Haberler

Ayvacık'ta Oksijen Yürüyüşü

Samsun’un Ayvacık ilçesinde düzenlenen oksijen yürüyüşü renkli anlara sahne oldu.

Samsun'un Ayvacık ilçesinde düzenlenen oksijen yürüyüşü renkli anlara sahne oldu.

Ayvacık Kaymakamlığı Proje Ekibi ve Ayvacık Belediyesi tarafından organize edilen Yeşilpınar Şelalesi Oksijen Yürüyüşü geniş katılımla gerçekleştirildi. Yürüyüşe Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Ayvacık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Kalaycı ile çok sayıda kamu personeli ve vatandaş da katıldı. İlçeye bağlı Yeşilpınar Mahallesi'ne bir saatlik araç yolculuğu ile ulaşan doğa severler daha sonra dere yatağından 45 dakika boyunca orta zorluktaki parkuru kat etti. Yürüyüş organizasyonuna destek veren Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) gönüllüleri de güzergah boyunca kontrol noktaları oluşturarak tırmanışçılara yardım etti.

Yeşilpınar Mahallesi sakinlerinin rehberliğinde gerçekleşen yürüyüş renkli anlara sahne oldu. Halatlara tutunup otantik merdivenlere tırmanarak gerçekleşen yürüyüş yer yer dere içerisinde devam etti. Yüzün üzerindeki doğa sever Yeşilpınar Şelalesi'ne ulaştığında ise hiç beklenmedik bir şey oldu. Aniden dolu yağışı başladı. 15 dakika süren dolu yağışı yürüyüşü tam bir eğlenceye dönüştürdü. Doğa severler yağan doluyla birlikte Emrullah Uzun'un çaldığı kemençe eşliğinde şarkılar söyleyip unutulmaz bir gün yaşadı.

Kurum olarak on kişinin eşleri ile birlikte yürüyüşe katıldığını belirten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen, "Parkurun orta seviyede zorluk düzeyine sahip olmasına rağmen katılımcıların tamamı zevkle tırmanış yaptı. Ayvacık el değmemiş doğası ile görülmeye değer. Bu gün gerçekleştirilen yürüyüşte unutulmaz anlar yaşadık. Özellikle dolu yağışı bu yürüyüşe renk kattı. Ayvacık, Samsun için değerlendirmemiz gereken önemli bir turizm potansiyelimiz" dedi.

Oksijen yürüyüşünün geniş katılımla gerçekleştiğini belirten Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, "Tırmanış güzergahında iyileştirmeler gerçekleştirdik. İlerleyen dönemde iki ayrı rotadan ulaşılmasını sağlama adına çalışma başlattık. Bunlardan biri basit rota olacak ve her yaş grubunun kolayca şelaleye erişeceği bir güzergah olacak. Diğeri ise bu gün kullanılan biraz daha maceracılara hitap eden orta zorluktaki rota olacak. Ayvacık doğa turizmi adına ne denli potansiyel taşıdığını hep beraber canlı canlı yaşadık. İlerleyen dönemlerde Ayvacık'ın doğasındaki saklı cennetleri keşfetmeye devam edeceğiz. Bizleri ağırlayan ve güzergah boyunca yardımcı olan Yeşilpınar muhtarımız ve mahalle halkımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yürüyüş için Kaymakam Can Kazım Kuruca'ya teşekkür eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal, "Bu yürüyüş güneşli günde her zaman yapılırdı ama dolu altında çok nadir yaşanılırdı. İnanılmaz zevk aldığımız keyifli bir günün altına imzanızı attınız" ifadelerini kullandı.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur da ilçenin doğa turizmini gün yüzüne çıkarmak için ciddi projelere imza attıklarını dile getirdi. Belur, "Ayvacık bizim Saklı Cennet'imiz. Bu cenneti tanıtmak adına ciddi projeler yürüttük ve ilerleyen dönemde de büyük projelere imza atacağız. Önceliğimiz altyapı eksikliklerini gidermek. Zaten doğal mekanlar anlamında ciddi bir potansiyelimiz var. Bu gün gerçekleştirdiğimiz etkinlik ile de doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük. El değmemiş doğanın içerisinde unutulmaz bir gün yaşadık. Hep beraber göreceğiz ki Ayvacık Samsun'un turizm lokomotifi olacak" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Can Kazım KURUCA Yeşilpınar Ayvacık Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title