Haberler

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Açıklaması

Tavşanlı'da, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun başkanlığında bir araya gelen leblebiciler, sorunlarını konuştu.

Tavşanlı'da, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun başkanlığında bir araya gelen leblebiciler, sorunlarını konuştu.

Ziraat Odası'nda yapılan toplantıya Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Temel Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar ve leblebiciler katıldı.

Uzun süredir sektörel toplantılar için planlamalar yaptıklarını söyleyen Milletvekili Kavuncu, 1 yılda yaklaşık 6-7 ton leblebi üretildiğini ve leblebiciler için düşündükleri sanayi tesisini anlattı. Öncelikle Tavşanlı'daki leblebiciliğin genel durumu hakkında bir değerlendirme yapılması gerektiğini savunan Kavuncu, "Bunun ardında ileride neler yapılabilir ve hangi projeler geliştirilebilir bu konuları masaya yatırmalıyız" diye konuştu.

"Üreticilerin azaldığı leblebi sektörünü güçlendirmeliyiz" diyen Kavuncu, "Leblebiciliğin bölge ekonomisine önemli kazanımlar sağlayan ve istihdam oluşturan sektör haline getirmek için çalışalım" şeklinde konuştu.

Kaymakam Numan Hatipoğlu, leblebiciliğin başlıca sorunlarının olduğunu, bunu yakından takip ettiklerini söyleyerek, "Bu toplantı ile leblebi üretiminin içinde olduğu üreticilerimiz ile birebir konuşalım ve sorunları birinci ağızdan dinleyelim istedik" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler de, "Yeri geldiği zaman haklı olarak övünüyoruz leblebimizin kalitesiyle. Tek leblebiciler odasının bizde olduğunu heryerde söylüyoruz. Ama artık birçok yerde de üretim yapılıyor. Bununla birlikte Tavşanlı'da üreticiler azalıyor" iafedelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vural Kavuncu Oktay Vural Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title