Haberler

Bü, Bakü Eğitim Fuarında

Bingöl Üniversitesi (BÜ), Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Eğitim Fuarı’na katıldı.

Bingöl Üniversitesi (BÜ), Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Eğitim Fuarı'na katıldı.

KÜNİB, yurtiçi ve yurtdışındaki üye üniversiteler ile birlikte Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de eğitim fuarı düzenledi. Bakü Parkinn Hotel'de düzenlenen tanıtım günlerine Azerbaycanlı yetkililer yanı sıra KÜNİB Başkanı Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'den 32 üniversite rektörü ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. Türkiye üniversitelerini Azerbaycanlı öğrencilerle buluşturan programda, öğrenciler birçok devlet ve özel üniversitenin eğitim olanaklarını yerinde inceleme fırsatı buldu. İlk günden yoğun ilginin yaşandığı fuarda, görsel tanıtım videoları ile birlikte farklı görsel sunumlar yapıldı.

Türkiye üniversitelerini Azerbaycanlı öğrencilerle buluşturan programda, öğrenciler birçok devlet ve özel üniversitenin eğitim olanaklarını yetkili ağızlardan tanıma fırsatı buldu. İlk günden yoğun ilginin yaşandığı fuarda BÜ, standı da yoğun ilgi gördü. Fuarda BÜ'yü, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Şengül, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bünyamin Söğüt ve Okutman Soner Kaya temsil etti.

KÜNİB Eğitim Fuarı'na, Türkiye'de eğitim almayı planlayan Azerbaycanlı öğrenci adayları tarafından yoğun ilgi gösterilirken, fuarda öğrenci adayları, üniversitelerin tanıtıldığı stantlardaki temsilcilerden eğitim görmek istedikleri fakülteler hakkında bilgi aldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Üniversitesi Azerbaycan Kafkasya Bakü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title