Haberler

Aşırı Terleme Şikayeti Olan Uşaklı Hastalara Müjde

Uşak Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr.ameliyatı yapılabildiklerini söyledi.

Uşak Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Tan, aşırı terleme şikayeti bulunan hastalara genel anastezi ile Endoskopik Torakal Sempatektomi

ameliyatı yapılabildiklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde elleri ve koltuk altında aşırı terleme şikayeti olan Yaşar Hıdır'ı başarılı bir şekilde ameliyat ettiklerini belirten Dr. Tan, "Aşırı terleme hastalığının kesin ve kalıcı tek çözümü ETS ameliyatıdır" dedi.

Uşak Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ömer Tan'ın başkanlığında ilk ETS ameliyatının ardından aşırı terleme şikayeti bulunan hastalar, tedavi için doktorlardan randevu talep etmeye başladı.

Tıp alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi, geçen hafta hastanede bir ilki gerçekleştirmiş ve aşırı terleme şikayeti bulunan 25 yaşındaki Yaşar Hıdır'ı başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuşturmuştu. Ameliyattan iki gün sonra ayağa kalkan Hıdır ise ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ömer Tan'ı teşekkür ederek memnuniyeti dile getirmişti.

Doktor Ömer Tan ise aşırı terleme şikayeti bulunan hastaların ameliyatla kesin ve kalıcı olarak sağlığına kavuşabildiğini ifade ederek, "Türkiye'deki bu ameliyatların başarı oranı yüzde 95'tir. Hastanemizde ilk defa bu yöntemle ameliyat yaptığımız için bizim başarımız şuan yüzde yüz. Yaşar Hıdır adlı hastamız bize geldiğinde her iki elinden de ter damlıyordu. Uzmanlık alanımız olduğu için hastanemizin sağladığı yeni tıbbi cihazlarında yardımıyla hastamızı ameliyat ettik. Başarılı geçen ameliyat sonrası aşırı terleme şikayeti bulunan diğer hastalarda bizi aramaya tedavi için randevu talep etmeye başladı. Bu da bizi memnun ediyor. Çünkü bizim amacımız halkımıza çağın ve tıbbın gereksinimlerini uygulayarak daha kaliteli bir hizmet sunmaktır" dedi.

Aşırı terleme şikayetinin görülme sıklığının yüzde iki olduğunu ve hastanın yaşam kalitesini düşürdüğünü de ifade eden Dr. Ömer Tan, "Aşırı terleme rahatsızlığı, botox, iontoforez ve ameliyatla tedavi edilebiliyor. İontoforez ile botox kesin çözüm önermediği için tedavinin tekrarlanması söz konusu olabiliyor. Kesin kalıcı çözüm ise Endoskopik Torasik Sempatektomi ameliyatıdır. Bu kapalı yöntem ameliyat bugüne kadar hastanemizde yapılamıyordu. Teknik alt yapımız yenilendiği için artık Uşak Devlet Hastanesi'nde bu ameliyatları başarıyla gerçekleştirebiliyoruz. İlimizdeki hastalar bundan böyle

diğer şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Aşırı terleme şikayeti

bulunan her hastayı bize müracaat etmesi halinde başarılı bir şekilde tedavi edebiliriz.

Zaten amacımız bu ameliyatın başarılı bir şekilde hastanemizde yapılabildiğini halkımıza duyurmaktı. Bu nedenle ameliyat sonrası hastamızın sağlıklı olduğunu ve bu ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimizi kamuoyu ile paylaştık" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Tan Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title