Haberler

Yalıkavak'ta Türkiye'nin En Modern Anadolu Liselerinden Biri Açıldı

Güncelleme:

Yalıkavak'taki "Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi isimli bu eser, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ile, hayırsever iş adamı Halil İbrahim İper'in ortak gayretleri sonucunda ortaya çıktı.

Saruhan: "Yalıkavak'a 3 okul kazandırdık."

Bodrum Yalıkavak'ta, Yalıkavak Belediyesi tarafından tahsis edilen araziye hayırsever işadamı Halil İbrahim İper tarafından yaptırılan ve Türkiye'nin en modern okullarından biri sıfatını hak eden, Halil İbrahim İper - Adnan İper Anadolu Lisesi törenle açıldı.

Halil İbrahim İper - Adnan İper Anadolu Lisesi'nin açılışı, hayırsever Halil İbrahim İper'in geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden oğlu Adnan İper'in doğum günü olan 31 Ekim'de gerçekleştirildi. Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Danacı, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Hayırsever TETAŞ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Halil İbrahim İper eşi İhsan Ferda İper ve oğulları Ongan İper başta olmak üzere çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi yöresel oyunlardan oluşan bir gösteri sundu. Halil İbrahim İper gösteri sonunda öğrencileri ayakta alkışladı. Halil İbrahim İper ve eşi İhsan Ferda İper tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Program sunucusunun Adnan İper'in hayatını anlatması tören alanında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Pek çok davetli göz yaşlarını tutmadı.

SARUHAN: YALIKAVAK'A 3 OKUL KAZANDIRDIK

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan İper ailesine çok teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi.

"Yalıkavak'ta göreve geldiğimiz günden bu yana 3 okul inşa edilmesini sağladık. Hayırseverlerimizin destekleri ile bu eğitim kurumlarını inşa ettik. Öncelikle sayın Halil İbrahim İper bu okulun yapılmasında projesinden beri kendi evini yapar gibi her şeyiyle birebir ilgilendi. Hafriyatını denetledi, çalışmaları birebir gelerek yerinde inceledi. Bu çalışmanın sonunda böyle bir eser otaya çıktı. Ümit ediyoruz ki hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimizin burada yaşatmak istediğimiz rahmetli Adnan kardeşimizin hayalini kurduğu hem teknolojiye hem gelişime ayak uyduran nesillerin yetişmesini sağlar. Burada Adnan İper'in doğum gününü beraber anıyoruz. Bu eğitim kurumu beldemize ve bölgemize hayırlı olsun. İper ailesine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz"

Mustafa Saruhan'ın ardından kürsüye gelen Halil İbrahim İper tüm davetlilere teşekkür ederek konuşmayı oğlu Ongan İper'in yapacağını ifade etti. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Halil İbrahim İper'in yerine konuşma yapan oğlu Ongan İper, katılımcılara "hoş geldiniz" diyerek şunları söyledi:

"Bu okul sadece bir araç beyinlerdeki eğitim kalitesini arttırmak ise bir amaçtır. Eğitim kalitesini yükseltmek için yapılan tüm çabalar desteklenmelidir. Eğitim sistemimizde hala kat edilmesi gereken mesafeler olduğu ortadadır. Türkiye'nin temel bilimler eğitimindeki performansı maalesef gelişmiş ülkelerin gerisindedir. Verimliliği arttırmanın ilk şartı eğitim kalitesini yükseltmektir. Böyle bir amaca hep birlikte hizmet etmek ortak hedefimiz olmalıdır. Bölgemizdeki gençlerin eğitim kalitesini arttırmak için inşaa ettiğimiz bu kompleks hayırlı ve uğurlu olsun. Bu okulun inşaa edilmesinde fedakarca çalışmalarından dolayı Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan başta olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyoruz"

Halil İbrahim İper de oğluna teşekkür ederek "Okulumuz beldemize hayırlı olsun. Burada laik, hür sağlıklı uzun ömürlü gençler yetişir" dedi.

İper ailesinin konuşmasının ardından öğrenciler adına 9. Sınıf öğrencisi Emre Yavuz bir teşekkür konuşması yaptı.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan Halil İbrahim İper'e teşekkür ederek, " Bu okul Eğitime Yüzde Yüz Destek porojesi kapsamında bölgemizde inşaa edilen okullardan biri. Kampanya kapsamında Bodrum'da yapılan 36 protokolden 30'u tamamlandı. Bu okulu bölgemize kazandıran İper ailesine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tüm Muğla adına İper Ailesine teşekkür ederek, " Bu okuldan yetişen her çocuk sizin bir çocuğunuz gibi sizlere teşekkür edecek ve sizleri anacaktır. Bu güzel günde burada sizlerle olmaktan ve bu değerli eseri sizlerle birlikte açmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizlere canı gönülden şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Halil İbrahim İper'e ve eşi İhsan Ferda İper'e teşekkür plaketi verdi.

25 derslikli, 4 laboratuvar, 4 işlik, konferans salonu, 950 kişilik anfi tiyatro, kütüphane, kantin, 14 öğretmen lojmanı, beşyüz kişilik yemekhane, basketbol ve hentbol sahasından oluşan Halil İbrahim İper - Adnan İper Anadolu Lisesi Yalıkavak Belediyesi tarafından tahsisi yapılan 14 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 7 bin metrekare kapalı alanı olan okul 14 milyon TL ye mal oldu. Okula gelir sağlaması amacıyla komplekste 6 işyeri ve otopark da bulunuyor. İnşaatının %98'i tamamlanan okul 2013-2014 eğitim öğretim yılında 6 şube 204 öğrenci ile 9. Sınıflarla eğitim öğretime başladı. İper ailesi eğitime katkıda bulunmak amacıyla Yalova'da da 16 derslikli ilköğretim okulu ile Yalıkavak'ta ana sınıfı ve laboratuvarlar yaptırdı.

Programın ardından okulun açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar okulu gezdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Saruhan Türkiye Bodrum Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title