Haberler

6. Ayvalık Tiyatro Festivali Start Aldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Sanat Derneği ve Ayvalık Kültür Sanat Derneği’nin Ayvalık Belediyesi’nin ana sponsorluğunda birlikte hazırladıkları ve 1-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Tiyatro Festivali’nin 6.’sı başladı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Sanat Derneği ve Ayvalık Kültür Sanat Derneği'nin Ayvalık Belediyesi'nin ana sponsorluğunda birlikte hazırladıkları ve 1-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Tiyatro Festivali'nin 6.'sı başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda, tam bir şölen havasında gerçekleşmesinin planlandığı festivalin açılışı ise oldukça coşkulu oldu.

Bu kapsamda, Türkiye'nin çeşitli kent ve ilçelerinden gelen tiyatro guruplarının oyuncularının ilçe merkezindeki tarihi At Arabacılar Meydanında toplanıp, Cumhuriyet Meydanına yürümesi renkli görüntüleri beraberinde getirdi. Yürüyüş güzergahındaki Talatpaşa Caddesi'nde Ayvalık Sanat Fabrikası'nın genç oyuncularının sergiledikleri sokak tiyatrosunun ardından, kortej, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Kortej sırasında en fazla ilgiyi iki sevgili rolündeki canlı heykeller gördü.

Cumhuriyet Meydanında Ayvalık Sanat Fabrikası Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

Açılışta konuşan; izleyicinin Kurtlar Vadisi dizisindeki canlandırdığı 'Doğu Bey' karakteriyle tanıdığı usta tiyatro sanatçısı Altan Akışık, sanatın önemine vurgu yaparak, Ayvalık'ta 6. sı düzenlenen Tiyatro Festivalinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlattı.

Tiyatronun tüm sanat dallarının sentezini oluşturduğunu kaydeden Akışık, tiyatronun insanı insanla anlatma sanatı olduğunu anlatarak, "Bir ülkede eğer bilimle, sanatla, ilimle ilgilenmiyorsa, o ülkenin belki kasaları dolar ama kafaları boşalır" dedi.

Açılış seremonisinde muhabirimizin sorularını yanıtlayan Festival Tertip Komitesi Başkanı ve Ayvalık Sanat Derneği Başkanı Sadi Mastar, amaçlarının tiyatro ile seyircisini Ayvalık'ta buluşturmak olduğunu belirterek, "Bu yılki festivalimizde bu akşam; Bornova Eğitim Sen Tiyatro Topluluğu festivalin ilk oyununu sergileyecek. Bu kapsamda, Ödemiş, İstanbul, Manisa gibi bir çok kentten gelen tiyatro toplulukları oyunlarını sergileyecekler, 4 gün sürecek olan festivalin final gecesinde ise 'Akıl Defteri' adını taşıyan oyunlarıyla; İzmir Devlet Tiyatrosu yapacak. Ankara'dan Temaşa Sanatçıları var. Ünlü tiyatro oyuncularıyla söyleşilerimiz olacak. Kısacası oldukça içi dolu bir festival hazırladık bu yıl. Halkımızın ve tiyatro severlerin uzun hazırlık sürecinin ardından bugün başlayan festivalimize katılıp, oyunları izlemesini arzu ediyoruz" dedi.

Festivali düzenleyenlerden olan Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Akçay ise, festivali Ayvalık Sanat Derneği ile Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği tarafından ortaklaşa hazırlandığını hatırlatarak, " Böylesi kapsamlı ve son derece verimli olacağına inandığımız festivalimizi illaki Ayvalık halkının ve esnafının desteklemesi gerekiyor" diye konuştu.

Tüm hazırlıklarının büyük bir tizlikle yapıldığı öğrenilen 6. Ayvalık Tiyatro Festivali'ne 10 oyunun çok sayıda başvuru arasından seçilip tiyatro severlerle buluşturulacağı bildirildi.

Cumhuriyet Meydanındaki açılış serenomisinde; Mim, Sokak Tiyatrosu, Halk Oyunları, Müzik, Canlı Heykel performansları, konuşmalar ve 4 gün sürecek tiyatro oyunları ile devam edecek olan festival programında; oyunların yanı sıra söyleşi ve atölye çalışmalarının da yer alacağı da gelen bilgiler arasında.

Tüm tiyatro oyunlarının Ayvalık Sanat Fabrikası'nda sergileneceği festivalde; Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in sunacağı 'Zilli Şıh' oyununun ise Cunda olarak nitelendirilen Alibey Adası'ndaki Su ürünleri Kooperatifinde 3 Mayıs Pazar günü saat; 11.00 de izlenebileceği bildiriliyor.

Festival kapsamındaki söyleşilerde, Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Prof. Dr. Semih Çelenk, Dr. İsmet Tekerek, Altan Akışık ve Yıldırım Yanılmaz'ın konuk edileceği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title