Haberler

Anadolu Kupası Yüzme Yarışları, Sona Erdi

Türkiye Yüzme Federasyonu'nca Giresun'da düzenlenen, 23 ilden 46 kulüp ve 378 sporcunun katıldığı Anadolu Kupası Yüzme Yarışları sona erdi.

Türkiye Yüzme Federasyonu'nca Giresun'da düzenlenen, 23 ilden 46 kulüp ve 378 sporcunun katıldığı Anadolu Kupası Yüzme Yarışları sona erdi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Giresun Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki ödül töreninde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son üç yılda yüzme branşında çok büyük bir gelişim gösterdiğini ve 642 yeni Türkiye rekoru kırıldığını söyledi.

Bozdoğan, geçen zamanlarda düzenlenen olimpiyatlara yüzmede Türkiye'den sporcu katılamazken bu yılki Londra Olimpiyatları'na 6 sporcu katıldığını ifade ederek, "Bu yılki olimpiyatlara 6 sporcu ile katıldık. Geçmişte 300 sporcu arasında yer alırken bu olimpiyatlarda sporcularımız 24 ve 26'ncı sıralarda yer aldı. Bu durum bizim için çok başarılı bir netice. Yüzme milli takımımızın 2016 Olimpiyatları'nda alacağı madalyalarla bayrağımızı dalgalandıracağına inanıyorum. Giresun'da düzenlenen bu yarışlar en fazla kulüp katılımıyla yapılan şampiyonadır. Bu turnuvada bir çok iyi dereceler elde edildi. Giresun bu tür organizasyonlar yapabiliyorsa Türk sporuna bir çok yüzücü de verebilir. Milli takıma Giresun'dan yeni sporcular katılacağını düşünüyoruz" dedi.

Yarışmalarda, bayanlar sabah seansında 100 metre kelebek Trabzonspor Yüzme Kulübü'nden Hatice Şamlıoğlu, 200 metre kurbağalama Altay Spor Kulübü'nden Nivent Tümer, 100 metre serbest kategorisinde Altay Spor Kulübü'nden İdil Bilgin birinciliği elde etti.

Erkekler 100 metre kelebekte, Ankara Yüzme Kulübü'nden Doruk Orallı, 200 metre kurbağalamada Samsun Su Sporları Kulübü'nden Bora Kurtman, 100 metre serbestte Antalya Akdeniz Yüzme Kulübü'nden Mustafa Şafak Baki, 4x100 metre karışık bayrak kategorisinde Samsun Su Sporları Kulübü birinci oldu.

Yarışlardaki tüm müsabakaların sonuçlarına göre elde edilen puan sıralamasında bayanlar 13 yaş ve büyüklerde Trabzonspor Yüzme Kulübü birincilik, Balıkesir Yıldız Kulaçlar Spor Kulübü ikincilik, Altay Spor Kulübü ise üçüncülük kupası aldı.

Erkekler 13 yaş ve büyükler kategorisinde Trabzonspor Yüzme Kulübü birincilik, Samsun Su Sporları Kulübü ikincilik, Balıkesir Yıldız Kulaçlar Spor Kulübü ise üçüncülük kupasını elde etti.

Muhabir: Gültekin Yetgin / Gülizar Şenel / Mehmet Kumcağız

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Trabzonspor Türkiye Giresun Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title