Haberler

"Bakkalda ve Manavda İznik Çinisi Sattırmayacağız"

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İznik çinisine sahip çıkacaklarını belirterek, "Bakkalda ve manavda İznik çinisi sattırmayacağız" dedi.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İznik çinisine sahip çıkacaklarını belirterek, "Bakkalda ve manavda İznik çinisi sattırmayacağız" dedi.

Umut Restoran'da bir araya gelen Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Osman Sargın, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, oda ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek ilçenin sıkıntılarını masaya yatırdı.

Başkan Sargın, daha yaşanılabilir bir İznik için çalıştıklarını belirterek, "Onlarmış, bunlarmış, şunlarmış bir kenara bırakalım artık. Odası, sivil toplumu, siyasisi, İznik için fedakarlık yapmanın zamanı geldi. Birlikte hareket etmenin her şeyi ne kadar yolunda koyacağını görecek. Elbette bugün iktidar olan partimizin siyasi olanaklarını kullanmak gerek" dedi.

"HER YERDE ÇİNİ SATTIRMAYACAĞIZ"

Sayıları 100'e yaklaşan çini dükkanlarının bazılarının İznik Çinisi diyerek, Kütahya altyapısı ürünleri satışa sunmalarını eleştiren Eryılmaz, "15. yüzyılda hayat bulan ve daha sonra yok olan kültür mirasımız bugün değerli bilim adamlarımızın gün yüzüne çıkarmasıyla yeniden hayat buldu. 25-30 yıldır yeniden doğan ve bir bebek olan İznik çinisi, Kütahya alt yapısında yaşatmak. O bebeğe ihanettir. Onun için Kütahya altyapısını işleyerek satanlar bunu Kütahya çinisidir diyerek satmalı. Bugün İznik Çinisi'nin isim hakkını belediye olarak satın aldık. İznik ise İznik, Kütahya ise Kütahya bunun başka tarifi yok. Bakkalda ve manavda çini sattırmayacağız" diye konuştu.

"İZNİK TURİZMDE PAY ALMAK İSTİYOR"

Sur içi sit alanı nedeniyle yapılaşmanın daha fazla mümkün olmayacağını vurgulayan Eryılmaz, "İznik'in Turizmine canlılık katabilmek için Çamdibi ovasını düşünüyoruz. Bu nedir, turist için diskosudur, otelidir birçok sosyal alandır. Düşüncemizi gerekli yerlere ilettik. Ovayı cazibe merkezi yani turizm bölgesi yapabiliriz. Çalışmalarımız var" dedi.

Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, "Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ertuğrul Günay, "İznikli, İznik'in turizm kenti olmasını istemeyenlerin başında" diyor. Bu benim kulağıma geldi. Bunu da kendisine kim söyledi bilmiyorum. Fakat, gerçekten bu sektörden pay almak istiyorsak, bunu ilk önce kendi içimizde halledeceğiz. Alt yapımızı ve üst yapımızı hazırlayacağız ki, İznik turizm bölgesi için hazır diyebilsinler" ifadelerini kullandı.

2014'te yapılacak 'Medeniyetler İttifakında' İspanya Endülüs'te El Zehra ile İznik'in kardeş kent olacağını vurgulayan Aydın, İznik'in Avrupa'ya açılan kültür köprüsü olacağını dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadri Eryılmaz Kütahya İznik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title