Haberler

Aydın'da Şehitlerin İsimleri Okul Kütüphanelerinde Yaşatılıyor

Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında ‘Polis Roman El Ele Daha Güzel Günlere’ projesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Efeler Ortaokulu ve...

Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 'Polis Roman El Ele Daha Güzel Günlere' projesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Efeler Ortaokulu ve Yedi Eylül İlkokulu'na zenginleştirilmiş kütüphane açıldı.

Efeler Ortaokulu'ndaki Kütüphanesine Aydınlı Şehit Polis Memuru Mehmet Sepetçi, Eylül İlkokulu'ndaki kütüphaneye şehit Polis Memuru Ramazan Tavşancı'nın ismi verildiği kütüphane açılışına, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Akdağ, Oktay Zabun, Aykut Uygun, Erdal Azak, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Özlem Akbay, okul müdürleri, Şehit Polis Memuru Mehmet Sepetçi'nin eşi Dilek Sepetçi, şehit Polis Memuru Ramazan Tavşancı'nın polis eşi Seda Tavşancı ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Akdağ, şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ve şehitlerin isimlerini sonsuza kadar yaşatacaklarını ifade ederek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ileride başarılar kazanması için çok okuması gerekiyor. Bu nedenle kitap okuma ve kütüphane alışkanlığını oluşturmak amacıyla 'Polis Roman El Ele Daha Güzel Günlere' projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa iki okula zenginleştirilmiş kütüphane yaptırıldı. Yeni ve modern tasarım anlayışıyla yaptırdığımızı kütüphanemizde öğrenciler okumanın keyfine ve bilgiyi keşfetmenin heyecanına varacak. Ders çalışmak çocuklar için eğlenceli ve verimli hale gelecektir. Çocuklarımız, yaptırılan bu kütüphaneler sayesinde yüzlerine yansıyan mutluluğu görmek bizleri önümüzdeki projelere için umutlandırmıştır. Özelikle son günlerde yaşanan olaylardan dolayı şehitlerimizin isimlerinin böyle güzel yerlere verilmesi beni gururlandırdı. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Şehitlerimizin isimleri bu şekilde isimleri verildiği taktirde isimleri sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu kütüphanelerden yararlanan çocuklarımızda şehitlerin isimlerini hiçbir zaman unutmayacaklar" dedi.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, Şehitlerin için okul yaptırma projesi başlatacaklarını belirterek,Terör saldırılarında gözünü kırpmadan vatanın birlik ve beraberliği için canını veren geride gözü yaşlı eşini, çocuğunu, anne ve babasını bırakın şehitleri rahmetle anıyoruz. Şehitler için bir kütüphane değil bin kütüphane yaptırsak dahi vefa borumuzu ödeyemeyiz. Bu isimleri kütüphanelerin ötesine taşıyarak okullar yaptırmak isteriz. Şehitlerimizin her biri gönüllerimize kazınmış bizim şükran duygularımızla her gün dualarımızı eksik etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça şehitlerimiz bizim için çok önemli ve değerlidir. Allah sizin sabrınızı arttırsın. Yaşamınızda gücünüzü ve kuvvetinizi daim etsin. Bizler de eğitim camiası olarak şehit çocuklarının ve yakınlarının 24 saat emrindeyiz. 24 saat size hizmet etsek bile size vefa borcumuzu ödeyemeyiz" diye konuştu.

Aydın'da polis memurluğu görevi yapan ve şehit Polis Memuru Ramazan Tavşancı'nın eşi Seda Tavşancı açılışta göz yaşlarına hakim olamazken Aydın'da ilk kez bir yere eşinin isminin verilmesinden gururlandığını belirterek,"Aydın'da eşimin isminin bir yere verilmesi beni gerçekten çok duygulandırdı. Allah kimseye böyle bir açı yaşatmasın" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Pervin Töre Fuat Akdağ Eylül Yerel Haberler

title