Haberler

Bizi mutlu eden düşünceler

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
27.04.2022 09:31

Aklımızdan geçirdiğimiz zaman bizi mutlu eden düşüncelerin ne ölçüde farkındayız? Elimizde bizi mutlu eden düşüncelere dair bir liste olsa ve her gün güne başlarken ve gece yatmadan önce bir göz atsak nasıl olur acaba? Ben bunun iyi bir fikir olduğuna ve mutluluğumuza önemli ölçüde katkı yapacağına inanıyorum. Güne başlarken ve günü bitirirken güzel düşüncelere sahip olmak motivasyon anlamında işimizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Elbette herkesin farklı bir hayatı ve hayat hikayesi var, bu nedenle listeyi herkes kendisi için oluşturmalı. Tüm insanlar için geçerli olabilecek tek bir örnek liste yok. İşinizi kolaylaştırması açısından ben sadece bazı örnekler sunabilirim.

Güzel bir hayatımız olduğunu düşünmek ile başlayabiliriz. Bu genel kapsayıcı cümle bunun için sıklıkla şükrettiğimizde ayrı bir anlam kazanacaktır. Diğer yandan güzel bir hayatımız olması hayatımızda zor dönemlerle karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. O zaman böyle dönemler için bize güç verecek ikinci bir düşüncemiz olmalı. Robert Frost'un bir cümlesiydi, "hayat hakkında öğrendiğim her şeyi üç kelime ile özetleyebilirim, hayat devam ediyor." Buna benzer bir başka cümle ise bu da geçer düşüncesine dair olabilir.

Güçlü olduğumuzu, karşımıza çıkan olaylarla bir şekilde baş edebileceğimizi düşünmek özgüvenimizi artırarak yaşamda mutlu olmamızı kolaylaştırır.

Beni mutlu eden bir başka düşünce ise şanslı olduğuma inanmaktır. Arkasında matematiksel, bilimsel kanıtlar olmadığı sürece beni mutlu eden şeylere inanmayı tercih ederim.

Her şeyin en güzel zamanda gerçekleştiği düşüncesini de çok severim, bu sayede bir şeyleri kaçırıyor olmak hissinden uzak durmayı büyük ölçüde başarırım.

İnsanlarla iyi iletişim kurabildiğime de inanırım, bu düşünce yeni tanıştığım bir insanla daha ilk cümlemi kurarken bile işimi kolaylaştırır. İnsanlara iyi geldiğime de inanırım, bazen sadece susarak ve dinleyerek bile olsa.

En güzel günlerin henüz yaşanmamış günler olduğunu düşünürüm, bu gelecekle ilgili olarak bana umutlu bir iyimserlik kazandırır.

Giden şeyler için üzülmem, gelen şeyler için de temkinli bir sevinç içinde olurum, gidene üzülmek, gelene sevinmek değil hayatın anlamı diye düşünürüm. O an elimizin altında olanlar ile ne yapabiliyorsak mutluluk budur işte.

Doğaya dair düşünceleri de çok severim, beni en mutlu eden zamanlar doğada geçirdiğim süreler. Ülkemizde henüz görmediğim o kadar fazla doğal güzellik var ki, ömrüm yettiğince bir kısmını daha ziyaret edeceğimi düşünmek de bana mutluluk verir.

İşin özü bizi mutlu eden düşünceleri bulmak, sahiplenmek ve onlara sıkı sıkıya sarılmaktır. Önümüz bayram, bayram demek aynı zamanda kendimiz, diğer insanlar ve hayat hakkında güzel düşüncelere sahip olmaktır. Bu vesile ile siz değerli okuyucularımın bayramını kutlarım.

title