Haberler

Benim Eserim Projesinde Finale Kalan Er'den Malğaç'a Ziyaret

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulunda okuyan "Bu Benim Eserim" isimli proje yarışmasında Türkiye finallerinde yarışacak olan Cem Çınar Er, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ı ziyaret etti.projesiyle Türkiye finaline...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulunda okuyan "Bu Benim Eserim" isimli proje yarışmasında Türkiye finallerinde yarışacak olan Cem Çınar Er, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ı ziyaret etti.

"Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışmasında "Peygamberdevesi ile el ele yaşasın doğal mücadele"

projesiyle Türkiye finaline kalan Alaplı Atalay İlköğretim Okulu öğrencisi Cem Çınar Er'i Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Türkiye finallerinde Cem Çınar Er'in "Peygamberdevesi ile el ele yaşasın doğal mücadele"

projesinin son 100 projeye kalarak Zonguldak'ın gururu olduğunu söyledi.

2013 yılında yapılacak olan proje yarışmasına öğrencilerin daha başarılı projelerle üretebilmeleri için teşvik edilmesi gerektiğini belirten Malğaç,"Benim eserim proje yarışmasında ilçemizden altı eser katılmıştır. Bu esrelerin içinde Zonguldak ilinden "Peygamberdevesi ile el ele yaşasın doğal mücadele" eseriyle Alaplı Atalay İlköğretim Okulundan Cem Çınar Er'in eseri Türkiye'deki son yüz proje arasına girerek ilimizin gururu olmuştur. Kendisi tebrik ediyorum. Öğretmenlerini, okul idarecilerini ve milli eğitim camiasını da tebrik ediyorum. Umut ediyorum ilginç ve çok farklı projesi ile Türkiye finallerinde de derece alır. Projenin gerçek manada hayata uygulanmasıyla da zirai mücadelede önemli bir soruna katkı sağlayabiliriz. Başarılı kardeşimizi bu başarılı proje çalışmasından dolayı tebrik ediyoruz "dedi.

Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu öğrencisi, Cem Çınar Er'de

(14) küçüklüğünden beri evinde bitki ve böcek yetiştirdiğini belirterek, doğaya çok meraklı olduğunu belirtti. Evinde peygamberdevesi yetiştirip seralara satarak okul harçlığını çıkarttığını ifade eden Er, "Küçüklüğümden beri doğaya ve böceklere karşı çok meraklıyım. Benim yaşımdaki arkadaşlarım evlerinde kedi köpek beslerken, ben çekirge ve peygamberdevesi besliyordum. Hatta peygamberdevelerini çoğaltıp ilçedeki seralara satıyordum. Peygamberdevelerinin ot yemediğini, sinek ve buna benzer et yediğini fark ettiğimde yarışmaya kapıldığımız proje tam o zaman aklıma geldi. Zirai mücadelede zararlı sinek ve haşaratın yok edilmesinde doğal yöntem kullanılması gerektiğini, bunu da peygamberdevesi ile yapılabileceğini düşünerek rehber öğretmenime konuyu anlattım. Onlarda bana yardımcı oldular ve projeyi hazırladı. Buradan bana desteklerini esirgemeyen başta aileme, rehber öğretmenime ve okul idaresine çok teşekkür ederim. İnşallah gelecek yıl daha farklı ve bir başka proje ile yarışmaya katılacağım" diye konuştu.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, projedeki başarılarından Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu Öğrencisi Cem Çınar Er'e kitap hediye ederek okul müdürü ve rehber öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarette Alaplı ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu Müdürü Nusret Akdeniz de hazır bulundu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Zeki Zonguldak Türkiye Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title