Haberler

Yelkenler Atso Cumhuriyet Kupası İçin Yarıştı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “ATSO Cumhuriyet Kupası” Yelken, Optimist ve Laser yarışları, bayram coşkusunu denize taşıdı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "ATSO Cumhuriyet Kupası" Yelken, Optimist ve Laser yarışları, bayram coşkusunu denize taşıdı.

Antalya elken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü ve Setur Marina ev sahipliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu İl Temsilciliği'nin gözetiminde yapılan yarışlar "Yelken, Optimist ve Laser" olmak üzere üç kategoride gerçekleşti. 25 Ekim'de 58 sporcunun katılımıyla yapılan Optimist ve Laser yarışlarından sonra 29 Ekim'de ise bu kez yelkenli tekneler mücadele etti. Antalya Kaleiçi Yat Limanı önünden startı verilen yarışta 19 tekne, Cumhuriyet Kupası için yelken açtı. Teknelerin Kaleiçi Yat Limanı, Lara Fener ve Büyük Liman arasında gerçekleşen kıyasıya yarışı, vatandaşlarca kıyıdan da ilgiyle izlendi. Yarış sonunda genel klasmanda birinciliği Orhan Yeşilli'nin kaptanlığını yaptığı "Mythos" adlı tekne kazandı. Hakan Akın'ın kaptanlığını yaptığı "Salona 38" ikinci, Hasan Sarvan'ın kaptanlığını yaptığı "Fulyam" adlı tekne ise üçüncü oldu.

Yarış sonunda dereceye girenlere ödülleri Konyaaltı'ndaki Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü tesislerinde düzenlenen törenle verildi. Törene Antalya Valisi Muammer Türker, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Kızılsavaş, Erol Erkan, Meclis Başkan Vekili Süleyman Özer, Meclis Üyesi Tahir İbili, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Önder Göksel, Sahil Güvenlik Eğitim Öğretim Komutanı Kıdemli Albay İlhan Kayış, Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Ahmet Yetkin Armağan ve çok sayıda sporcu ve ailesi katıldı.

Törende bir konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, 9 yıl önce Antalya'nın yeteri kadar denizden faydalanmadığı düşüncesiyle yarışların düzenlenmeye başladığını belirtti. Günümüzde de denizden yeterince faydalanılmadığını dile getiren Başkan Davut Çetin, "Yüzümüzü denize dönmeliyiz daha fazla etkinlik yapmamız gerekiyor" dedi. Son iki senedir etkinliğin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapıldığını anlatan Çetin, bundan sonra da aynı tarihte yapılacağını söyledi.

Antalya Valisi Muammer Türker de, denizi, ulaşım, spor, eğlence ve ekonomik gelir kapısı görmedikçe denize sırt çevrilmiş olunacağını belirtti. Çocukları gençlik döneminden başlayarak denizi sevdirmenin yollarını bulunması gerektiğine dikkati çeken Türker, dünyanın dört bir tarafından yılda yaklaşık 12.5 milyon insanın denizden istifade etmek için Antalya'ya geldiğini anlattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ülkede coşkuyla kutlandığını vurgulayan Türker, "Özellikle genç kardeşlerimize söylüyorum. Cumhuriyetin kazandırdıklarını asla inkar etmemeliyiz. Cumhuriyetin kazandırdıklarını etrafımıza, sınırlarımızın dışına baktığımızda daha net gözlemleme fırsatı buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak bizler kendimizi eleştirdiğimiz şu ortamda bile coğrafyamızda bizim dışında, bizim arzu etmediğimiz bir denklemin kurulamayacağı güce sahibiz. Bölgesel ve küresel aktör olarak gücümüzü koruyoruz. Maalesef sınırlarımızın dışındaki olayların bize yansımasından dolayı bazı sıkıntılar çekiyoruz. Bu toplumun milletin bize sunduğu imkanı özellikle çocuklarımız çok iyi kullanmalı" diye konuştu.

Törende Türk bayrağı ile yapılan flyboard gösterisi büyük alkış aldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muammer Türker Yeşilli 29 Ekim Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title