Haberler

"Gizemli Yol'a" giren araçlar kendi kendine yokuş yukarı çıkıyor

Güncelleme:

Erzurum'da Palandöken Dağları'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkan yoldaki 200 metrelik 'Gizemli Yol'u' görenler şaşıp kalıyor. 'Dünyada yer çekiminin olmadığı iddia edilen 8 şaşırtıcı yer' arasında gösterilen yolun başında araçlar kontağı kapatsa da kendi kendine yokuş yukarı çıkıyor. Bunu duyanlar ülkenin her yerinden gelip deneme yapıyor.

Merkez Palandöken ilçesindeki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne gidilirken, kara yolunun sol tarafında bulunan ve 'gizemli' olarak ünlenen yol, ilgi görüyor. Deneme yapmak için her gün onlarca kişinin akın ettiği yolda, kontağı kapatılan otomobiller, 200 metrelik yolu yokuş yukarı çıkıyor.

YAZ AYLARINDA DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

Özellikle yaz aylarında ilgi odağı olan 'gizemli yol' ile ilgili anlatılanlara tanıklık etmek isteyenler, bölgede yer bulmakta güçlük çekiyor. Etrafta çevre düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi'nin 'gizemli yol' başlangıcına astığı tabelada şu talimatlar bulunuyor:

  1. Aracı durdurunuz
  2. Vitesi boşa alınız
  3. Frenden ayağınızı çekiniz
  4. Denemeye başlayabilirsiniz

Erzurum'da 'gizemli yol' şaşırtıyor

"MUCİZE, TÜRBEDEN GELİYOR OLABİLİR"

Türbe yolundaki 'gizemli yol' ile ilgili halk arasında çeşitli inanışlar bulunuyor. 'Gizemli yol'u Erzurum'a gelen kayınpederine göstermek için türbe yoluna geldiklerini söyleyen Yavuz Tan, "Erzurumluyum. Misafir gelen kayınpederime Palandöken Kayak Merkezi'ni gösterdikten sonra buraya getirdim. Gizemli Yol'un mucizesi bana göre Abdurrahman Gazi Türbesi'nin yukarıda olması. Tabi biz inançsal olarak bakıyoruz. Olaya bilimsel olarak bakanlar da var. Abdurrahman Gazi, Peygamber Efendimiz'in sahabelerinden olan büyük bir zat, biz de Erzurum halkı olarak bu zata bağlıyoruz. Onun bir mucizesi olarak görüyoruz. Cenab-ı Mevla'nın ona vermiş olduğu nimetlerden bir tanesi olduğu kanaatindeyiz. Bu yolda arabanın ister kontağını kapat ister açık bırak. Vitesi boşa aldığınız zaman gaza, frene dokunmadan araç yokuş yukarı gidiyor" diye konuştu.

'Gizemli Yol'a' giren araçlar kendi kendine yokuş yukarı çıkıyor

"MİSAFİRLERİMİZE GÖSTERMEK İÇİN GETİRDİM"

Ankara'dan gelen misafirlerini Gizemli Yol'a getirerek, uygulamalı gösteren Fadime Kasımoğlu ise "Bu yolun gizemli yol olduğu söyleniyor. Onun için misafirlerimize göstermek için getirdim. Yaptığımız denemelerde aracın kendiliğinden yukarı çıkmasına çok şaşırdılar. Sebebi bilinmiyor. Zıt taraftan gelince geri geri gidiyor. İleri taraftan gidince de ileri gidiyor" dedi.

'Gizemli Yol'a' giren araçlar kendi kendine yokuş yukarı çıkıyor

"GERÇEKTEN BİR MUCİZE"

Samsun'dan gelen yakınlarını Gizemli Yol'da gezdiren Bayram Borat da "Bu yolu onlara da göstermek istedim. Geldik ve denedik. Onlar da çok şaşırdı. Buranın hikmetini tam bilmiyorum ama yolun altında manyetik bir şey var, diyorlar. Artık mıknatıs mı var yoksa başka bir şey mi, bilemiyorum. Erzurum'a gelen her misafire burası mutlaka gösterilir" diye konuştu.

Arkadaşları ile birlikte Gaziantep'ten gelen Mehmet Çelik de burayı çok ilginç bulduklarını ve anlam veremediklerini belirterek, "Gerçekten bir mucize. Arkadaşlarım söylemişti ama inanmamıştım. Aracımızın kontağını kapatıp, vitesi boşa alınca bayağı bir rampa olan yere hem de hızla gitmeye başlıyor. Şaşırtıcı bir durum" dedi.

'Gizemli Yol'a' giren araçlar kendi kendine yokuş yukarı çıkıyor

"ASLINDA RAMPA AŞAĞI BİR YOL"

'Dünyada yer çekiminin olmadığı iddia edilen 8 şaşırtıcı yer'den biri olarak gösterilen 'gizemli yol' için ABD'deki Nevada Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Sahası öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, 2008 yılında, su terazisi ile yaptığı deneyden sonra "Manyetik bir alan ya da keramet söz konusu değil. Bu tamamen göz yanılması. Yokuş yukarı gibi gözüküyor ama rampa aşağı bir yol" demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500

Yorumlar (8)

peeeehhh:

göz yanılması buuuuu. orası gerçekte aşşağı doğru. . .

4
1
yanıtYanıtla
meczup:

çok uzun yıllar önce trakyada da öyle bir yer var diyorlardı ama sonra göz aldanması olduğu ortaya çıktı büyük ihtma burasıda öyledir cahiller hemen işi evliyalara ölmüşler ermişlere mal ediyorlar medet evliyalardan türbelerden yatırlardan oradaki ölülerden değil yalnız allahtan istenir takiyye yapıp şirke düşenler bilerek veya bilmeyerek günah işliyor ölülerden medet umulmaz bu islama aykırıdır yalnız onların ruhları için dua edebilir allahtan şefaat yardım isteyebilirsiniz

2
1
yanıtYanıtla
rizelı 53:

uludagda var aynı yoldan manyetık alan oldugu için

1
2
yanıtYanıtla
ömer turan:

adam bilimsel ispat etmiş. tolun hiçbir özelliği yok. sadece göz yanılsaması

1
0
yanıtYanıtla
Mete han:

Araplaşmış insanlara soracak olursanız bu allahın işi derler-)

1
0
yanıtYanıtla
borsacı:

normalde yokuş aşağı orası ama göz yanılması olduğu için anlaşılmıyor dikkatli incelerseniz görüyorsunuz hala bu haberi pişirip pişirip vermenin bir anlamı yok

1
0
yanıtYanıtla
fatih:

aynı yoldan kandıra akçaova agva arasında bir yer var 300m denedim

0
1
yanıtYanıtla
rtef:

Hemen rezidanslar oteller yapın hahaha yol yokuş aşşağı ama yolun üst bölümü giderek büyüdüğü icin arac yokuş yukarı gi, bi görünüyor hepsi bu ama bizim insanlşara din min de herşeye inanır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title