Haberler

Kasıktan Kalbe Girdiler

Trabzon’da kanama riski yüksek bir hastaya Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle kasığından girilerek kalp kapakçığındaki problemli yere müdahale edildi.

Trabzon'da kanama riski yüksek bir hastaya Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle kasığından girilerek kalp kapakçığındaki problemli yere müdahale edildi.

Trabzon Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanaması yüksek olan bir hastaya ilk kez Tavi yöntemiyle kalp kapakçığına müdahale edilirken, ameliyatın Türkiye'de ilk kez yapıldığı öğrenildi.

Nefes darlığı yaşayan ve kan hastası olan 68 yaşındaki Bekir Yavuz'a müdahale eden hastanenin Klinik Şefi Prof. Dr. Şükrü Çelik, Kardiyoloji Başasistanı Dr. Hakan Erkan ve ekibi ameliyatı başarı ile gerçekleştirirken hasta taburcu aşamasına geldi.

Kardiyoloji Asistanlarından Dr. Dilek Cahide Haznedar Kırcı, hastanın kendilerine nefes şikayeti ve yüksek kanama sorunu ile geldiğini belirterek, "Hastamız bize nefes darlığı şikayeti ile başvurmuştu ancak asıl sıkıntısı 2 yıl önce kan hastalığıyla mücadele etmesiydi. Bu hastalıkta kandaki pıhtılaşmayı sağlayan beyaz hücrelerde ve kandaki düşüklüğe neden olur. Bu hastaların kanama ihtimalleri yüksektir. En ufak bir burun kanamaları dahi kan takmadan halk arasında beyaz kan diye geçen trombosit sispansiyonları vermeden bu hastaların kanamasını durdurmak çok zordu. Hastamızda kalp kapakçıklarında ileri bir darlık tespit ettik. Nefes darlığına neden olabilecek bir hastalık bu. Açık cerrahi cerrahide yapılabiliyor, 'tavi' denilen bir yöntemle bu hastalık tedavisi mümkün. Hastamıza tavi yaptık" dedi.

"50 ÜNİTE KAN KULLANILMASI GEREKEN AMELİYAT KANSIZ YAPILDI"

Açık cerrahi yöntemini tehlikesi nedeniyle tercih etmediklerini ifade eden Kırcı "Bu hasta için de zor bir işlem olacaktı. 50 üniteye yakın kan takmayı gerektirebilecek belki de hastanın hayatına mal olabilecek bir işlem olacaktı. Hastamızda Tavi işlemini başarıyla sonuçlandı. Kasıktan girilen bir cihazla kalp kapakçığına ulaştık. Kalp kapağını değiştik. Takiplerinde herhangi bir sıkıntı olmadı. Hastamız sağlığına kavuştu. Tavi daha önce hastanemizde yapılıyordu. Ancak bu tarz kan hücresindeki sıkıntılı hastada ilk kez yapıldı. Türkiye'de de ilk yapıldı" diye konuştu.

Yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu kaybeden Bekir Yavuz isimli hasta ise doktorlara teşekkür ederek, "Şimdi son derece iyiyim. Önceleri nefesim kesiliyordu. Kalp kapakçığımda kireçlenme olmuştu. Burada başarılı ameliyatla beni sağlığıma kavuşturdular. Nefesimde bir darlık yok, bir yerimde bir ağrı yok. Doktorlarımız hepsi sağ olsunlar" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

şükrü çelik bekir yavuz türkiye Trabzon Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title