Haberler

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 20. Kez Sahiplerini Buldu

İstanbul DHABu sene 20. yılını kutlayan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

İstanbul DHA

Bu sene 20. yılını kutlayan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, törenle sahiplerini buldu. 20. yıla özel olarak gerçekleştirilen " Afife Jale'ye Saygı Sergisi" ise tiyatro severler tarafından büyük beğeni topladı.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'ne bu yıl 'Haldun Dormen Özel Ödülü"nün de eklenmesiyle ödüller toplam 15 dalda verildi. Yılın en başarılı Komedi ya da Müzikal daldaki oyununa verilen "Haldun Dormen Özel Ödülü"nün ilk sahibi "Yoldan Çıkan Oyun" oldu. Türk tiyatrosunu geliştiren ve zenginleştiren oyun yazarlarına dağıtılan Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'ne Seray Şahiner layık görülürken, tiyatronun gelişimine destek veren iş ve sanat dünyasından önemli isimlere takdim edilen Yapı Kredi Özel Ödülü'nün sahibi ise Prof. Dr. Cevat Çapan oldu. Tiyatro tarihimize geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ise Prof. Dr. Dikmen Gürün'e verildi.

"AFİFE GİBİ YÜREKLİ, İNANÇLI VE SABIRLI SANATÇILARIN OMUZLARINDA YÜKSELİYOR"

Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'ni 20 yıldır düzenlemekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, "Kültür sanat bankası" unvanımıza yakışan bir duruşla kültür ve sanatı daha görünür kılmak adına adımlar atıyoruz. Bu amaç doğrultusunda 71 yıllık tarihimizde pek çok ilk olma özelliği taşıyan çalışmaya imza attık. Tiyatronun ise bizler için daima farklı bir yeri oldu. Muhsin Ertuğrul ile birlikte ilk özel tiyatro Küçük Sahne'nin kurulmasında Yapı Kredi'nin imzası bulunuyor. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri vasıtasıyla ise 'sanatın fedaisi' olarak tanınan ve hayatını tiyatroya adamış büyük sanatçı Afife Jale'nin ismini yaşatıyor olmaktan büyük onur duyuyoruz. Türk tiyatrosu dün olduğu gibi bugün de, Afife gibi yürekli, inançlı ve sabırlı sanatçıların omuzlarında yükseliyor" dedi.

"AFİFE JALE'YE SAYGI SERGİSİ"

Törende sergilenen 'Afife Jale'ye Saygı Sergisi" ise beğeni topladı. Sergi, ilk Türk kadın tiyatrocu Afife Jale'nin bu uğurda vermiş olduğu mücadeleyi bir kez daha hafızalara kazımak, Afife Jale'yi bir kez daha onurlandırmak adına hayata geçti.

Proje, bugüne kadar Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ve Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödüllerini kazanan, 20 başarılı kadın sanatçının 'Afife Jale" olarak kamera karşısına geçmesiyle hayat buldu. Çekimler 1 hafta boyunca her sanatçı için 3 saatten fazla sürdü.

Sergi için gerçekleştirilen çekimlerde Yıldız Kenter, Tilbe Saran, Sumru Yavrucuk, Işıl Yücesoy, Ayda Aksel, Şebnem Köstem Rozet Hubeş, Dolunay Soysert, Zuhal Olcay, Hikmet Körmükçü, Ayça Bingöl, Mine Tugay, Gencay Gürün, Defne Halman, Ahu Türkpençe, Esra Bezen Bilgin, Zerrin Tekindor, Aslı Yılmaz, Zeliha Berksoy ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödüllleri Jüri Başkanı Doç. Dr. Merih Tangün özel saç tasarımı ve makyaj ile Afife Jale'nin fotoğrafına benzetildi.

ÖDÜLLER

"Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülü: Nihal Yalçın (Antabus)

"Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülü: İbrahim Selim (Bunu Ben de Yaparım!)

"Yılın En Başarılı Prodüksiyonu" ödülü: Bakırköy Belediye Tiyatroları (Yanlışlıklar Komedyası)

"Yılın En Başarılı Yönetmeni" ödülü: İlham Yazar (Antabus)

"Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülü: Tuğçe Altuğ (Kabileler)

"Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülü: Ushan Çakır (Göl Kıyısı)

"Yılın En Başarılı Işık Tasarımı" ödülü: Cem Yılmazer (Kış Dönümü)

"Yılın En Başarılı Sahne Müziği" ödülü: Çiğdem Erken (12. Gece)

"Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı" ödülü: Gamze Kuş (12. Gece)

"Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı" ödülü: Kerem Çetinel (Yanlışlıklar Komedyası)

"Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı" ödülü: Ayah Ciwah (Di Tuvalete De)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Ertuğrul Afife Jale İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title