Haberler

Slaven Bilic: Yabancı Sınırı Yeterli

Güncelleme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, yabancı sınırının yeterli olduğunu söyledi, "Ligdeki takımlarda iskeleti yerli oyuncular oluşturuyor." dedi.

Beşiktaş'ın kulüp televizyonuna konuk olan Slaven Biliç; Fernandes'ten, yabancı kuralına, İstanbul'dan, sosyalizme kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Hırvat teknik adamın konuşmasından öne çıkan satırbaşları:

"FARKLI FİKİRLER GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

"Bugünkü hazırlık maçı her bakımdan iyi oldu, 4-1 kazandık. Bu milli takım arasını özellikle fiziksel hazırlık açısından iyi kullanmak istedik. Bu karşılaşmalarda az oynamış ve sakatlıktan dönen oyuncularımızı denedik. İstanbul maçı iyi bir antrenmandan fazlası oldu. Farklı fikirler geliştirmeye çalışıyoruz. İsmail'i bugün kullandık, aynı şekilde Holosko'yu da. O da maç ritmini yakalamaya çalışıyor. İsmail çok ağır sakatlıklar geçirdi. Bu psikolojik olarak büyük bir darbeydi iyileşmesi zaman alıyor. Bu Şundan eminim, bu oyuncularımız günden güne iyi seviyeye geleceklerdir."

"GEREĞİNİ YAPARIM"

Türkiye ile ilgili olumsuz bir önyargım yoktu. İstanbul çok büyük metropollerinden birisi. Şimdiye kadar deplasmanlarda gördüğümüz yerlerin tamamı güzeldi. Organize, derli toplu şehirler gördüm. Gelmeden önce Türkiye ile ilgili bilgi topladım. Milli takımı çalıştırdığım dönemde iki kez Türkiye ile oynamıştık ve iyi bir hazırlık olmuştu. Buraya geldikten sonra sadece 3-4 takım tarafından sürüklenmeyen, her takımın iddialı olması bende büyük bir etki yarattı. İstanbul insana çok büyük imkanlar sunuyor. Bunun esiri olursanız sizi yiyip bitirebilir. Hafta sonu yapabileceğiniz 100'lerce etkinlik var. Oyuncularım genç ve popüler insanlar. Şehrin imkanları onlara sonuna kadar açık. Onların özel hayatlarıyla ilgileniyorum. Ama ben onların babaları değilim. Ters bir şey hissedersem mutlaka gereğini yaparım."

"ŞANS ESERİ BAŞLADIM"

"Teknik direktörülük kariyerime şans eseri başladım. Üst düzey futbol oynayan isimler teknik adamlık kariyerine benim gibi başlar. Eğitim seviyemi bir kenara bırakacak olursak, futbol benim zaten hayatımdı. Yaptığım meslekten çok mutluyum. Zor bir iş yapıyoruz. Hobisini iş olarak icra eden mutlu azınlığın içindeyiz. Ayrıca bu meslekten para kazanıyoruz. Bunun için Tanrı'ya şükretmeliyiz."

"BEŞİKTAŞ KÜLT KULÜP"

"Futbola ilgi duymayan erkekleri anlamakta ciddi olarak zorlanıyorum. Beşiktaş kült kulüplerden biri. Bunu da hak ediyor. Bu kulüp nasıl bir kulüpten fazlasıysa, benim yaptığım iş de bir işten daha fazlası. Sokağa sıkça çıkmasam da bu kulübün taraftar için ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum."

"FERNANDES LİDERLERİMİZDEN BİRİ"

"Fernandes'in özel hayatıyla ilgili çok şey söylendi. Manuel antrenmanda daima %100'ünü veriyor. Bizim liderlerimizden birisi. Bana çok yardımcı oluyor. Bizim disiplin yönetmeliğimiz Avrupa'daki kulüplere göre çok sert. Ben teknik direktör olarak gece yataklarında olup olmadıklarını kontrol edemem. Bizim kulübümüzde disiplinle ilgili aksayan bir konu yok."

"DENGELERİ GÖZETİYORUZ"

"İyi bir adam olmaya çalışıyorum. Sosyalizm konusunda da söylemek istediğim buydu. Ücretler konusundaki dengesizlik bazı kulüplerde sorunlar yaratmıştır. Yönetim bu konuyla ilgili fikirler geliştirmeye çalışıyor. Bu dengeleri gözetiyoruz.

"YABANSI SINIRI YETERLİ"

"Yabancı oyuncuların varlığı yerli oyuncular için avantaj. Muhammed için yabancı oyuncular için antrenman yapmak gelişimi için harika bir şey. Önemli olan şey Türk oyuncuların süre alıp oynamasıdır. Güçlü bir lig oluşturmak istiyorsanız yabancı oyunculara ihtiyacınız var. Mevcut yabancı kuralı Türkiye için gayet iyi. Hem bizim kadromuzda hem de diğer takımlara baktığımızda iskeletin yerli oyuncular oluşturuyor. Yabancı oyuncular para için oynuyor sözüne katılmıyorum. Benzeri bir şeyi yerli oyuncular için de diyebilirsiniz. Kimse futbola para için başlamaz. Her çocuk istediği kulüpte oynamak, Dünya Kupası'nda gol atmak için oynar. Sadece para kazanma isteğiyle elit bir sporcu haline gelemezsiniz. Bütün oyuncularımız elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bunu yaparken de banka hesabına bakmıyor."

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Slaven Bilic Beşiktaş İstanbul Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title