Haberler

Yalova - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya : Seçimlerde 606 Bin Engelli Oy Kullanacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya : Seçimlerde 606 bin engelli oy kullanacak

YALOVA'da Türkiye Spastik Çocuklar ve Erişkinler Dernekleri Federasyonu'nun Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye'de 5 milyona yakın engellinin ailesi tarafından bakılmaya muhtaç olduğunu söyledi.

Federasyonun kongresi Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (YÜSEM) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Federasyon Başkanı Murat Arslanhan, yeniden başkanlığa aday olduğunu belirtti. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz ile milletvekili adayları ve engelliler katıldı.

Burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, engellilerin sorunlarını yakından bildiklerini söyledi. Engelli sorunlarının çözülemediğini söyleyen Akkaya, 'Sizlerin sorunlarınızı biliyoruz. Türkiye'nin en can alıcı sorunlarından bir tanesi ne yazık ki engelli bireylerimize ve onların ailelerine olumsuz yaklaşımlar sonucu hayatı zindan eden yaklaşımların hala devam ettiğinin farkındayız, biliyoruz. Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon engellimiz var. Bu nüfusumuzun yüzde 13'ünü temsil ediyor. Çok basit sonuçlar neticesinde her gün onlarca insan engelliler sınıfına katılıyor. Sadece doğumda ya da farklı hastalıklar sonucunda, trafik kazaları sonucunda değil her yıl yaşadığımız binlerce iş kazası sonucunda da birçok engelli birey aramıza katılıyor. Peki biz bunların sorunlarını çözebiliyor muyuz' Ne yazık ki çözebiliyoruz diyemeyizö dedi.

90 Yıllık Partide İlk Kez Engelliler Ofisi Açıldı

Göreve geldiklerinden itibaren birçok çalışma yaptıklarını ve Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla engelliler ofisini açtıklarını söyleyen Akkaya, 'Biz göreve geldiğimizde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 90 yıllık partimizde ilk kez engelliler ofisini, engelliler üst kurulunu kurduk. Türkiye'nin 7 bölgesinde 7 ayrı bölge ofisi açtık. Buradaki amacımız engellilerimizin sorunlarına, onlara bulunduklar ortamda sorunlarını tespit etmek ve onlara el uzatmak. Mecliste 40'a yakın yasa teklifi verdik. 20'ye yakın araştırma önergesi ve 200'e yakın da soru önergesi verdik. Ne yazık ki yaptığımız yasa çalışmalarının karşılığını alamadık. Umuyorum ki 7 Haziran'dan sonra yeni oluşacak mecliste Türkiye'nin en büyük sorunu olan, temelde bir insan hakları sorunu olan bu engelli yurttaşlarımızın sorunlarıyla ilgili daha sağlıklı çözümler bulacağımızı ümit ediyorumö dedi.

606 Bin 265 Engelli Oy Kullanabilecek Durumda

7 Haziran seçimlerinde oy kullanabilecek engelli sayısıyla ilgili de bilgi veren Akkaya, 'Şu anda 7 Haziran'da sadece oy kullanacak engeli sayısı 606 bin 265'tir. Oy kullanabilecek sayısı bu. Halbuki bu ülkede 8,5 milyona yakın engellimiz var. Tam manasıyla baktığımızda yaklaşık 5 milyona yakın gerçekten ailesi tarafından bakılmaya muhtaç engellimiz olduğunu biliyoruz. Bunun için engelli bakım evlerini Türkiye'nin her yanında çoğaltacağızö şeklinde konuştu.

Yapılan kongrede ise başkanlığa tek aday olan mevcut Başkan Murat Arslanhan yeniden seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakup Akkaya ÖZCAN ÖZEL Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title