Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Aydın'ın ilçelerinde törenler düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aydın'ın ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Çine Yüksel Yalova Stadı'ndaki törene, Kaymakam Özkan Demir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cemalettin Giden, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar katıldı.

Çine Kaymakamı Özkan Demir'in konuşmasının ardından törende Feride Raşit Kalkan İlköğretim Okulu öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteri beğeni topladı.

Törende şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere hediyeler verildi.

Köşk

Köşk ilçesinde de Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. Yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Satvet Köşklü Stadı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mesut Cin, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar katıldı.

Törende şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere hediyeler verildi.

-Germencik

Germencik ilçesinde bir gün önce Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler,  Germencik İlçe Stadı'nda devam etti.

Törene, Germencik Kaymakamı Bahri Tiryaki, Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Olcay Turan, daire amirleri, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ayrıca çeşitli ilçelerden gelen 21 öğretmen de katılarak yaşanan coşkuya ortak oldu.

İncirliova

İncirliova'daki tören Ahmet Yaşar Kocabıyık Stadı'nda yapıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde İncirliova belediye başkanı Fadime Orbay öğrencilere ve törene katılan vatandaşlara 3 bin Türk Bayrağı dağıttı.

Törene, Kaymakamı Adem Ünal, daire amirleri, belediye başkanları il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ünal, Belediye başkanı Orbay ile öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Tören şiirlerin okunması ve geçit töreni ile son buldu.

- Kuşadası

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle Kuşadası Atatürk Meydanı Atatürk  anıtı önünde de tören düzenlendi.

Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Esat Altungün ile Garnizon komutanı Binbaşı Ferhat Aslan'ın halkı ve öğrencileri selamlamasıyla başlayan törende şiirler okundu, halk dansları gösterileri sunuldu.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, törende yaptığı konuşmada "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde büyük bir kurtuluş mücadelesine girişmiş ve bu mücadeleyi nice acılar, nice kanlar ve nice canlar pahasına kazanmıştır. Kurtuluş mücadelesinde elde ettiğimiz zaferin bu tarihi yarışta öne geçebilmek için yeterli olmadığı açıktı. Bu zaferin sürdürülebilir olmasına, taçlandırılmasına ihtiyaç vardı. İşte o taç, en büyük uygarlık, çağdaşlaşma ve kültür projemiz olan bir fazilet rejimi olan Cumhuriyetti. Benimsenen cumhuriyet anlayışı durağan, gelişmelere kapalı bir anlayış değildi. Aksine büyük önderimizin ifade ettiği gibi, sürekli çağdaş uygarlık yarışında rekabet gücü yaratan dinamik bir anlayıştı. Cumhuriyet, yeniden şahlanmamıza, dünya devletler topluluğunun onurlu bir üyesi olmamıza imkan yaratmıştır" dedi.

Törenlere Kuşadası'nda kaynaşma kampında bulunan AKUT'un başkanı Nasuh Mahruki ile ülke genelindeki tüm AKUT'ların başkan ve yöneticileri katıldı.

Didim

Didim'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam Ersin Emiroğlu'nun makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

Kabulün ardından Didim Atatürk Stadı'nda tören düzenlendi. Törene Kaymakam Ersin Emiroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Köseoğlu, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, törende yaptığı konuşmada Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyet'in 90. yılının tüm yurtta coşkuyla kutlandığını belirtti.

Tüm vatandaşların bayramını kutlayan Emiroğlu, "Güneşin çok daha parlak olduğu, içimizi her zamankinden daha fazla ısıttığı, gönlümüzün genişlediği, ruhumuzun huzur bulduğu bugün, Cumhuriyetimizin 90. yıldönümü hepimize kutlu olsun" dedi.

Kaymakam Emiroğlu, Garnizon Komutanı Köseoğlu ve Belediye Başkanı Kamacı'nın öğrencileri ve halkı selamlamasıyla başlayan törende şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Geçit törenin ardından kutlama programı sona erdi.

Söke

Söke ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Demokrasi Meydanı'nda kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı törenleri, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mücahit Tamer ve Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ile birlikte; okulların, askeri birliklerin ve törene katılan vatandaşların bayramını kutlayarak başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Cumhuriyet Bayramını sınırsız bir coşku içerisinde kutladıklarını dile getirerek "Dünya tarihinde yüzyıllar boyu şanlı sayfalar açmış olan büyük milletimiz, sonsuz tarihinden çok değerli bir sayfanın yıldönümünü kutlamanın sınırsız coşkusu ve engin sevinci içerisindeyiz. Ölümsüz ve sonsuz milletimizin çağlar boyu yaşadığı büyük deneyimler, çıkardığı dersler sonucunda, en büyük başarısı ve kazancı olan Cumhuriyet'i yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. yılı ve Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun" dedi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title