Haberler

Zor zamanları dengeyle ve yardımlaşarak aşmak

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
01.03.2023 05:05

Mart ayı baharın habercisidir, normalde coşkuyla karşılanır, herkesin içindeki yaşama sevinci artar. Bu yıl mart ayı çok farklı bir gündemle karşımızda maalesef.

Şubat ayında yaşadığımız depremler hepimizi çok derinden etkiledi, çok zor bir dönemden geçiyoruz ve geçmeye devam edeceğiz. Herkes elinden geldiği ölçüde maddi ve manevi yardımlarda bulundu ve bulunmaya devam ediyor. Çaresizlik hissi ile yaşamaya devam edemeyiz, bir noktada ne kadar zor olsa da hayatımıza devam edebilmek için bir tür denge kurmalıyız. Bu dengeyi genel olarak herkes için tarif edebilmek çok mümkün olmayabilir belki ama herkes kendi hayatında dengeye gelmeye çalışırsa bunun toplum üzerindeki genel etkisi de olumlu olacaktır.

Daha iyisini yapmak üzere hep birlikte yola çıkacağız, paylaşma ve yardımlaşma ruhumuzu kaybetmeden ve kimsenin bizi ayrıştırmasına izin vermeden. Bunun için benim görüşüme göre iki konu önem arz ediyor, bir tanesi kendi hayatlarımızı biraz iyileştirmeye çalışmak. Başkasına yardımcı olabilmek için kendimizi en azından biraz iyi hissetmemiz işimizi kolaylaştırır. Örneğin ben bir süre için haber izlemeyi bıraktım, gerçekten artık dayanamıyorum görüntülere, doğada yürüyüş yapıp biraz sakinleşmeye çalışıyorum, kendimi zorlayarak da olsa biraz kitap okuyorum, bazen aynı yeri ikinci veya üçüncü defa okuduğumu fark etsem de devam ediyorum bir şekilde. İşlerime odaklanmaya çalışıyorum. Siz de kendi hayatlarınızda biraz denge yaratmaya çalışın.

Bundan sonra ise hep birlikte hareket ederek hem yardımlarımıza devam edeceğiz hem de gelecek için neleri farklı yapabiliriz onları düşüneceğiz. Bütün bunları yaparken iyi niyetle, bilimin ışığında hareket edersek gelecekte bu tip olaylar yaşandığında daha az kayıp yaşayabiliriz. Birlikte çok güzelsin Türkiye, bu birlik duygusunu hep yaşatmaya çalışalım.

title