Haberler

Çankaya Belediyesi Resim Bayramının İlk Adımını Attı

Çankaya Belediyesi ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, 30 sanatçının katıldığı Resim Çalıştayı ile sanatı vatandaşla sokakta buluşturdu.

Çankaya Belediyesi ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, 30 sanatçının katıldığı Resim Çalıştayı ile sanatı vatandaşla sokakta buluşturdu. Başkentin sanat yaşamına yeni değerler katan Resim Çalıştayı kapanış töreninde bir de bayram müjdesine tanıklık edildi. Başladığı günden itibaren Başkentlilerin ilgi gösterdiği, renkli sahnelere ev sahipliği yapan Resim Çalıştayı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen bir törenle sona erdi.

Törende bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çalıştay boyunca Başkentlilerin sanatçılara olan ilgisini yakından gözlemlediğini aktararak şöyle konuştu: "Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Bugün özellikle demokrat, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, insanların kardeşçe bir arada yaşayacağına inanan pek çok belediye çeşitli etkinliklerle Barış Günü'nü kutluyor. Çankaya Belediyesi de bu yerel yönetimlerden biridir. İnsanları birlikte, barış duygularıyla kucaklayan en önemli araçlardan birisi de sanattır. Düzenlenen bu Çalıştay ile Ankara'da bir ilk yaşandı ve Sakarya Caddesi'ni dolduran 30 özel sanatçıyla Başkentin kalbini sevgi ve coşkuyla dolan gerçek bir kalp haline getirdi. Bu coşku ile dolup taşan kalbin esas ürünü halkımızın yaşama, güzel sanatlara, yaratıcı duygularla dolu insan eylemlerine duyduğu saygıyı bir kez daha sanatçılarımıza taşıması oldu."

Tanık, önümüzdeki yıl ve her yıl devam edecek bu etkinliği Resim Bayramı ilan ederek devam ettirmek istediklerini söyledi.

"Sanat hayattır" diyen BRHD Başkanı Mehmet Ali Doğan, halk ve sanat birlikte oldukça özgürlük ve barışın devam edeceğini belirterek, Başkan Tanık'a sanata, sanatçıya ve sanatsever Ankaralılara sunmuş olduğu imkanlardan dolayı teşekkür etti.

Başkan Tanık, Çalıştay sanatçıları Ataç Elalmış, Halil Coşkun, Hacı Demirci, Bedri Karayağmurlar, Gülay Yüksel, Bünyamin Balamir, Güzin Ayrancıoğlu, Güzin Arısoy, Önder Aydın, Gültekin Serbest, Mustafa Salim Aktuğ, Rabia Çalışkan, Durmuş Ali Akça, Ayşe Arkün, Sezai Kara, Efkan Beyaz, Adil Ocak, Ercan Gülen, Himmet Gümrah, Nejla Tosmur, Muharrem Pire, Nihat Kahraman, Nur Esen, Orhan Kurmalı, Svetlana İnaç, Teymur Ağalıoğlu, Sabri Akça, Ali Düzgün, Mehmet Ali Doğan, Nur Gökbulut'a katılım belgelerini CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ile birlikte verdi.

Çalıştay boyunca annesi Rabia Çalışkan'ı yalnız bırakmayan Alara ve BRHD Başkanı Mehmet Ali Doğan'ın kızı İdil, yaptıkları resimleri Başkan Tanık'a armağan etti. Minik ressamların hediyelerini sevinçle alan Tanık, sanatla iç içe büyüyen genç nesillerin ilerlemenin de barışın da teminatı olacağını söyledi.

Erdemir ve Çetin'le birlikte sergiyi gezen Tanık, sanatçılarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Açılış günü dikkate değer bir resim çalışması yaptığı için Tanık'ın da bir ressam olduğunu kabul ettiklerini söyleyen sanatçılar, Başkan'dan sanat dünyası için çok şey beklediklerini ifade ettiler.

Yapımı sırasında Sakarya Caddesi'ni 6 gün boyunca bayram tadında renklendiren eserler önümüzdeki günlerde Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açılacak sergi ile Ankaralı sanatseverlerle yeniden buluşacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Durmuş Ali Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title