Haberler

Yeni YÖK Başkanı Yekta Saraç Oldu

Güncelleme:

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın Başbakanlık Başmüşavirliği'ne getirilmesinin ardından YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yekta Saraç atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanlığı koltuğuna Prof. Dr. Yekta Saraç'ı atadı. Erdoğan ayrıca, açık bulunan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine de Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir getirildi.

YÖK BAŞKANLIĞI KOLTUĞU 6 KASIM'DA BOŞ KALMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde şu açıklamaya yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, açık bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof.Dr. M. A. Yekta Saraç'ı, açık bulunan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Demir getirildi."

Eski başkan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK'ün kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım'da görevden alınarak Başbakanlık Başmüşavirliği'ne atanmıştı.

YEKTA SARAÇ KİMDİR?

21.03.1963 tarihin de İstanbul'da doğdu. Lisans Eğitimini 1981-1985 yılları arasında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatında tamamladı. 3.12.1985 tarihinde İÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı araştırma görevlisi oldu.
Aynı üniversitede 1987-1991 yılları arasında doktora eğitimini aldıktan sonra, 25.06.1992 tarihinde yardımcı doçent, 04.10. 1994 tarihinde doçent ünvanını kazandı. 2000 yılında profesör oldu. 2005-2006 yıllarında KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesinde görev yaptı.

19.10 2005 tarihinde YÖK Genel Kurul üyesi oldu. 19.10.2010 tahinde YÖK üyeliğine ikinci defa olarak tekrar atandı. 13.3.2008 tarihinden itibaren YÖK Yürütme Kurulu üyesi ve 21.01.2010 tarihinden itibaren de YÖK Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir.

Basılı sekiz kitabı ve pek çok dergide yayınlanan alanı ile ilgili makaleleri bulunan M.A.Yekta Saraç'ın uzmanlık alanı Eski Türk Edebiyatı, metin şerhi, belagat-retoriktir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Başbakanlık Başmüşavirliği Gökhan Çetinsaya Yekta Saraç Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

AlimobilWeb@haberler.com:

Alooooooooo YEKTA ordamısın........

12
5
yanıtYanıtla
DEMİRCİ:

ALO FATİH. . . . . . . SANA BİR MÜJDEM VAR. BİR ALO YA KARŞILIK BİR YEKTA. İYİ Mİ?

12
3
yanıtYanıtla
Cahil Vatandaş:

''Alooooo. . Fatiiihh. kardeşini yollada YÖK başkanı yapayım'' Önce şaka zannetmiştim Vallahi şaka değilmiş. ne diyelim hayırlı olsun!

9
5
yanıtYanıtla
ahmet:

KIYAMETİN YAKLAŞINCA BÖYLE OLMASI NORMAL , İŞİ EHLİNE VERİLMEYECEK . . . YANDAŞ ; AMCAOĞLU ; BİAT EDEN VARSA GETİRİN:. . . HELEDE DAVA İRANCILIK DAVASI OLUNCA. . . .

7
4
yanıtYanıtla
gariban:

yalakacinin biri giti diyeri geldi sanki eytime onem verecek deiler ya imami hatiplara birzadah orenci yerlestirirler

7
4
yanıtYanıtla
MahmutmobilWeb@haberler.com:

Alo SARAÇ hattı YÖK e taşınmış oldu.Artık AKP Üniversitesideler adına da sırtını sağlama dayamış oldu.Artık bir istibdat dönemi de üniversiteler için başlamış oldu.

6
5
yanıtYanıtla
Alperen Ocakları:

bu kurum acilen kapatılmalı . her gelen kapatacağım diye geliyor ama bakıyor ve elindeki bu gücü kullanmayı seçiyor.

8
1
yanıtYanıtla
HACI DAYI:

FITRI UTANMA HİSSİ AHLAKSIZDA BULUNMAZ , KİM HALKTAN UTANMAZSA O HAKTANDA UTANMAZ . . . MİLLETİN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR

6
2
yanıtYanıtla
HACI DAYI:

ALOOOO YEKTAAAA

4
4
yanıtYanıtla
aloooooo:

bir aloya bir yök

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title