Haberler

Yargıtay, sebepsiz yere eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen kocayı "tam kusurlu" buldu

Güncelleme:

Yargıtay, hiçbir delil olmamasına rağmen eşiyle cinsel ilişki yaşamayan kocanın "tam kusurlu" olduğuna hükmetti. Emsal karara göre eşiyle cinsel birliktelik kurmayan erkek, boşanma davalarında "kusurlu" sayılabilecek.

Kahramanmaraş'ta H.Y. karısından ayrılmak için boşanma davası açtı. 4 gün sonra da eşi E.Y. karşı boşanma davası açarak; eşinin sebepsiz yere kendisiyle cinsel ilişki yaşamadığını öne sürdü. 6 aylık çifti boşayan mahkeme, "Eşit kusurlu" gördüğü çiftin tazminat taleplerini reddetti. Ancak E.Y. nafaka ve tazminat alamadığı için, H.Y. de manevi yönden dosyayı temyiz etti.

BUNDAN SONRAKİ DAVALARA ETKİ EDECEK

Sabah'tan Muhammed Uzun'un haberine göre kadını haklı bulan Yargıtay ise hiçbir delil olmamasına rağmen eşiyle cinsel ilişki yaşamayan kocanın "tam kusurlu" olduğuna hükmetti ve kararı bozdu. Verilen emsal kararıyla birlikte artık eşiyle cinsel birliktelik kurmayan erkek, boşanma davalarında "kusurlu" sayılabilecek.

'KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI' OLARAK YORUMLANDI

Cinsel ilişki kurulamamasında kadının kusuru olmadığını, erkeğin "kusurlu" olduğunu vurgulayan ve cinsel ilişkide bulunmamayı "Kişilik haklarına saldırı" olarak yorumlayan kararda şu detaylar var: Sağlıklı cinsel ilişkide kadın ve erkeğin cinsel ilişki kurmalarına yönelik fiziksel engellerinin bulunmaması halinde, erkeğin kusurlu olduğu kabul edilmelidir. Tarafların evlilikleri sürecinde sağlıklı cinsel ilişki kuramadıkları soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kahramanmaraş Yargıtay Güncel Haberler

500

Yorumlar (88)

Dr. Aslı Handaze TÜRKOĞLU:

Çok yanlış bir karar verilmiş. Yargıtay nasıl bir mantıkla ( mantıksızlıkla ) böylesi ciddiyetsiz karara imza atmış inanmak zor. Yüksek mahkeme erkeklerden ne yapmasını bekliyor? Erkek cinsellik istese kadın istemese kadına cinsel şiddet deniyor erkek suçlanıyordu. Şimdi de erkek cinsellik istemiyor diye yine erkek suçlanıyor. Ne olursa olsun hep erkekler suçlu bulunacaksa mahkemelere ne gerek var? Umarım Yargıtayın bu hatalı kararı Anayasa mahkemesine taşınır ve iptal edilir.

101
9
yanıtYanıtla
35:

Merak ediyorum erkek yargıtay üyeleri bu dediklerini yapabiliyorlarmı ?

yanıt19
yanıt3
İsmail kara:

Nihayet bir tane aklı başında yorum bulabilidim kesinlikle katılıyorum

yanıt0
yanıt0
Mert:

Ne yani her seferde kameraya alıp tarih mi düşeceğiz.

70
6
yanıtYanıtla
lannn:

demek ki gerekiyor:D

yanıt12
yanıt1
bekar:

demek ki gerekiyor:)hangi kamerayı önerirsin ?:)

yanıt8
yanıt2
nert:

evet :D bu sefer de kameraya alıyor diye dava açarlar. Her türlü ayvayı yemişiz :D

yanıt18
yanıt2
mirza:

sen çok yaşa sesli güldüm

yanıt4
yanıt1
Kdt54:

Yargıtayda yüksek yargıç sanırım bir kadın - Bizi bi rahat bırak abla ya Hep bizmiyiz kabahatli nedir bu erkek düşmanlığı ? Kadın istemezse tecavüz erkek istemezse suçlu vay canına yandığım -

60
6
yanıtYanıtla
mehdi türk:

peki kadın istemezse bu kez de kadın mı suçlu olacak. yoksa zorlamı yapacaz. zorla yapınca da tecavüz diyor mahkeme

55
7
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title