Haberler

Balıkesir Türk Müziği Korosu'ndan Muhteşem Konser

Balıkesir Türk Müziği Korosu, sezonun 5. konserini verdi.

Balıkesir Türk Müziği Korosu, sezonun 5. konserini verdi. Türk Müziği Korosu'nun sunduğu konuk bestekar Bilge Özgen'in eserlerinden oluşan Şef Sıtkı Sahil'in yönettiği konser izleyenleri mest etti. Protokol ile birlikte salonu dolduran davetliler koroyu ayakta alkışladı.

Balıkesir Musiki Derneği'nin çatısı altında faaliyet gösteren Balıkesir Türk Müziği Korosu, Nisan konseriyle sezonun beşinci konserini verdi. Türk Müziği sevenlerin heyecanla beklediği koronun performansı yine büyük beğeni topladı. Her biri alanında profesyonel olan müzisyenlerin ve solistlerin bir araya gelerek oluşturduğu, ünlü şef ve sanat yönetmeni Sıtkı Sahil'in kurucu hocası olduğu Balıkesir Türk Müziği Korosu, 18 eseri seslendirdi. Solo ve koro halinde söylenen şarkılara salondaki davetliler de eşlik etti. Konserin özel misafiri olan Türkiye'nin yaşayan efsane bestekarlarından Bilge Özgen de eşiyle birlikte izlediği konserde sanatçıların performanslarını ayakta alkışladı. Konseri izlemek için İstanbul'dan gelen solist Tayfun Alan sahnede şarkı söylerken, İzmir'den gelen söz yazarı Yalçın Benlican da sahnede sözlerini kendisinin yazdığı ve bestesini Bilge Özgen'in hazırladığı ve koro solisti Yasemin Derince'nin seslendirdiği Kıymetini Bilemedik Sevginin (Tek kurşun) adlı şiirini okudu. Konuk solist ve söz yazarının performansları dakikalarca alkışlandı.

Öte yandan, Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun yetiştirdiği ve koro bünyesinde sanat yaşamlarını sürdüren solistler de sesleri ve eserleri icra edişleriyle izleyicilerden tam not aldı. Kulakların paslarının silindiği gecede Balıkesir Türk Müziği Korosu solistleri; Levent Güler, Burcu Söylemez, Nusret Sivrihisar, Pelin Demirbay, Gülay Etçioğlu, Oğuzhan Kargun, çağlar Fidan, Gülseren Yiğit, Canan Onkar, Figen Sümer ve Yasemin Derince tümü konuk bestekar Bilge Özgen'in besteleri olan şarkıları başarıyla icra ettiler.

PROTOKOL AYAKTA ALKIŞLADI

Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun Bilge Özgen bestelerinden oluşan özel konserinin özel konuğu olan bestekar Bilge Özgen, şef Sıtkı Sahil tarafından sahneye davet edildi. Sahnedeki konuşmasında Balıkesirlilerin çok şanslı olduklarını söyleyen Bilge Özgen, aynı zamanda koroda yer alan Balıkesirli bestekar Hüseyin Balkancı ile dostluklarını anlatıp övgüyle söz etti. Bilge Özgen, Sıtkı Sahil gibi bir ustanın Balıkesir Türk Müziği Korosu ile Balıkesir ve ülke sanatı için verdiği emeğin çok değerli olduğunu ifade ederek kutladı. Türk Müziği Korosu'ndaki müzisyenlerin ve solistlerin profesyonelliğine de övgüler yağdıran Bilge Özgen, davetlileri de gösterdikleri ilgiden dolayı kutlayıp teşekkür etti. 80 yaşında olan ünlü bestekar Bilge Özgen konuşmasının ardından sahnede iki eser seslendirdi; "Bu Leyla O Leyla Değil" ve "Maralım" isimli şarkıları başarılı bir şekilde hem de coşkuyla seslendiren 80'lik bestekar solist olarak da gönülleri fethetti. Konserin sonunda konuk bestekar ve söz yazarları da koronun içinde yer aldılar. Finalin sonunda ise hem protokol hem tüm salon Balıkesir Türk Müziği Korosu'nu ayakta alkışladı.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ KOROSU

Balıkesir Türk Müziği'nin konserini Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan ile çok sayıda davetli izledi. Koro şefi Sıtkı Sahil, gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini ifade ederken katılımlarından dolayı hem protokol mensuplarına hem konuk bestekar ve sanatçılara, basın mensuplarına ve tüm sanatseverlere teşekkür etti. Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun, 7 Ekim 2013 tarihinde Türk Musikisi Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle ilki gerkçekleştirilen "Türk Musikisi Itri Ödülleri" kapsamında kategorisinde 7 ülke dahil 300 kişiden oluşan Türkiye jürisi tarafından 'En İyi Ödül'e layık görüldüğünü hatırlattı. Balıkesir'i yurt içi ve dışında başarıyla temsil etmeye devam ettiklerini ancak bu gibi alınan ödüller dahil koroya yeterli ilginin gösterilmediğini ifade ederek üzüntüsünü dile getiren Sıtkı Sahil, geçmiş yönetimlerde kendilerine bugün konser verdikleri salonun dahi verilmediğini, çok zorluklar çıkarıldığını, para karşılığında salon tahsisinin yapıldığını hatırlatarak bugün Balıkesir'i yöneten ilgili makamların ve tüm Balıkesirlilerin Balıkesir Türk Müziği Korosu'na gerekli ilgi ve alakayı göstereceklerine inandıklarını ve bunu beklediklerini belirterek herkese teşekkür etti. Sıtkı Sahil, 32 yıldır Balıkesir'in sanat yaşamına verdikleri katkı ve emeği bundan böyle de severek sürdüreceklerini, profesyonel sesler ve yetenekler yetiştirmeye, imkan ve şartlar dahilinde Balıkesir'in sosyal ve kültür hayatında olmaya devam edeceklerini, bugüne kadar gerçekleştirdikleri sosyal projelerin de süreceğini belirtti.

Balıkesir Musiki Derneği başkanı Levent Tellioğlu'nun yurt dışında olduğu için katılamadığı gecede programın sunuculuğunu Semra Akyürek yaptı. Konserin sonunda Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray konuk bestekar Bilge Özgen ile söz yazarı Yalçın Benlican'a ve koronun şefi Sıtkı Sahil'e çiçek vererek teşekkür ettiler. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Benlican Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title