Haberler

Gaziantep'ten kısa kısa

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından "İkindi Sazı" geleneği tekrar yaşatılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından "İkindi Sazı" geleneği tekrar yaşatılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ses sanatçısı Faruk Lök tarafından her çarşamba 17.00 ile 18.30 arasında Masal Parkı'nda "Türkülerle İkindi Sazı" etkinliği düzenlenecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, "İkindi Sazı"nın 1925-1970 yılları arasında hem klasik Türk müziği icrasının tanınması hem de o yıllardaki Gaziantep müzik kültürünün anlaşılması bakımından önemli bir etkinlik olarak tanımlandığına dikkati çekti.

Gaziantep'in geçmişten getirdiği büyük bir birikimi olduğunu ifade eden Yakar, şunları kaydetti:

"Tarihi, edebiyatı, sanatı, sporu, sanayisi ile beraber çok önemli başarılara imza atmış ve geleneği olan bir şehir. Gelenek nesiller boyu icra edildiğinin göstergesi ve İkindi Sazı bunun tam göbeğinde. İkindi Sazı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatları ve Gazikültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver'in teklifleriyle sanatçı Faruk Lök'ün icralarıyla gerçekleşecek. İkindi Sazı, Urfa'nın Sıra Geceleri, Yozgat'ta Meşk Gecesi gibi ama daha özel ve farklı bir gelenek. 100 yıl öncesi bu şehir sanata, edebiyata çok önem verirdi. Musiki şehir kültürünün sonucudur. Bizde musiki çok önemlidir. Barak'ta uzun hava, şehirde Türk Sanat Musikisi ve türkü dinlenir. Gaziantepliler saygı çerçevesinde 2 saatlik bu fasılı dinlerdi. Kadın-erkek beraber dinlerlerdi. Bu İkindi Sazlarında İstanbullu sanatçılar gelir sahne alırdı. Pandemi kurallarına uygun olarak ilerleyen zamanlarda şehrin farklı yerlerinde bu program başarıyla devam edecek."

Şehitkamil Belediyesinden odun yardımı

Şehitkamil Belediyesi, yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budamalarından elde edilen odunları dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplamda bin aileye 500'er kilo odun yardımı yapılacak.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait fidanlık alanında dar gelirli ailelere verilmek üzere biriktirilen odunlar, burada titizlikle çalışan işçiler tarafından hızarla küçültülerek depoda istifleniyor.

Daha sonra 50'şer kilogram halinde çuvallara doldurulan odunlar Şehitkamil Gıda Bankası tarafından belirlenen dar gelirli ailelerin evlerine araçlarla teslim ediliyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen 29 Ekim Mahalle Muhtarı Murat Gül, her yıl olduğu gibi bu yıl da dar gelirli vatandaşlara yönelik odun dağıtımı yapıldığını belirterek, "Belediyemiz, ailelerimize odun yardımının yanı sıra gıda, giyim ve benzeri yardımlarda da bulunuyor. Ailelerimizi hiçbir zaman mağdur etmemeye çalışıyor. Bugün de sağ olsun ekipler ailelerimizin odunlarını evlerinin önüne kadar getirip bıraktılar. Ailelerimiz bu önümüzdeki kış aylarını inşallah sorunsuz bir şekilde geçirecekler. Ben bu konuda tüm ailelerimiz adına başta Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yaşam

Şehitkamil Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

title