Haberler

Balıkçı Kenan Balcı, "Bu sene fiyatlar düşecek, vatandaşlar dörtte bir fiyatına balık yiyecek"

Güncelleme:

Balıkçı Kenan Balcı, "Bu sene fiyatlar düşecek, vatandaşlar dörtte bir fiyatına balık yiyecek"İSTANBUL Denizlerde av yasağının kalkmasına kısa bir süre kala balıkçılar, yeni sezona hazırlanıyor.

Balıkçı Kenan Balcı, "Bu sene fiyatlar düşecek, vatandaşlar dörtte bir fiyatına balık yiyecek"

İSTANBUL Denizlerde av yasağının kalkmasına kısa bir süre kala balıkçılar, yeni sezona hazırlanıyor. Beylikdüzü'nde bulunan Balıkçı Kenan Balcı, özellikle hamsi, palamut ve sardalya'nın bol bol çıkmasını beklediklerini ifade ederek, "Fiyatlar düşecek ve halkımız inşallah Kars'tan Edirne'ye dörtte bir fiyatına balık yiyecek. İnşallah sata sata yorulacağız" dedi.

1 Eylül itibari ile denizlerde avlanma yasağının kalkmasına sayılı günler kala balıkçıklar yeni sezon hazırlıklarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Balıkçılar, bu sezon açılışında bol bol palamut, hamsi ve sardalya'nın çıkmasını bekliyor. Dört buçuk aylık aranın ardından Beylikdüzü'nde bulunan Balıkçı Kenan Balcı, yeni sezona hazır olduklarını ve denizlerdeki araştırmalarına göre bu sene palamut, sardalya ve hamsinin daha çok olacağına belirtti.

"Fiyatlar düşecek ve halkımız inşallah Kars'tan Edirne'ye dörtte bir fiyatına balık yiyecek"

Vira Bismillah demeye hazır olduklarını söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, "Türkiyede'ki balıkçılarımız dört gözle 1 Eylül tarihini bekliyor. Dört buçuk ay aradan sonra 'Vira Bismillah' diyecekler ve balıkları avlamaya başlayacaklar. Yarım asırlık tecrübelerime dayanarak bu yıl kar yağışı ve yağmurlar yolları kesti ve ovalardaki tüm kurtçukları yani yemleri denize sürükledi. Kış güzel geçti bu yüzden çok ümitliyiz. İlk başlarda palamut çok çıkıyor. Marmara, Karadeniz, İğneada gibi yerlerde oltamızı saldığımızda palamut çıkıyor. O yüzden palamuttan çok ümitliyiz. Fiyatlar düşecek ve halkımız inşallah Kars'tan Edirne'ye dörtte bir fiyatına balık yiyecek" dedi.

"İnşallah bu sene sata sata yorulacağız"

Vatandaşların az balık tükettiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Balcı, "Halkımız balığı az yiyor. Hiç yemeyenler bile 200 gram balık yesinler. Balık ve deniz çok önemli. Halkımız para kazanmanın peşinde ama deniz ne kadar kutsal bir şey. Oltanı atıyorsun ve 5 kilo balık tutuyorsun 200 lira para kazanıyorsun. Marmara ve Karadeniz Türk halkına bir armağandır. Bütün balıklara doyacağız. Hamsi, istavrit gibi denizin her tarafında ve kıyı şeritlerinde balıklar gözüküyor. İnşallah sata sata yorulacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kenan Balcı Edirne Balcı Kars Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Bakmadan Geçme

Galatasaray Süper Kupa'yı kaldırdı mı? GS Süper Kupa'yı aldı mı, ne zaman kaldırdı? Benzema Fenerbahçe'ye mi geliyor? Ali Koç'tan sürpriz transfer hamlesi Sinan Oğan 2028'de aday mı? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sinan Oğan tekrar aday olacak mı? Galatasaray neden 2 kupa aldı, neden çift kupa verildi? #127942 #127942 Kılıçdaroğlu nerede konuşuyor? Kemal Kılıçdaroğlu nerede canlı yayında, ne söyledi? İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title