Haberler

"Balkanlar'daki Değerleri Ortaya Çıkarıyoruz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkanlar'da bugüne kadar yaptıkları çalışmaların asıl gayesinin ortak değerleri meydana çıkarmak olduğunu belirterek, bu çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Arnavutluk...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkanlar'da bugüne kadar yaptıkları çalışmaların asıl gayesinin ortak değerleri meydana çıkarmak olduğunu belirterek, bu çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, Büyükelçilik Müsteşarı Saimir Kurti ve Bursa Fahri Konsolosu Necip Naci Doğru ile Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Büyükelçilik Müsteşarı Guner Ureya ve Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Kosova Üsküp Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz'ün de katıldığı ziyarette konuşan Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlar'da yapılan yatırımlardan öncü rol üstlenmesi nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Büyükelçilik olarak İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde Arnavut Kültür Merkezleri açmak istediklerini dile getiren Muçaj, bu ortak kültürün en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayacak olan bu kültür merkezi için Başkan Altepe'den yer konusunda destek istedi.

Kosovalı Büyükelçi Avni Spahiu da, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Prizren'deki dere ıslahı ve köprü inşaatı, Kaçanik'teki tarihi Sinan Paşa Camii gibi eserler sebebiyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Yeni dönem için aday gösterilen Başkan Altepe'yi tebrik eden Shahiu, iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra da artarak devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Balkan coğrafyasının hemen herkesin üzerinde farklı emellerinin bulunduğu kritik bir bölge olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, bölgeye yaptıkları hizmetlerdeki tek hedeflerinin ortak değerleri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Osmangazi belediye başkanlığı döneminden bu yana sürekli Balkanlar'da gerek restorasyon gerekse sosyal ve kültürel etkinlikler anlamında önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bu kritik coğrafyada huzurun hakim olması için çok önemli. Yüzyıllarca aynı kültürü yaşadığımız o bölgedeki insanların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur" dedi.

Başkan Altepe, bölgeye yaptıkları yatırımların bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, konuk büyükelçilere günün anısına Bursa bıçağı hediye etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Arnavutluk Kosova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title