Haberler

Çanakkale Zaferi 100. Yılında Edremit'te Törenlerle Kutlanacak

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan şanlı zaferin 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "18 Mart 1915 Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir" dedi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde bir asır önce büyük bir kahramanlık destanı ile Türk ulusunun tutsak edilemeyeceğinin dünyaya haykırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi Edremit İlçesinde düzenlenecek bir dizi etkinlik ile kutlanacak. Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı ve Şehitler Günü kutlama programı ilk olarak sabah saat 09.00'da Garnizon Şehitliği'nde başlayacak. Şehitlikte çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Şehitlik saygı defteri imzalanıp, şehit mezarları ziyaret edilerek yakınlarına çiçek sunulacak. İkinci program ise Saat 10.00'da Edremit Anadolu Lisesi konferans Salonu'nda düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler kompozisyonlar okunacak. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Saat 12.30'da ise Güre Mahallesi'nde bulunan Edremit Belediyesi Afrodit Termal Otel'de şehit ailelerine öğlen yemeği verilecek. Akşam saat 18.00'de Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde "Bir devrin battığı yer" konulu panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü Gazeteci Uğur Tarıman'ın gerçekleştireceği panele, Gazeteci-Yazar Gürkan Hacir ve Gazeteci-Yazar Ümit Zileli konuşmacı olarak katılacak.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "18 Mart 1915 Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan, Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Zaferi Kamil Saka Balıkesir Yerel Haberler

title