Haberler

Keyifle değişmek, dönüşmek

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
11.01.2023 02:50

Değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Sürekli değişen bir dünyada buna ayak uydurmak durumundayız. Diğer yandan değişim demek aynı zamanda motivasyona sahip olmayı ve bunu sürdürmeyi de içeriyor. Motivasyon için en kolay formül ise her zaman severek ve keyif alarak yapmaktır. O halde değişim yolculuğunu keyifli hale getirdiğimizde pek çok sorunu çözümlemiş ve avantajlı bir başlangıç yapmış oluyoruz.

Yeni yıl güzel değişimler bekliyor bizden, hayatlarımızdan. Değişimin öncelikli maddelerinden bir tanesi esnek olabilmektir ve esneklik düşüncede başlar, düşüncelerinizde ne kadar esneksiniz? Bunun tersi ise kendimiz, yapabileceklerimiz veya diğer konular hakkında önyargılara sahip olmaktır. Gelin 2023 yılında önyargılarımızdan uzaklaşalım.

Bir tutam cesaret katalım adımlarımıza, korkularımızın bizi aynı yerde tutmasına ikna olmayalım, bu kez farklı bir noktada duralım. En azından bir deneyelim bakalım.

Ruhumuzu, hayatımızı şöyle bir havalandıralım. Size şöyle rahat ve güzel bir nefes aldıracak nasıl gelişmeler olabilir hayatınızda? Biraz da bunun üzerinde düşünelim ve hayalini kuralım.

Kendimizi dinlemiş oluruz en azından, başkalarını dinlemekten kendimizi dinlemeye fırsat kalmıyor çoğu zaman.

Değişimin sorumluluğu alalım ve bu sorumluluktan keyif almaya çalışalım, sonuçta kendi özgürlüğümüze giden bir yolculuk bu. Kendimize bira daha fazla güvendiğimiz bir sene olsun, bir kez de böyle deneyelim. Bizi mutlu eden şeylere inanıp güvenimizi artıralım, yetenekli ve şanslı olduğumuz gibi.

Kendimizle aramıza bir mesafe koyduysak bunu kapatacağımız bir yıl olsun, insanın kendisiyle arasında mesafe olur mu demeyin, olur, bazen insanın ruhu ayrı düşer bedeninden, biraz da ruhumuzu beslemek farkı kapatır, durmak, dinlemek, isteklerimize kulak vermek.

Güzel bir yıl olsun hepimiz için.

Sevgiyle kalın.

title