Haberler

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'a Duygusal Veda

Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Ali Alkan için uğurlama töreni düzenlendi.

Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Ali Alkan için uğurlama töreni düzenlendi.

Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Ali Alkan için Yargıtay'da veda töreni düzenlendi. Törene, Alkan'ın eşi Nuran, kızı, kardeşleri ve torunlarının başta olmak üzere Yargıtay Birinci Başkanvekili Seyit Çavdar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil ile çok sayıda Yargıtay üyesi katıldı. Törene katılanlara, Ali Alkan'ın hayatını anlatan fotoğraf slaytı, fonda çalan "Ayyüzlüm", "Allı turnam bizim ele varırsan" türküsü eşliğinde sunuldu. Ağzına kadar dolan salonda bazı üyelerin töreni ayakta izlemeleri dikkat çekti.

"GÜVENİLİR KİŞİLİĞİNİZLE TÜRK HUKUKUNA YAPTIĞINI KATKILARI SAYGIYLA ANACAK"

Veda töreninde konuşan Yargıtay Birinci Başkanvekili Seyit Çavdar, "Sayın Başkanım, bilgi birikimini, mütevazi, hoşgörülü ve güvenilir kişiliğinizle Türk hukukuna yaptığınız katkılarınızı her zaman saygıyla anacağız. Kat ettiğiniz bu zorlu yolda yürürken ailenizin de sizinle birlikte göğüs gerdiği sıkıntı ve mahrumiyetler bugün onlara en büyük gurur vesilesi olarak geri dönmektedir" dedi.

Alkan'ın hukuk camiasındaki saygın adının ailesi için de en büyük iftihar kaynağı olacağını belirten Çavdar, Yargıtay Başkanı'nı emekliliğe "Sayın Başkanım, bundan sonraki emeklilik yaşamınızın size ve ailenize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini içtenlikle diliyorum" sözleriyle uğurladı.

Konuşmaların ardından Alkan'a çalışma arkadaşları tarafından hediyeler verildi. Alkan, ilk olarak, Yargıtay Birinci Başkanvekili Çavdar'ın elinden "Onur Belgesi" aldı.

ERBİL'İN HEDİYE ETTİĞİ BIÇAK RENKLİ ANLAR YAŞATTI

Alkan'a, "Onur Kimliği"ni veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil ayrıca çakı bıçağı ve havlu hediye etmesi salonda tebessüm ettiren anlar yaşattı. Bunun üzerine mikrofonu eline alan Alkan, "Hasan Bey, bundan 23 sene kadar önce bana bıçak hediye etti yine, eve götürdüm, hanım bana 'nereden geldi bu bıçak, satın alma mı yoksa başka nedeni var mı?' diye sordu. Ben de 'kadim dostum Hasan Bey hediye etti' dedim. Eşim, teşekkür etti. Bir süre sonra Hasan Bey, yine ikinci bir bıçak hediye etti, hanım yine sorguladı. Arkadaşım Hasan Bey'in hediye ettiğini söyledim. 'Daha önce hediye etmişti' dedi. 'Arkadaşım bonkörse ben buna ne diyeyim' dedim. Biraz önce de üçüncü kez bıçağı hediye olarak aldım. Hasan Bey'in bu konudaki cömertliğini biliyorum. Birinci bıçakta kalanlara, kendisine bir tek bıçak hediye edilenlere ithaf oldu. Yani ikinci ve üçüncü bıçak alma hakkınız mahfuzdur" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine salonda renkli anlar yaşandı.

"HİÇBİR ZAMAN 'BEN' EKSENLİ DÜŞÜNMEDİ"

Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı Abdülkadir İlhan, "Sayın Başkanımızın insanlara insan gibi muamele etmesi, insanların makamına ve şahsiyetlerine vermesini büyük bir kıvançla izledim. Hiçbir zaman 'ben' eksenli düşünmedi, biz eksenli düşündü. Bunun için de hiç kimseyi kırmama çabası zaman zaman aramızda gizli ihtilaf konusu olsa da ama Sayın Başkanımızın insani tutumunu her zaman takdir ettim. Saygı duyduğumuz bir şahsiyet olarak her zaman gönlümüze yerini bulmuştur" diyerek Alkan'a hediyesini takdim etti.

"HAZAN MEVSİMİNDE DÖKÜLEN YAPRAKLARA KİMSE ENGEL OLAMIYOR"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ekmekçi, "Seçim yasakları başladı, o sebeple çok konuşamıyorum. Değerli başkanımızın üstün hizmet ve gayretlerini teşekkürle yad ediyorum. Bundan sonraki yaşantılarının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Yargıtay Genel Sekreteri Erkan Öztürk, "Gerçekten veda konuşması yapmak çok zor. Zaman çok kısa, bu kısa zamana çok şey sığdırmaya çalışıyoruz. Önemli ve iyi şeyleri sığdırdığımız zaman da 'iyi' olarak anılıyoruz. Sayın Başkan'la 7 ay 10 günlük bir süre oldu, kendisiyle çok iyi mesaimiz, çok iyi anılarımız oldu. Ama hazan mevsiminde dökülen yapraklara kimse engel olamıyor. Bu sebeple biz, Sayın Başkanımızı hep hayırla yad edeceğiz" diyerek, Ali Alkan'ın eşi Nuran Alkan'a çiçek verdi.

Tüm Yargıtay Üyeleri ve çalışma arkadaşlarıyla tek tek vedalaşan Alkan, Yargıtay'ın merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Arkadaşlarının kırmızı karanfil attığı sivil plakalı araca binen Alkan, Yargıtay binasından ayrıldı.

SEÇİM YARIN SABAH 09.00'DA YAPILACAK

Yarın sabah saat 09.00'da başlayacak Yargıtay Başkanlığı seçimlerinde 5 aday başkanlık için yarışacak. Adaylar ise şöyle: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi, 20. Hukuk Dairesi Başkanı Feyzi Altınok, 3. Ceza Dairesi Başkanı Erdal Gökçen, 6. Ceza Dairesi Üyesi Ali Suat Ertosun ile 13. Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit."

İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT'İN İSMİ ÖN PLANDA

Yargıtay'da seçim sürecinin yaklaşması "Yargıda Birlik Platformu" aday belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Buna göre İsmail Rüştü Cirit'in ismi çıktı.

Yargıtay Başkanı seçilebilmek için üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor. 516 üyeli Yargıtay'da salt çoğunluğa, yani 258 oya ulaşan isim Yargıtay başkanı olacak. İlk üç turda adaylardan herhangi biri yeterli çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan iki aday dördüncü ve beşinci turda yarışacak. Bu turlarda da sonuç alınmazsa yeniden başa dönülerek turlara devam edilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ekmekçi Hasan Erbil Ali Alkan Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title