Haberler

Buzdolabında Ölen 4 Kardeşle İlgili Adli Tıp Raporu Hala Çıkmadı

Konya'nın Kulu İlçesi'ne bağlı Tavşançalı Beldesi Uzunkuyu Mahallesi Ali Ağa Yaylası'nda boş binadaki kullanılmayan sanayi tipi buzdolabında cesetleri bulunan 4 kardeşin Adli Tıp Kurumu'ndan raporu hala gelmedi.

Konya'nın Kulu İlçesi'ne bağlı Tavşançalı Beldesi Uzunkuyu Mahallesi Ali Ağa Yaylası'nda boş binadaki kullanılmayan sanayi tipi buzdolabında cesetleri bulunan 4 kardeşin, kesin ölüm nedeniyle ilgili Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu'ndan rapor hala gelmedi. Çocukların babası Mehmet Hasan Üçer, "Çocuklarım öleli bir yıl oldu. Ama ölümle ilgili ne bir kağıt, ne de bir ifade bana gelmedi. Olay yaşandığı günkü gibi duruyor" dedi.

Tavşançalı Beldesi Uzunkuyu Mahallesi Ali Ağa Yaylasında bir çiftlikte çobanlık yapan 40 yaşındaki Mehmet Hasan Üçer ve aynı yaştaki nikahsız eşi Nazmiye Aktaş'ın çocukları 4 yaşındaki Saime, 7 yaşındaki Aynur, 9 yaşındaki Ebru ve 11 yaşındaki Ozan Üçer, 30 Ağustos Pazartesi günü akşam saatlerinde evlerinin yaklaşık 300 metre ilerisindeki kullanılmayan tek katlı iki odalı ahşap binadaki, sanayi tipi buzdobında ölü olarak bulundu. 4 kardeşin Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisindeki ilk raporunda vücutlarında darp izine rastlanılmadığı ve havasızlıktan boğularak yaşamlarını yitirdiği tespit edildi.

JANDARMA ARAŞTIRMA YAPTI

4 kardeşin buzdolabına oynamak için girdiği tahmin edilirken, olayın cinayet olma olasılığı üzerinde de araştırma yapan jandarma, cinayetle ilgili bir bulguya rastlamadı. Olay yerinde yapılan parmak izi araştırmasında da sadece çocuklar ile babası Mehmet Hasan Üçer ve cesetleri bulan patronu Ömer Dağhan'ın parmak izlerine rastlandı.

Jandarma olay gecesi başta Ömer Dağhan olmak üzere anne ve baba ile birlikte Aliağa Yaylası ve Kırklar Yaylası'ndakilerin ifadelerine başvurdu. Soruşturmanın devam ettiğini belirten jandarma yetkilileri, alınan ifadelerde cinayetle ilgili bir şüphenin şu an için oluşmadığını, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporla olayın aydınlığa kavuşacağını belirtti.

BİR YIL GEÇTİ RAPOR YOK

Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, çocukların ölümü ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan herhangi bir rapor gelmedi. Baba Mehmet Hasan Üçer, "Çocuklarım öleli bir yıl oldu. Ama ölümle ilgili ne bir kağıt, ne de bir ifade bana gelmedi. Olay yaşandığı günkü gibi duruyor" dedi.

EŞİ TERK ETTİ, YENİDEN EVLENDİ

Olaydan bir hafta sonra eşinin evi terk ettiğini belirten ve memleketi Gölyazı Beldesi'ne yerleşen Mehmet Hasan Üçer şunları söyledi:

"Bir çok kez eve geri dönmesi için yanına gittim. Aracılar koydum ama geri gelmedi. Eşim evi terk ettikten sonra da çok üzülmedim. Çünkü 4 çocuğa sahip olmadı ve bakmadı. Sabahleyin evden çıkan çocuklarım akşam saatlerinde buzdolabının içerisinde ölü bulundu. Yaşanan olayın ardından yardım kampanyası başlatıldı. Yurt dışındaki gurbetçiler aracılığıyla 30 bin TL para toplandı. Bu para ile oturabilmek için Gölyazı Beldesi'nden bir ev aldım. Bu arada 6 öy önce yeni bir evlilik yaptım. Eşim 5. 5 aylık hamile ve bana yaşadığım olayların ardından büyük destek oldu. Şimdi tek sorunum iş. Eğer kendime uygun bir iş bulabilirsem hayatıma daha rahat bir şekilde devam edeceğim. "

HER HAFTA MEZARLARINI ZİYARET EDİYOR

Çok zor günler geçirdiğini vurgulayan Mehmet Hasan Üçer, "20 gün sonra çocuklarımın ölüm yıldönümü. Çocuklarım her gün gözümün önünde ve hiç unutmuyorum. Her hafta mezarlarını ziyaret ediyorum. Dua okuyorum, su döküyorum ve mezarlarının bakımını yapıyorum. Çocuklarımı çok özledim ama elimden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title