Haberler

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Sorgun'a Çadır Pazar Kurdu

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğunda Sorgun Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından Dutluk Parkı içerisinde kurulan “Çadır Pazar” düzenlenen törenle açıldı.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün sponsorluğunda Sorgun Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından Dutluk Parkı içerisinde kurulan "Çadır Pazar" düzenlenen törenle açıldı.

Törene Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, Yeni Çeltek İşletme Müdürü Halil İbrahim Akyel, Havza Madencilik Sahibi Reşit Alkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür İpek ilçe halkı ve vatandaşlar katıldı. Sorun Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan açılışta bir knuşma yapan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Coşkun, zarardan kar eder bir hale gelen Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin Yozgat'ın gelişimine katkıda bulunacak her türlü yatırımı gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Nüfusun yarısını kadınların oluşturduğunu belirten Coşkun, "Kadınlarımızı da üretime dahil edip, bu enerjiyi değerlendirmek durumundayız. Hanımefendilerin aile ekonomisine, aile bütçesine katkı sağlamasına ortam hazırlayıp, öne çıkarmamız lazım" dedi. Bayanların el emeği göz nuru ürünleri satışa sunacağı çadır pazarın ilerleyen süreçte yetersiz kalabileceğine dikkat çeken Genel Müdür Osman Coşkun, "Tabi ki burası koca Sorgun için çok küçük. Bunun gibi onlarca parkın bu tesisler olmalı. Sayın belediye başkanımız sağolsun gerekeni yapıyor. İhtiyaç olduğunda biz çadırları karışalamayasöz veriyoruz. İnşallah Sorgun her geçen gün daha iyi noktaya gelecek" diye konuştu.

Sorgun Kaymakam Levent Kılıç da konuşmasında, Yeni Çeltek Genel Müdürü Osman Coşkun'un Hami-Yet Projesi ile başlayan desteğinin 2 milyon TL'lik Fen Lisesi ile devam edip, Çadır Pazar kurulmasına kadar gittiğini söyledi. Kaymakam Kılıç, Sorgun'un örnek ilçelerden bir tanesi olduğunu belirterek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gelen ihtiyaç sahibi bayanlar için çadırdan yapılan pazarın önemli bir imkan oluşturduğunu kaydetti. Sorgun'a gelen misafirlerin hediyelik eşya alacak bir yer bulmakta sıkıtı çektiğini hatırlatan Kılıç, "Bu anlamda da fikir fikiri getirdi ve böyle bir ihtiyacımız olduğunu Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürümüz Sayın Osman Coşkun'a söylediğimizde destek oldu. Sayın genel müdürümüz sağ olsun Hamiyet projesi ile başladığımızda ilk 5 bin lirasını orada aldık. Sonraki sene 15 bine çıktı, sonra 2 trilyon lira para Fen Lisesi'ne verdi. Sorgun'un eğitim alanında da çok büyük bir ihtiyacı vardı. Sorgun Belediyespor'a destekleri oldu. Genel müdür olduktan sonra Yeni Çeltek'in burada olduğunu Sorgunlu fark etti. Bu güne kadar Yeni Çeltek var mıymış, bir şeyler yapabiliyor muymuş bunu gösterdi. Dutluk Parkı'nda böyle bir eser oluşmasında bize sağolsun destek oldular. Bu proje ortaya çıktı. Memnun olmayan hiç kimse yok. İnşallah devamı gelir diye düşünüyorum. Ben geleceğe Sorgun açısından ümitle bakıyorum, bu bir başlangıç inşallah devamı da gelir. Burada bayanlarımız el ürünlerini sağlama imkanı bulacak. Genel müdürümüze çok büyük desteklerinden dolayı Sorgun'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okunan duaların ardından Çadır Pazar'ın açılışı yapıldı. Açılış sonunda davetlilere gözleme ikram edildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Coşkun Levent Kılıç Yozgat Havza Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title