Haberler

Yarışan Öğrenciler Kazanan Arapça Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Akademi Lisan Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası 3.Uluslararası Arapça Yarışmaları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Akademi Lisan Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları başladı.

Yarışmalarının il elemelerinde 80 ilden 461 okul katıldı. Tüm Türkiye'de eş zamanlı başlayan yarışmalar büyük ilgi gördü. Yarışmaların yapıldığı yerlerdeki etkinliğe il milli eğitimi müdürleri başta olmak üzere sivil toplum ve eğitim camiası temsilcileri, öğrenciler, aileler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Türkiye'de 9 koordinatör bölge öncülüğünde düzenlenen il yarışmalarına katılan öğrenciler, bilgi yarışması, hitabet ve şiir alanlarında kıyasıya yarıştı. Türkiye'nin 80 ilinden 461 okulun katılımıyla 2710 öğrencinin hazırlandığı bu seneki yarışmalara uluslararası final aşamasında Balkan ülkelerinden birinciliği kazanan 80 öğrenci de katılacak.

İmam Hatip Lisesi Arapça müfredatı paralelinde bir komisyon tarafından hazırlanan Bilgi yarışmalarında öğrencilere, Arapça kelime bilgisi, okuduğunu anlama, cümle ve kelime sıralama, tercüme edebilme, dilbilgisi ve dinlediğini anlama başlıklarındaki sorulara cevap verdiler.

Yarışmalar, dil öğrenimini edebi yönüyle kuvvetlendiren şiir ve hitabet ezberlerinin içeriyor. Bu yıl klasik ve çağdaş Arap edebiyatının seçkin örneklerinden belirlenen yarışma parçaları arasında Hz. Ali'nin torunu Zeynel Abidin'in "Leyse'l-garibu, garibu'ş-Şami ve'l-Yemeni" başta olmak üzere Ebü Temmam, el-Mütenebbi, İbrahim Ali Ahmed Budeyvi ve Suriyeli asıllı Nizar Kabbani'ye ait şiirleri okundu.

Hitabet dalında ise İslam tarihinde imtiyazlı yere sahip olan tarihi metinler yer aldı. İlk metin Hz. Ebü Bekir'in Hz. Ömer'e nasihatler içeren konuşmasıdır. Diğer metinler ise Hz. Ali'nin müminlere hitaben yaptığı bir konuşma, Ömer b. Abdülaziz'in etkili konuşması, Hasan-ı Basri'nin müminlere nasihatlerini içeren hutbesi ve Tarık b. Ziyad'ın meşhur hutbesinden birisiyle yarıştılar.

2 bölgeye ayrılan İstanbul'daki il elemeleri ise Anadolu yakasında Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi, Avrupa yakasında ise Çınar Kolejinde düzenlendi.

İstanbul'da elemelerinde Silivri Selimpaşa İHL, Arnavutköy Haraçcı İMKB Anadolu İHL, Bağcılar Ahi Evren Anadolu İHL, Çobançeşme Anadolu İHL, Bahçelievler Anadolu İHL, Bakırköy Anadolu İHL, Başakşehir İHL, Beylikdüzü Adem Yükseloğlu Anadolu İHL,

Beyoğlu Anadolu İHL, Büyükçekmece Hüseyin Erkan Anadolu İHL, Çatalca Anadolu İHL, Esenler Anadolu İHL, Esenyurt Anadolu İHL, Eyüp Anadolu İHL, Fatih Sultan Mehmet Anadolu İHL, Gaziosmanpaşa Anadolu İHL, Kazım Karabekir Anadolu İHL, Güngören Anadolu İHL, Kağıthane

Anadolu İHL, Ekrem Cevahir Anadolu İHL, Küçükçekmece Anadolu İHL,

Küçükküöy Anadolu İHL, Sarıyer Anadolu İHL, Sultangazi Anadolu İHL, Zeytinburnu Anadolu İHL,

Ahi Evren Anadolu İHL,

Esatpaşa Anadolu İHL, Boğaziçi Anadolu İHL, Kadıköy Anadolu İHL, Kartal Anadolu İHL, M.A.Ersoy

Anadolu İHL, Maltepe Anadolu İHL, Orhangazi Anadolu İHL, Pendik Anadolu İHL, Aziz Bayraktar Anadolu İHL, Gediktaş Anadolu İHL, Halil Türkkan Anadolu İHL, Ümraniye Anadolu İHL, Üsküdar Anadolu İHL okulları yarıştı.

İlkine İstanbul'daki 25 İmam Hatip Lisesinden 400 öğrencinin katıldığı yarışmaların 2.sine Türkiye genelinde 409 okuldan 3995 öğrenci katıldı. Bu yıl uluslararası düzeyde yapılan 3. Yarışmalar kapsamında Türkiye'den ve Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Romanya, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve Bulgaristan'dan olmak üzere 8 Balkan ülkesinden okullar yarışacak.

Yarışmaların sonunda birinci olan okullar 9-10 Mayıs 2012 tarihlerinde Ankara-Kızılcahamam'da düzenlenecek Türkiye finaline katılmaya hak kazanacaklar.

Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin maharetlerini sergileyip Türkiye'nin birincileriyle yarışacağı "Uluslararası Arapça Yarışmaları" finalleri ise 17 Mayıs 2012 tarihinde Bursa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

20 Mayıs 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde uluslararası katılımla düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verilecek. Birinciler umre ziyareti ile ödüllendirilirken, ikincilere Ipad ve üçüncülere Iphone hediyeleri takdim edilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ali İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title