Haberler

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığı'nın 4. Olağan Kongresi

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Kahramanmaraş ve Sivas olaylarında özür dileyecek birisi varsa o da sol iktidarlardır" dedi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Kahramanmaraş ve Sivas olaylarında özür dileyecek birisi varsa o da sol iktidarlardır" dedi.

Şahin, AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığı'nın 4. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 73 yıl önce Dersim'de yaşanan olaylar nedeniyle hem şahsi, hem de devlet adına özür dilediğini hatırlatarak, CHP'yi de özür dilemeye davet ettiğini söyledi.

Özür dilemenin devlet anlayışının bir göstergesi olduğunu, Almanlar'ın da Hitler dönemindeki zulüm nedeniyle halkından ve yaşanan dönerci cinayetleriyle de ailelerden özür dileyerek tazminat ödemeyi kabul ettiğini ifade eden Şahin,

"Özür dilemek bana göre erdemliktir. Başbakan bir davette bulunmuştur. O tarihte tek parti olan ve iktidar da olan CHP de özür dilesin. CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ki, Türk Halk Müziği sanatçısıdır. Kendisi bir basın toplantısı yapmış. Toplantısında Başbakanımıza çağrıda bulunuyor. Diyor ki Akkiraz,

'Kahramanmaraş ve Sivas için de özür dileyecek misiniz-' Özür dilenmesi gerekirse dilenir ancak, Kahramanmaraş'ta 1978'de vatandaşlar birbirleriyle kavga etmişler resmi kayıtlara göre 105, gayri resmi kayıtlara göre ise 500'e yakın vatandaş hayatını kaybetmiştir" diye konuştu.

Siyasi yorumcuların o dönemde yaşanan olayların bir mezhep çatışması olduğunu söylediklerini anımsatan Mehmet Ali Şahin, şöyle devam etti:

"CHP İstanbul Milletvekili Akkiraz'a soruyorum. O zaman iktidar da kim vardı- Kim Başbakandı- Kim hükümetti- 1978'de CHP iktidar, rahmetli Bülent Ecevit ise başbakandı. Başbakanımız o olayları değerlendirirken şöyle demiştir, 'Bu bir kontrgerilla hareketidir. Bu insanları kışkırtanlar perde arkasındaki bir takım güçlerdir.' O zaman kontrgerilla diyorduk, şimdi adına başka bir şey söylüyorlar, sizler biliyorsunuz. Dönemin İçişleri Bakanı İrfan Özaydın'lı açıklama yaparak,

'Kahramanmaraş olaylarını sol örgütler çıkarttı' dedi. Bu CHP'li bakanı ertesi gün istifa ettirdiler, yerine Hasan Fehmi Güneş geldi. Akkiraz'a sesleniyorum. Kahramanmaraş ve Sivas olaylarında özür dileyecek birisi varsa o da sol iktidarlardır."

-Atatürk parti kalıpları içine hapsedilemez-

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin, bir sendikanın genel kurulunda yaptığı konuşmada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü'den, 9 yıldır AK Parti iktidarını deviremedikleri ve iktidara gelemedikleri için özür dilediğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Sayın İnce, sizi iktidar yapacak, rahmetli Atatürk ve İnönü değildir. Sizi bu millet iktidar yapacaktır. Bu millete kendinizi kabul ettirememişseniz, milletle sürekli kavga ediyorsanız, millet sizi beğenmiyor ve iktidara getirmiyorsa kabahati niye başkalarında arıyorsunuz da kendinizde aramıyorsunuz- Atatürk de, İnönü de tarihe mal olmuş kişilerdir. CHP sürekli bir hata yapıyor, biz Atatürk'ün partisiyiz diye. CHP kuruluşunda Atatürk yer almış olabilir ama o büyük insan bu millete mal olmuştur. Siz onu sadece kendi parti kalıplarınız içine hapsederseniz Atatürk'ü küçültmüş olursunuz. Atatürk'ün bu ülkede dayandığı sevgi tabanı yüzde 25-26 değildir, yüzde 100'dür. Onu küçültemezsiniz ve ona saygısızlık yapamazsınız."

Türkiye'nin geçmişe göre daha demokratik bir ülke olduğunu vurgulayan Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Elimde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in açıklaması var. Kendisine bir televizyon kanalı yazılı olarak soruyor. Özel de yazılı olarak cevap veriyor. Özel'e sorulan soru şudur, 'bedelli askerlik konusunda Meclis'e bir kanun tasarısı sevk edildi, siz Genelkurmay Başkanı olarak ne düşünüyorsunuz-', Özel de, 'demokratik parlamenter sitemde karar merci yürütme ve yasama organıdır, bedelli askerlik uygulaması konusundaki esaslar Başbakan tarafından açıklanmıştır, başka diyeceğimiz yoktur' diye cevap veriyor. İşte Türkiye'nin geldiği nokta budur. Onun için diyorum ki düne göre daha demokratik bir ülkeyiz. Her kurum anayasanın kendisine çizdiği sınırlar içinde hareket etmelidir."

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title