Haberler

"Ab-ı Hayat Projesi Kamu Yöneticileri Çalışmaları Çalıştayı"

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, "Avrupa Birliği fonlarını beklemeden Sayın Bakan'ımızın kendi temsil, ağırlama ödeneğinden para aktararak, 'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Projesi'ni başlattık" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, "Avrupa Birliği fonlarını beklemeden Sayın Bakanımızın kendi temsil, ağırlama ödeneğinden para aktararak, 'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Projesi'ni başlattık" dedi.

Kocaeli Ahmet Elginkan Mesleki Eğitim Merkezi'nde, "İller AB'ye Hazırlanıyor Projesi" kapsamında düzenlenen "Ab-ı Hayat Projesi Kamu Yöneticileri Çalışmaları Çalıştayı'nda konuşan Cangir, AB Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının, AB sürecinde valiliklerin etkinliğinin arttırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında projeler üretildiğini ve bunların altını doldurmak için birçok çalışma yürüttüklerini dile getiren Cangir, her ilde AB sürecinden sorumlu bir vali yardımcısı belirlediklerini anlattı.

81 ilde Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu oluşturulduğunu da ifade eden Cangir, "Bu kapsamda illerimizde binlerce kitap, broşür dağıtıldı. Önemli bir kısmını biz dağıttık. Binlerce kişiye proje yardımları verildi" diye konuştu.

Projeyi destekleyecek çalışmaların yapıldığını ve başarılı bir şekilde uygulamaya geçirildiğini ifade eden Cangir, şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği fonlarını beklemeden Sayın Bakanımızın kendi temsil ağırlama ödeneğinden para aktararak, 'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Projesi'ni başlattık. Bu AB fonu değildi, bizim kendi bakanlığımızın ulusal bütçesinden 1 milyon 250 bin lira aktardık. 79 ilimiz başvurdu ve 25 ilimiz buna hak kazandı. Bu süreç bizim için zor oldu. Çünkü çok iyi projeler geldi. En fazla 25 ilin projesine katkı sağlayabilecektik. 25 ilin arasında Kocaeli de var. Kocaeli'nin projesinin adı da 'Kayda Değer'. 'Ab-ı Hayat Projesi' malumunuz hayat suyu... Türkiye, AB için AB, Türkiye için bir hayat suyu... Yani her yönüyle anlamlı bir proje. Kocaeli'deki bu projenin önemli bir yönü var. Proje kapsamında çalıştaylar düzenlenecek. Ben bunu önemli görüyorum. Bu çalıştaylarda il müdürlükleri de çok daha aktif hale getirilecektir."

-Kocaeli Valisi Topaca-

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise projenin, Kocaeli'nin AB'ye hazırlanması konusunda valiliğin yürüttüğü en önemli çalışma olduğunu söyledi.

Kocaeli'nin Türkiye'de AB'ye en önce hazır olabilecek kentlerin başında geldiğini dile getiren Topaca, yapılan projelerin, AB'den yararlanılan fonların ve yetişmiş insan gücünün AB süreci konusunda önemli faktörler olduğunu kaydetti.

Kocaeli'deki ekonomik potansiyel, insanların niteliği ve iş imkanlarının AB sürecini kolaylaştırdığını kaydeden Topaca, "Türkiye AB'yi sadece bir siyasi entegrasyon olarak görmüyor. AB'deki ekonomik krizler, sıkıntılar, kavgalar, kamplaşmalar ve bölünmeler bizi çok ilgilendirmiyor. Bizim için önemli olan AB'de uygulanan ekonomik, hukuki ve insan hayatını ilgilendiren standartları ülkemizde uygulamak" şeklinde konuştu.

AB sürecinde zaman zaman umutsuzluğa kapılmaların olduğunu vurgulayan Topaca, ancak bunun hiçbir şekilde o ilerleyişi durduracak, hedeften vazgeçilecek bir sebep olmadığını anlattı.

Konuşmaların ardından proje kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında, Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu uzmanları tarafından sunumlar yapıldı.

11 oturumdan oluşacak ve 2 gün boyunca sürecek çalıştayda proje kapsamında çalışma yapacak kurum ve kuruluşların temsilcileri çeşitli sunumlar yapacak.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title