Haberler

Cbü Meslek Yüksek Okulları'nda 13 Yeni Bölüm Açılıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (Cbü) Rektörlüğü'nün, 15 Şubat 2008 Tarihinde İl Genelinde Eğitim Öğretim Hizmeti Veren Meslek Yüksek Okulları'na (Myo) Yeni Ek Bölümler Açılması İçin Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na Yaptığı Başvuruya Olumlu Yönde Cevap Geldi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'nün, 15 Şubat 2008 tarihinde il genelinde eğitim öğretim hizmeti veren Meslek Yüksek Okulları'na (MYO) yeni ek bölümler açılması için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na yaptığı başvuruya olumlu yönde cevap geldi.

YÖK'ün CBÜ'ye bağlı 7 MYO'ya 13 yeni bölüm açılması konusunda onay verdiği öğrenildi. Buna göre, Manisa'nın Ahmetli ilçesinde bulunan MYO'ya Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Köprübaşı MYO'da Harita ve Kadastro, Kula MYO'da, İşletme, Salihli MYO'da Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Tekstil, Çocuk Gelişimi, Soma MYO'da Mekatronik, Sondajcılık, Turgutlu MYO'da El Sanatları, Elektrik, Endüstriyel Otomasyon ve Endüstriyel Elektronik bölümlerinin açılacağı belirtildi. Manisa CBÜ Rektörlüğü'ne gönderilen yazıya göre açılacak olan yeni 13 bölüme toplam 550 öğrenci alınacağı bildirildi.

CBÜ Salihli MYO'ya açılacak olan 3 yeni bölümle toplam program sayısının 7'ye ulaşacağına dikkat çeken okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Gülmez, bu bölümler sayesinde öğrenci sayısının 2010 yılına kadar 2 bini aşacağını kaydetti. Gülmez, Salihli'de alt yapının yeterli olduğunu yeni bölümler açılması içinde girişimlerinin sürdüğünü belirterek, "Daha fazla öğrenci istiyorsak, yeni binalara ihtiyacımız var. Bu binalar için elimizde yeterli oranda arsa mevcuttur" dedi.

(ES-ÖA) 24.05.2008 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title