Haberler

Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Başladı

Türkiye Belediyeler Birliği ile Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ''3. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı'' başladı.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "3. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı" başladı.

Çalıştayın açılışında düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, 30 Mart 2014'te yapılacak Yerel Seçimlerin ardından Türkiye'nin 14 yeni büyükşehire kavuşacağını böylece Türkiye topraklarının yüzde 93'ünün Büyükşehir sınırları içerisine gireceğini ve nüfusun yüzde 76'sının da Büyükşehir sınırları içerisinde yaşayacağını bildirdi. Güngör, Bu tablo karşısında coğrafi bilgiler büyük önem arz ediyor. Bununla birlikte bu bilgilerin bir sisteme dahil edilmesi de bizler için çok önemli. Bu çalıştayların ilki Kocaeli Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılmıştı. Deneyimli Büyükşehirlerin tecrübelerini yeni oluşacak Büyükşehirlerle paylaşmalarına Birlik olarak aracılık yapacağız. Birlik olarak önümüzdeki süreçte belediyelerin karşılaştığı ortak sorunların çözümü için yardımcı olacağız. Bilgi sistemleri konusunda güvenlik açığı hala ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bilgi sistemlerine harici bir saldırıyı nasıl önleyeceğiz? Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, Kayseri'deki üniversitelerin ilgili bölümlerinde Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda dersler verilmeye başlandığını kaydetti. Altıntuğ, toplantıda faydalı sonuçlar çıkacağını ümit ettiğini de sözlerine ekledi.

Kocaeli Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu da Coğrafi Bilgi Sistemleri çalıştaylarının üçüncüsünün Kayseri'de yapıldığını, ilkinin 2012 yılında Kocaeli Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini, 2013 yılında ise Bursa'da yapıldığını hatırlatarak, "Yerel seçimlere 3 ay gibi bir süre kalmışken böyle bir toplantının yapılmasını önemsiyorum. Çünkü böyle bir toplantı, belediyecilik hizmetlerindeki sistemleşmeyi de gösteriyor. Ülke kaynaklarının ekonomik ve etkin kullanılması adına önemli bir toplantı" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Bayraktar ise Coğrafi Veri Portalı'nı tamamladıklarını, testlerinin yapıldığını ve yakın bir zamanda bütün ilgililerin kullanımına açacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin coğrafi yapısının ve özellikle 30 Mart'tan sonra şekillenecek yeni şeklinin ele alınacağı 3 gün sürecek çalıştayda, ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları ile belediye temsilcileri, kurumlarının bu konuyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, ortak çalışmaların planlanması ve yürütülmesi konusundaki önerilerini dile getirecekler. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title