Haberler

Çocuk oyunları şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Güncelleme:

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde gerçekleşen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Koçarlı Belediyesi destekleriyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde unutulmaya yüz tutmuş oyunlar hem çocuklara tanıtıldı, hem de oynamalarına fırsat tanınarak gelecek nesillere aktarılması amaçlandı.

Koçarlı Vali Şenol Engin spor tesislerinde gerçekleşen Geleneksel Çocuk Oyunları şenliğine Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mikail Kavaklı, Koçarlı İlçe Emniyet Amiri Ahmet Kotan, Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örnek, öğrenci velileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Halk kültürü içinde kendine yer bulmuş, eğlence imkanının kısıtlı olduğu dönemlerde topluca oynanan oyunlar başta olmak üzere, geçmişten günümüze kadar gelebilen oyunlardan oluşan şenlikte öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlatmak amacı ile İp Atlama, Çuval Yarışı, Halat Çekme, Mendil Kapmaca, yakan top, seksek, gibi oyunlar oynandı.

312 çocuğun katıldığı şenlikte, oyunların başlangıç startını gerçekleştiren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve protokol üyeleri çocuklar ile geleneksel oyunları oynaması da şenliğe renk kattı. Halat çekme yarışmasında çocukların arasına katılan protokol en az çocuklar gibi eğlenceli vakit geçirdi.

Gerçekleşen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde konuşma yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mikail Kavaklı, geleneksel çocuk oyunlarını, çocukları teknolojinin sunduğu olanakların olumsuz etkilerinden korumak, eski oyunlara sahip çıkarak kültürel değerleri, gelenek ve görenekleri yaşatmak, çocukların bu oyunları oynayarak daha sağlıklı ve mutlu olmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, "Çocuklar oyunla paylaşmayı, empati yapmayı, kurallara uymayı öğrenir. Oyun yoluyla kaynaşırlar ve yeni arkadaşlıklar edinirler. Geleneksel çocuk oyunlarımızla, teknolojinin zararlı yönlerinden çocuklarımızı korumak ve oyunun sadece telefon tablet içerisinde olmadığını da hatırlatmak amacındayız. Bu nedenle 2 yıldır yapılamayan oyunlarımıza kavuşmanın mutluluğu ile herkese hareketli ve sağlıklı bir yaşam dileriz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık Koçarlı Çocuk Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title