Haberler

B/s/h'tan Çerkezköy'e 20 Milyon TL'lik Yatırım

B/S/H Ev Aletleri AŞ'nin Küçük Ev Aletleri Fabrikası'nın açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde faaliyet gösteren B/S/H Küçük Ev Aleti Fabrikası 20 milyon TL yatırımla üretime başladı

B/S/H Ev Aletleri AŞ'nin Küçük Ev Aletleri Fabrikası'nın açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

B/S/H Ev Aletleri AŞ Tesisleri'nde bugün düzenlenen açılışa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak,

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz,

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, B/S/H yetkilileri, sanayiciler ile çalışanlar katıldı.

Açılış konuşmasını B/S/H icra kurulu üyesi Dr. Juan İgnacio Conrat gerçekleştirdi. BSH Küçük Ev Aleti Fabrikası'nın Çerkezköy tesisleri içerisindeki 6'ncı fabrikaları olduğunu söyleyen Conrat " BSH Küçük Ev Aleti Fabrikası en büyük tesisimiz.

Çerkezköy'de yılda 4,4 milyon ürünümüzü toplam 3 bin 400'e yakın çalışanımızla üretiyoruz. Avrupa'da ilk sırada yer aldığımız beyaz eşya üretimi alanında Dünya'da 3. Konumdayız. Çerkezköy bu yönden bizim için önemli bir üs durumunda. Bizim en büyük amacımız ve hedefimiz küçük ev aletleri üretiminde zirveye oynamaktı ve bunun için 5 ay gibi kısa bir sürede bu üretim tesisini sizlerle hizmete açıyoruz. Biz bulunduğumuz yere güçlü markalarımızla geldik. Bosch, Siemens ve yerel markamız olan Profilo ile bu büyük yatırımları sürdürmek istiyoruz. Burada gençlere büyük bir istihdam alanı sağlıyoruz." İfadelerini kullandı.

Sonrasında söz alan B/S/H Küçük Ev Aletleri Bölüm Başkanı Dr. Ralph Fuchs ise Çerkezköy'ün ileride büyük bir rekabetin çatısını oluşturacağını belirterek," Bütün küçük ev aletlerimizin üretimi Çerkezköy'de yapılacak. Biz Çerkezköy üretim tesisimizle küçük ev aletleri alanında güçlü bir yapıya bürünmek istiyoruz." Dedi.

Çerkezköy'ün kendisinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak şunları söyledi: "Benim burada Profilo çatısı altında çalıştığım, emek verdiğim yıllar oldu. Kısmetse emekliliğimi de burada geçirmek istiyorum. Çerkezköy'e yatırım yapmakla en doğru kararı veren B/S/H yetkililerinde teşekkür ediyorum. Çerkezköy işçisiyle, personeliyle ekmek yediği yere büyük sadakat gösteren ve iş devamlılığı en yüksek olan bölgelerden biridir. Buraya yatırım yapanların en büyük amacı tabii ki kar odaklı düşünmeleridir. Bizler de buradaki pastanın büyümesi taraftarıyız. Ancak bu pastanın adaletli dağıtılması bizim en büyük hassasiyetimizdir.

Sosyal sorumluluk mantığı ile hareket eden firmaların her zaman kazandığı görülmüştür. Ben B/S/H firmasının da bu doğrultuda hareket ettiğini görüyorum. Her zaman üretimden yana olduğumuzun birlik ve dirlikten yana olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

Programda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da bir konuşma gerçekleştirdi. Sözlerine B/S/H yetkililerine teşekkür ederek başlayan Yerlikaya "Böylesine büyük bir yatırımın Çerkezköy'de olması çok büyük bir olaydır. 1371 kayıtlı sanayi firmasıyla büyük bir potansiyeli içerisinde barındıran ilimiz için de büyük bir yatırım. B/S/H bizleri içine çeken tarzlarıyla her ailemizi kucaklıyor. Benim en çok takdir ettiğim bir başka noktaları ise 365 gün innovasyona ve AR-GE 'ye verdikleri önem. Dolayısıyla Yaşam İçin teknolojiyi üretiyorlar. Sloganlarında vurguladıkları bir başka nokta ise küçük ev aletleri ve küçük ev aletlerini hayatımızı kolaylaştırmak için faaliyete geçiyorlar." Dedi.

Türkiye'nin son 11 yılda ekonomik anlamda büyük bir aşama kat ettiğini belirten Vali Yerlikaya "Ülkemizde demokrasi güçleniyor. İstikrarlı bir yönetimle yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Terör sorunu da çözülebilecek tek çözüm yoluyla yani diyalogla çözülüyor. 75 milyon insanımızla artık dağlarımızda barut kokusu değil barış kokusu olacak. Bundan böyle hedefimiz 100'ncü yılda 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak. Biz buraya halkımızı istihdam edecek bütün markaları, firmaları bekliyoruz. Hepsine kapımız sonuna kadar açık. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyorum. Bu güzel tesisi ülkemize Çerkezköy'e kazandıran B/S/H firmasına teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Son olarak kokteyl alanına geçen katılımcıları Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibinin hazırladığı bir folklor gösterisi sürprizi karşılarken fabrikanın gezilmesinin ardından tören sona erdi. Programda ayrıca protokole plaket sunuldu.

25.03.2013 21: 28: 18

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Gökhan İnce Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title