Haberler

Akşehir İİBF'de Devir Teslim

Güncelleme:

Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Rıfat İraz görevi devir aldı.

Devir teslimi sebebiyle Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında bir tören düzenlendi.

Törene eski Rektör Yardımcısı Tahir Akgemci, Beyşehir Ali Akkanat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Adnan Çelik, Akşehir eski Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, göreve atanan Prof. Dr. Rıfat İraz ile eski dekan Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu katıldı.

Törende ilk olarak Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açıldığı günden bu yana yaptığı çalışmalar ve faaliyetler raporu yeni Dekan Prof. Dr. Rıfat İraz'a sunuldu.

Törende konuşan eski Dekan Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu, "3 yıl boyunca yapmış olduğum dekanlığı 30 Mayıs itibarı ile bitirmiş bulunuyorum. Daha öncede biliyorsunuz Akşehir Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'ne atanmıştım ve Akşehir Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nü de 5 yıl devam ettirdim. Görevlere geldiğimizde ve her yaptığım görevde insan odaklı görev yapmayı düstur edindim. Çünkü insanımız her şeyin ötesinde, çünkü insana değer veren insan değer ve takdir görür. Bu inançla görevlerimi yerine getirmeye çalıştım" dedi. Karasioğlu görev yaptığı süre boyunca tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurduklarına değinerek. Görev süresince kendilerine yardımcı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Görevi Fehmi Karasioğlu'ndan devralan Prof. Dr. Rıfat İraz'da Akşehir'de göreve başlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Fehmi Hocamın belirttiği gibi kurmuş olduğu ve önemli bir noktaya getirmiş olduğu Fakültenin yöneticiliğini bugünden itibaren ben devralıyorum. Bunu bir nevi hizmet devamı ve hizmet yarışı olarak düşünüyorum. Allah bize bu hizmet yarışında öncekilerin yaptığından daha iyisini yapmayı nasip etsin. Bu görev sürecimizde Hocamın da belirttiği gibi insan odaklı çalışmayı özellikle Şeyh Edebali'nin de dediği gibi 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü düstur edinerek, insan odaklı insanı ve bireyi merkez alan bir yönetim anlayışıyla Fakülteyi ve Akşehir'i daha ileri noktaya götürmek için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Tören sonunda Dekan İraz tarafından eski Dekan Karasioğlu'na çiçek ve plaket takdim edilirken, tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Fehmi Karasioğlu Tahir Akgemci Beyşehir Akşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title