Haberler

Van'daki 3 Ölümlü Trafik Kazasının Ardından

Van'da Bir Devlet Memuru, Geçirdiği Trafik Kazası Sonrası Kaldırıldığı Van Devlet Hastanesi'nden Sağlık Durumu İyi Diye Taburcu Edildikten Sonra 3 Kaburga Kemiğinin Kırık ve İç Kanama Geçirdiği Tespit Edilince, Özel Bir Hastanede Ameliyata Alındı.

Van'da bir devlet memuru, geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı Van Devlet Hastanesi'nden sağlık durumu iyi diye taburcu edildikten sonra 3 kaburga kemiğinin kırık ve iç kanama geçirdiği tespit edilince, özel bir hastanede ameliyata alındı.

Geçtiğimiz günlerde bazı kamu çalışanları ile öğretmenleri taşıyan servis aracının, Özalp yolu üzerinde karşı yönden gelen minibüsle çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetmiş 14 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Kaza sonrası Van Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve sağlık durumu ağır olan Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli memur Şevket Keskin, yoğun bakım servisine alınıp 3 gün 2 gece gözetim altında tutulup röntgenleri çekildikten sonra sağlık durumu iyi olduğu gerekçesiyle taburcu edilmişti. Hastane çıkışında evinde kaldığı ilk gece rahatsızlanınca yakınları tarafından Van Özel Divan Hayat Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yapılan muayene sonucu 3 kaburgası kırık olduğu ve kırıklarında iç kanama sebep olduğu tespit edilen Keskin ameliyata alındı.

Sağlık durumu iyiye giden ve konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şevket Keskin, Van Devlet Hastanesi yönetimine tepki gösterdi. Tedavisi süresince iki defa sadece röntgenlerinin çekildiğini, ilaçlar dışında hiçbir tedavinin uygulanmadığını ifade eden Keskin, daha sonra iyileştiği için taburcu edildiğini belirtti. Bu duruma sevinirken evinde geçirdiği ilk gece rahatsızlandığını anlatan Keskin, "Aniden kötüleşmemin üzerine yakınlarım tarafından Özel Divan Hayat Hastanesi'ne kaldırıldım. Buradaki tespitlerde 3 kaburgamın kırık olduğu ve bu kırklarda dolayı da iç kanama meydana geldiği tespit edildi. Hemen ameliyata alındım. Böyle bir durumda hayatımı kaybedebilirdim. Umarım benim maruz kaldığım bu olayı bir başkası yaşamaz. Tek gayem biran önce sağlığıma kavuşmamdır" dedi.

Öte yandan yaşanan durum ile ilgili sabah saatlerinde Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız'ın yaptığı açıklamanın ardından Van Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öztekin Çıkman ile bir araya gelen Van Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer, gazetecileri bilgilendirdi. Yapılan açıklamayı eleştiren Dr. Özer, kaza sonrası tüm hastalara gerekli müdahalelerin yapıldığını, Van Valisi Özdemir Çakacak'a da gerekli bilgileri verdiklerini anlattı. Dr. Ahmet Özer, "Bunlara rağmen öncelikle bu hastalarla ilgili bir girişimde bulunulmadığı ve ilgilenmedikleri yönündeki itham doğru değildir. Böyle bir söylem kurum ve çalışanları rencide etmiştir. Çalışanlarımızı böyle söylemlerle itham etmek doğru değildir. Ben de bu sivil toplum örgütünü kınıyorum. Bu hastamızla ilgili daha taburcu edildikten sonra tıbbı olarak herhangi bir sıkıntı görülmeden özel bir hastanede hastaya cerrahi girişimde bulunulduğu tespit edildi. Bu anlamda ilgili hastaneyle görüştük. Hastanın gerekli dosyası istenecek. O hastanede hangi girişimlerde bulunuldu, girişimi yapanların selameti, girişimin hukuken doğru olup olmadığı ve ne tür girişimler yapıldığı konularında iki dosya bir araya getirilecek, bu anlamda oluşturulacak olan bağımsız bir komisyon tarafından hızlı bir şekilde de hasta hakkında neler yapıldığı daha rahat bir şekilde ortaya konulacaktır" dedi.

Hastanın taburcu edildiğinde kendisine gerekli tüm bilgilerin verilmiş olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Ahmet Özer, şöyle konuştu; "Hastamıza sağlık durumunda her hangi bir değişiklik olduğu zaman mutlak şekilde hastaneye başvurması söylenmiş. Tabii ki hasta istediği yere gidebilir. Bu anlamda özel hastanemiz, başvuru olduğu anda hastanın analizi alındığında Van Devlet veya Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'nde ne tür girişimler yapıldığının etik olarak sorulması gerekirdi. Bu konu ile ilgili Sağlık İl Müdürlüğü olarak gerekli soruşturmayı yapacağız." Van Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Öztekin Çıkman da tıbben travma konusunda hastanenin bölgenin en büyük hastanesi olduğunu ve bu konuda uzmanlarını özveriyle çalıştıklarını belirtti. Özellikle göğüs cerrahisinde çalışanların 4-5 yıldan beri bölgenin yükünü taşıdıklarını ifade eden Dr. Çıkman, "Uzmanlarımız geceli gündüzlü böyle hastalara müdahale ediyorlar. Şimdi bir göğüs cerrahisinin miniball hemotorak düşündüğü bir hastaya müdahale etmemesi kadar doğal bir şey yoktur. Hatta tıbben müdahale etmenin hatalı olarak düşünüyoruz. Ben de genel cerrahım, bunu ben de biliyorum. Orada yapılan müdahalenin doğru mu yanlış mı olduğunu tartışmak gerekir. Böyle bir açıklamada bulunan sivil toplum örgütünü tavrı hepimizi üzmüştür. Olayla ilgili yakından uzaktan ilgisi olmayan kişilerin böylesi açıklamalarda bulunmaların kınıyorum.

Yapılan konuşmaların ardından kaza günü hastaya ilk müdahalede bulunan Göğüs Uzmanı Dr. Fuat Sayır da çekilen röntgenlerle basın mensuplarına bilgiler verdi.

(SER-MET-Y) 25.02.2008 19:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title