Haberler

Çorum TSO'dan "Türk Ticaret Kanunu" ile İlgili Toplantı

Güncelleme:

Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, yenilenen Türk Ticaret Kanunu ile birlikte bir şirketin yönetim kurulu başkanının üçüncü dereceye kadar olan yakınlarına vadeli satış yapmasının engellendiğini belirtti.

Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, yenilenen Türk Ticaret Kanunu ile birlikte bir şirketin yönetim kurulu başkanının üçüncü dereceye kadar olan yakınlarına vadeli satış yapmasının engellendiğini belirterek, "Bu madde, kanun yürürlüğe girmeden değiştirilmelidir. Aksi takdirde ülkemizde eş dost akrabaya yapılan satış çok fazla olduğu için problem çıkar" dedi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından 1 Temmuz 2012 tarihinde kademeli olarak yürürlüğe girecek olan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile ilgili oda üyelerinin bilgilendirilmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi. Vali Vekili Hamdi Bolat, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım ile sanayi ve iş adamları izlediği toplantıda ekonomi uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot,

yeni kanun hakkında açıklamalarda bulundu. 1957 yılında yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu'nun çağın ihtiyaçlarına cevap veremediğini dile getiren Kızılot, bunun üzerine uzun çalışmalardan sonra yenilenen kanun 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceğini hatırlattı. Yenilenen Türk Ticaret Kanunu ile birlikte bir şirketin yönetim kurulu başkanının üçüncü dereceye kadar olan yakınlarına vadeli satış yapmasının engellendiğini dile getiren Kızılot, "Yani yönetim kurulu başkanının; annesi, babası, çocuğu, halası, kayın validesi, kayın pederi, baldız, görümce, amca, hala, ya da eşinden olan yakınlarına vadeli mal satılamayacak. Beyaz eşya satan bir kişi, kayınvalidesine vadeli beyaz eşya satışı yapamayacak. Böyle bir vadeli satış söz konusu olduğunda satış yapan kişi değil satın alan kişiye hapis cezası uygulanacak. Böyle bir olay aile düzenini bozar. Bu madde, kanun yürürlüğe girmeden değiştirilmelidir. Aksi taktirde ülkemizde eş dost akrabaya yapılan satış çok fazla olduğu için problem çıkar" dedi.

Yenilenen kanundaki maddelerin yüzde 45'inin eskisiyle aynı olduğunu anlatan Kızılot, çok önemli düzenlemelerin yer aldığı kanunu birkaç maddenin gölgelediğini ifade etti.

Bunlardan birisinin borçlanma yasağı ile ilgili madde olduğunu dile getiren Kızılot, ortakların şirketten borç aldıklarında 1 Temmuzdan itibaren 3 yıl içinde nakit olarak ödemeleri gerektiğini, aksi taktirde hapis ve para cezası ile karşı karşıya kaldıklarını sözlerine ekledi.

- ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Kızılot Çorum Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title