Haberler

Ankara'da Sıcaklar Vatandaşları Zorluyor

Güncelleme:

Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 11 derece üzerine çıkmasının ardından Ankara'da kavuran sıcaklar, vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Başkentte Basra sıcaklarının etkisi sürüyor. Uzmanlar, Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam edeceğini söylüyor. Ankara'da güneşten kaçmak isteyen vatandaşlar, Çankaya'da bulunan Kuğulu Park'ta gölge altında dinleniyor. Parktaki kuğular, fıskiyedeki su havuzu içerisinde serinlerken, vatandaşlar ise çeşmeden yüzüne su çarparak serinlemeye çalışıyor. Vatandaşlardan Abdullah Bayrak, Pursaklar'dan Kuğulu Park'a geldiğini belirterek, 'Sıcaklardan kaçtık, geldik. Nispeten biraz daha serin ama çok sıcak. Çok sıcak, ne yaparız şaşırdık. Allah yardımcımız olsun. Allah tüm canlılara yardımcı olsun. Hayvanlara bak su diye yanıyorlar. Biz yaşlıyız, daha çok bunalıyoruz. Gençlerimiz çalışıyor, Allah onlara da kuvvet versin' dedi. Parka gelen çocuklardan İrfan Ali Pasin, sıcakların kendisini bunalttığını ifade ederek, 'Klima da etki etmiyor. 2 dakika telefona bakıyoruz, telefon cayır cayır yanıyor. 1 hafta sonra Erzurum'a gideceğim. Erzurum soğuk bir yer olduğu için bu kadar çok etki edeceğini düşünmüyorum' diye konuştu. Sıcaklıklar yüzünden beyaz renkler giymeyi tercih ettiğini belirten Uğur Karadağ, 'Sıcak havalarda beyaz tercih ediyorum. Evden çıkmayı düşünmüyorum, evde kalacağım. Normalde bugün de çıkmayı düşünmüyordum işlerim vardı o yüzden çıktım. Bu sıcakları görünce çıkasım gelmiyor. Dışarıya genellikle akşamları çıkıyorum. Klimasız yerlerde durmuyorum, gölgede duruyorum' dedi. Uzmanlar, yurt genelinde sıcak hava dalgasının pazar gününe kadar devam edeceğini söylerken, vatandaşları 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. - ANKARA

Başkentte sıcaklıklar vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor

ANKARA Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 11 derece üzerine çıkmasının ardından Ankara'da kavuran sıcaklar, vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor.

Başkentte Basra sıcakları etkisi devam ediyor. Uzmanlar, Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam edeceğini söylüyor. Ankara'da güneşten kaçmak isteyen vatandaşlar, Çankaya'da bulun Kuğulu Parkta gölge altında dinleniyor. Parktaki kuğular, fıskiyedeki su havuzu içerisinde serinlerken, vatandaşlar ise çeşmeden yüzüne su çarparak serinlemeye çalışıyor.

"Biz yaşlıyız, daha çok bunalıyoruz"

Vatandaşlardan Abdullah Bayrak, Pursaklar'dan Kuğulu Parka geldiğini belirterek, "Sıcaklardan kaçtık, geldik. Nispeten biraz daha serin ama çok sıcak. Çok sıcak, ne yaparız şaşırdık. Allah yardımcımız olsun. Allah tüm canlılara yardımcı olsun. Hayvanlara bak su diye yanıyorlar. Biz yaşlıyız, daha çok bunalıyoruz. Gençlerimiz çalışıyor, Allah onlara da kuvvet versin" dedi.

"Klimada etki etmiyor"

Parka gelen çocuklardan İrfan Ali Pasin, sıcakların kendisini bunalttığını ifade ederek, "Klimada etki etmiyor. 2 dakika telefona bakıyoruz, telefon cayır cayır yanıyor. 1 hafta sonra Erzurum'a gideceğim. Erzurum'da soğuk bir yer olduğu için bu kadar çok etki edeceğini düşünmüyorum" diye konuştu. Sıcaklıklar yüzünden beyaz renkler giymeyi tercih ettiğini belirten Uğur Karadağ, "Sıcak havalarda beyaz tercih ediyorum. Evden çıkmayı düşünmüyorum, evde kalacağım. Normalde bugün de çıkmayı düşünmüyordum işlerim vardı o yüzden çıktım. Bu sıcakları görünce çıkasım gelmiyor. Dışarıya genellikle akşamları çıkıyorum. Klimasız yerlerde durmuyorum, gölgede duruyorum" dedi.

Uzmanlar, yurt genelinde sıcak hava dalgasının pazar gününe kadar devam edeceği söylerken, vatandaşların 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Uğur Karadağ Kuğulu Park Pursaklar Çankaya Erzurum Türkiye Karadağ Ankara Basra Genel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title