Haberler

Çarşamba'da Sportif Yetenek Taraması

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Sportif Yetenek Taraması başladı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Sportif Yetenek Taraması başladı.

Sportif Yetenek Taraması Projesi'nde pilot il seçilen Samsun'da çalışmalar devam ediyor. Çarşamba ilçesi Dikbıyık Suni Çim Saha'da yapılan etkinlikte açıklamalarda bulunan Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, "Samsun Valiliği, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje Çarşamba ilçesinde başladı. Yaklaşık 9 bin öğrenci burada taramadan geçecek. Bu çalışmalar 41 okulu kapsayacak. Okul müdürlerimizle, beden eğitimi öğretmenlerimizle ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüzle koordineli bir şekilde çalışarak bu süreci en iyi şekilde atlatacağız. Öğrencilerimizin yüzde 100'ünü bu taramadan geçmesini temenni ediyorum. Hedefimiz büyük, eğitim camiası olarak Samsun'un bir spor şehri olması, spor kenti olması en büyük amacımız. İnşallah bu proje amacına ulaşır. Hayırlı ve uğurlu olmasını diler ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın ise yaptığı konuşmada, "Milli Eğitim Bakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımızın startını verdiği Sportif Yetenek Taraması projesi Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün birlikte yürütülen projede 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yetenek tarama testi yapılıyor ve önceki gün ki açılışın ardından startı verdik. İlk iki gün Dikbıyık Suni Çim Saha'da, pazartesi gününden itibaren de Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonumuzda orada merkez ve köy okullarından gelen öğrencilerimizin tarama işlemini yapacağız. Yaklaşık 9 bin öğrenciyi taramalardan geçirip, yetenekli sporcuları bir üst tura geçireceğiz. İnşallah aralarından bizi temsil edecek, yarışmalarda, olimpiyatlarda gururumuz olacak çocuklar çıkarabiliriz. 10 gün bu projemiz devam edecek. 15'e yakın test istasyonlarımız var. Eğer yetenekli bulunmaları halinde ise devlet tarafından desteklenip maaşa bağlanacaklar. Tüm öğrenim ücretlerinden de muaf olacak" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title