Haberler

"Ağırlama Endüstrisi İçin Doğru Adımlar Projesi" Tamamlandı

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ve aday ülkelerde turizm sektörüne yönelik eğitim veren okullardaki eğitim standartlarının uyumlaştırılması noktasında hayata geçirilen; 'Vizyon 2020.Ağırlama Endüstrisi İçin Doğru Adımlar Projesi' sona erdi.

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ve aday ülkelerde turizm sektörüne yönelik eğitim veren okullardaki eğitim standartlarının uyumlaştırılması noktasında hayata geçirilen; 'Vizyon 2020: Ağırlama Endüstrisi İçin Doğru Adımlar Projesi' sona erdi.

Leonardo da Vinci Programı kapsamında uygulamaya konulan ve koordinatörlüğünü de Danimarka'da eğitim veren Tech College Aalborg adlı eğitim kurumunun üstlendiği projede, Türkiye'yi Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu temsil etti. 2010 yılında başlatılan projede Türkiye ile birlikte İtalya, Galler, Hollanda, Macaristan, Estonya ve Finlandiya gibi ülkeler de yer aldı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Çakıcı, proje ortaklığının odak noktasının; Avrupa'daki mesleki eğitim programlarını, farklı seviyelerdeki öğrencilerin dahil olduğu ağırlama endüstrisini göz önünde bulundurarak etkilemek olduğunu anlattı. Çakıcı, "Bu sebeple, proje ekipleri içerisinde; öğrenciler, öğretmenler, okul müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri ve sektör temsilcileri yer aldı. Projenin amacı; Avrupa'daki farklı eğitim standartlarını inceleyip, ortak bir noktada buluşturarak, yetişmiş işgücünün uluslararası hareketliliğinin sağlanmasıydı. Bir başka amaç ise Avrupa'da en hızlı büyüyen endüstrilerden biri olan ağırlama endüstrisine eleman sağlamak için mesleki turizm eğitiminin çekici hale getirilmesi" dedi.

Proje amaçları doğrultusunda proje ortağı olan ülkelerin, farklı ülkelerde mesleki turizm eğitimi veren ortaklara 3-4 günlük çalışma ziyaretlerinde bulunduğunu hatırlatan Çakıcı, Türkiye'den proje ortağı olan MEÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu proje grubu; İtalya, Macaristan ve İngiltere'ye çalışma ziyaretlerinde bulunduğunu dile getirdi. Çalışma ziyaretlerinde proje ortaklarının, kendi ülkelerindeki turizm eğitimini, verilen dersleri ve kredilendirme sistemini anlattığını dile getiren Çakıcı, "Bu çalışmalar neticesinde; mesleki turizm eğitimi kapsamında ülkeler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar ortaya konuldu" ifadesini kullandı.

Aşçı, garson, resepsiyonist ve otel yöneticisi kategorilerinde incelenen kredilendirme ve eğitim sistemleri arasındaki benzerlikler ve farklılıklar her ülkenin yazdığı nihai sonuç raporları ile dokümanlaştırıldığı gibi

ilgili makamlara sunulmak üzere hazır hale getirildiğini de belirten Çakıcı, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Birdir, Yrd. Doç. DR. Kamil Unur, Alper Duran, Beril Dönmez, Turizm Otelcilik Yüksekokulu'ndan Sevda Birdir, Mersin Yenişehir Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ünzile Döngel ve turizm sektörünü temsilen de Green Tower Suite Otel Genel Müdürü Nebil Kavvasoğlu'nun proje ortağı olarak bilgi ve deneyimlerini, yabancı ülkelerden gelen meslektaşlarına aktardığını da sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye İtalya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title