dinleyerek çözüm olma noktasında imkanlar oranında gereken gayreti gösterdiklerini ifade etti. Belediye gelirlerinin vatandaştan toplanan gelirlerden oluştuğunu kaydeden Demirtaş, vergi gelirlerin toplanan paralar hizmetin gerçekleştiğine dikkat çekti. Kaynakların etkin bir şekilde kullanarak halka hizmet götürdüklerini anlatan Başkan Necattin Demirtaş, milletin kendi cebinden çıkan paranın nerede ve nasıl kullanıldığını doğru sorgulaması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'de şehircilik anlayışının gelişmediğini ifade eden Demirtaş, "Gelişmiş ülkeler planlamalarını şehircilik anlayışı ilgili planlarını asgari 40 yıl üzerine kuruyor. Kenti geleceğini dizayn ederken gelecek koşulları düşünerek planlıyor. Türkiye'de ise, maalesef bu zihniyet yok. Zihinler değişmeden gelişim olmuyor. Biz hala alt yapı kurumlarıyla ilgili geleceği planlayamıyoruz" diye konuştu.

"YAP-BOZLA MİLLİ SERVET HEBA OLUYOR"

Yap-boz mantığını taviz vermediğini söyleyen Demirtaş, "Yıpranmış bir yolun yüzey hatlarındaki sorunu ortadan kaldırmak için asfalt dökmeden önce ilgili alt yap kurumlarına yazı gönderiyoruz. Şu tarihte bu sokağa girme düşüncemiz var. Gelin bu sokakta yolun alt kısmında yapacağınız çalışmalarınız varsa, işlemlerini yapın. Ancak her birinin ayrı bir genel müdürlüğü olduğu için bir takvimde buluşamıyoruz. Buluşsak dahi, 'Bizim o sokakta yapacağımız herhangi bir çalışmamız olmayacaktır' deniliyor, ancak belli bir zaman sonra bir bakmışsın yol kazılmış. Vatandaş soruyor: 'Bu nasıl bir iş.' Bir gün önce yapıyorsun. Bir gün sonra kazıyorsun. İşte sorunumuz burada. Böyle olunca da yab-boz oluyor. Milli servet heba oluyor. Bu para da vatandaşın cebinden çıkıyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanlığını zor ve meşakkatli olduğunu ifade eden Demirtaş, Önemli olanın geride güzel bir hatıra bırakmak olduğunu kaydetti. Başkan Demirtaş daha sonra, belediye hizmetlerinden bahsederek, Halk Ekmek Fabrikası, Sevgi Evleri, Trafik Eğitim Parkı, Hilal Kart, Çöpünüz Altın Olsun, Yer Altı Konteyner Sistemi, Kır Kahvesi, Karasamsun Spor Parkı ve Askıda Ekmeği projesini anlattı.

Programın sonunda Yabancılar Pazarı Cami Dernek Başkanı Bahadır Bayram, çarşı içindeki mescide yaptığı yardımlardan ötürü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a ve MHP İl Başkanı Şaban Kılıç'a plaket takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necattin Demirtaş Şaban Kılıç İlkadım Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title