Haberler

Van - Kılıç:"İktidara Giden Yol Kurumların Arka Bahçesinden Geçmiyor"

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP'yi Eleştiren Konuşmasında, İktidara Giden Yolun Kurumların Arka Bahçesinden Geçmediğini Söyledi. Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çiçeği Burnunda Yeni Lider Olduğunu Belirterek, "kılıçdaroğlu'nun Ne Yapacağını, Neler Söyleyeceğini Çok Merak Ediyorum. Ama Daha İlk Gününde Gömleğinin Arkasında Duramayan, İlk Haftasında Kendisini O Koltuğa Taşıyan İstanbul İl Başkanında Arkasında Duramayan Birinin Bu Memleketinin Beklentilerinin Arkasında Durması Mümkün Değil" Dedi

ADALET ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP'yi eleştiren konuşmasında, iktidara giden yolun kurumların arka bahçesinden geçmediğini söyledi. Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çiçeği burnunda yeni lider olduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun ne yapacağını, neler söyleyeceğini çok merak ediyorum. Ama daha ilk gününde gömleğinin arkasında duramayan, ilk haftasında kendisini o koltuğa taşıyan İstanbul İl Başkanında arkasında duramayan birinin bu memleketinin beklentilerinin arkasında durması mümkün değil" dedi

Kültür Sarayı'nda düzenlenen AK Parti "Türkiye Buluşmaları" toplantısına AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, AK Parti Van Milletvekilleri Kerem Altun, İkram Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu ve yaklaşık 500 partili katıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, başlattıkları demokratik açılıma değinerek, "Demokratik açılım dediğimiz süreç, Milli birlik ve Kardeşlik Projesi diye geliştirmeye çalıştığımız sürecin gayesi nedir? Hakkari'den Edirne'ye kadar can, mal ve namus emniyeti güvence altında olsun. Türkiye'nin her yerinde mal, can, namus emniyeti sağlanmış olsun. Ne devletin malına zarar gelsin, nede milletin malına zarar gelsin, ne insanlarımızın canına kastedilsin, ne dine,ne namusa dil uzatılsın. Milli Birlik ve kardeşlik projesinin amacı bu" dedi.

Türkiye'nin içindeki bütün şer odakların hedefinde AK Parti hükümetinin olduğunu söyleyen Kılıç, "Türkiye'nin dışındaki şer odaklarının da hedef tahtasında AK Parti var. Çünkü biz tekere çomak soktuk. Bizim Tayyip Erdoğan Türkiyesi ile birlikte dünyaya vermek istediğimiz mesaj, bataklığı kurutalım mesajıdır. Önce Ortadoğu bataklığını kurutalım. Ortadoğu şiddet üreten bir yer olmaktan çıksın" dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP'nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da gönderme yaptı. Kılıç, CHP'nin iktidarı kurumların arka bahçesinde aradığını belirterek konuşmasına şöyle sürdürdü:

CHP İKTİDARI KURUMLARIN ARKA BAHÇESİNDE ARIYOR

"CHP baktı ki sandıkta olmuyor. Başka yollara teşebbüs ettiler. Asker arka bahçesinde dolan, yargının arka bahçesinden dolan, şuradan gir, burudan çık. Biz kendilerine ifade ettik. Kurumların yakasını rahat bırakacaksın. Asker milletin gözbebeği, siyasetine bulaştırma. Yargı tarafsız ve bağımsız olması lazım. Çek elini dedik. Biz bunu ifade ettik. İktidara giden yol kurumların arka bahçesinden geçmiyor. Milletin önünden geçiyor. Ama şartlanmış iktidarı kurumların arka bahçesinde arıyor. Defineciler gibi ömrünü tüketip de kısa yoldan zengin olmaya çalışmayacaksın. Tarlayı ekeceksin, toprağın verdiğine razı geleceksin. Sayın Kılıçdaroğlu'na Van'dan duyurulur. Kurumların arka bahçesinde hazır paketlenmiş, iktidar aramaktan vazgeç"

KILIÇDAROĞLU İLK GÜNÜNDE GÖMLEĞİNİN ARKASINDA DURAMADI

"Sen kalkıp ta Kapadokya'dan uçan balonlar gibi manzara izlemek amacıyla medyanın gazıyla, sermayenin pompasıyla iktidara uçacaksın. Uçamazsın. Medyanın gazı bittiği zaman kafa üstü düşer. Sayın Kılıçdaroğlu çiçeği burnunda bir lider. Ne yapacak merakla bekliyoruz. CHP'nin ezberini bozacak mı? Ama liderliğinin ilk gününde gömleğinin arkasında duramayan, ilk haftasında kendisini o koltuğa taşıyan İstanbul İl Başkanında arkasında duramayan birinin bu memleketinin beklentilerinin arkasında durması mümkün değil. Keşke Allah bize de dişli rakipler verseydi"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title