Haberler

CHP Milletvekili Gürsel Erol, deprem mağdurlarını ziyaret etti

Güncelleme:

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşların hak sahipliği başvurusu için son saatlerde Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'ni ziyaret etti. Erol, vatandaşların taleplerini dinleyerek Meclis gündemine taşıma sözü verdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2020 yılında Elazığ'da ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan vatandaşlar için yapılması gereken hak sahipliği ek başvuru süresinin son saatlerinde vatandaşların yoğunluk oluşturduğu Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezini ziyaret etti. Erol, Vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyerek Meclis gündemine taşıma sözü verdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle belirlenen hak sahipliği başvuru süresi içerisinde başvurusunu yapamayan vatandaşlar için bir ek başvuru süresi hakkı tanındı. Verilen ek sürede son tarih ise 26 Mart 2024 olarak belirlendi. Elazığlı vatandaşlar bu süreyi de kaçırmamak için Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'ne akın etti. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, mağduriyet yaşayan vatandaşların tamamını dinlemek, tüm sorun ve önerileri tespit etmek üzere gece saatlerin başvuruların yapıldığı merkeze giderek hak sahipliği başvurusunda bulunan vatandaşlarla bir araya geldi.

"HALKIMIZIN SESİ OLARAK HAKLARINI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Erol, burada yaptığı açıklamada, sadece 2023 yılında meydana gelen depremlerde değil, 2020 Elazığ depreminden kalan mağduriyetlerinde olduğunu, bu mağduriyetleri Meclis gündemine taşıyacağını ve mağdur vatandaşların haklarını sonuna kadar arayacağını söyledi. Erol,  şu ifadeleri kullandı:

"26 Mart 2024 Salı günü 6 Şubat depremleri nedeniyle hak sahibi olmak isteyenlere verilen ek başvurusu için son gün. Bizler de burada hak sahipliği başvurusunda bulunan hemşehrilerimizi ziyaret ettim. Sorun, sıkıntı ve beklentilerini dinledim. Bu hak kayıpları sadece 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden kaynaklı değil aynı zamanda 2020 yılında Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında da hak kayıpları var. Bunları en kısa zamanda Meclis gündemine getirip kanunlaşması için gerekenleri yapacağız. Mağdur olan vatandaşlarımızın yeniden hak sahibi olması konusunu Meclis'te gündeme getireceğiz. Vatandaşlarımın talep ve beklentilerini aldım. Hiç merak etmesinler haklarınızın arkasında olacağız. Mülkiyet haklarını arayacağız. Hemşehrilerimiz yıllarca yemediler, içmediler, çoluk çocuklarının dişinden tırnağından artırarak bir ev sahibi olduğunuz. Bir afet yaşadık ve bu afet sonrası evlerini kaybettiler. Devlet olmanın sorumluluğu da budur. Fakirimizin, fukaramızın evini yapacak ve ona teslim edecek. Ben de bugüne kadar olduğu gibi onların sesi olarak haklarını aramaya devam edeceğim."

Kaynak: ANKA / Yerel

Kahramanmaraş Milletvekili Gürsel Erol Deprem Elazığ Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title